Avokadoyu pişirmek zorunda değilsiniz, hatta çiğ yenebilen her meyve/sebzeyi olabildiğince, yani bebek sindirebildiğince az pişirmeli veya pişirmemeliyiz. Olgun bir avokado, pişirmeksizin tel süzgeçte kolayca geçirilerek, bebek maması haline getirilebilir.
Bebeklere günde ne kadar avokado verilmelidir? 4-6 aylık bebeklere günlük 2 ila 4 yemek kaşığı, 6-8 aylıklar bebeklere 4 ila 6 yemek kaşığı, 9-12 aylık bebeklere ise 4 ila 8 yemek kaşığı avokado verebilirsiniz (6).
Bebek avokadolar da diğer çekirdekli türler gibi tüketilebilir yani ikiye bölündükten sonra kabuğundan kazıyarak, püre yaparak ya da dilimleyerek yiyebilirsiniz. Bu türün güzel yanı ise kabuğuyla birlikte de tüketilebiliyor olmasıdır.
Besinleri çeşitlendirmek, bebeğinin damak tadının gelişmesi açısından çok önemli. 6 aylık bebeğine günde 2 yemek kaşığı, 8 aylık bebeğine günde 4 yemek kaşığı, 9-12 aylık bebeğine günde 6-8 yemek kaşığı oranında avokado verebilirsin.
İlgili 45 soru bulundu
4) Avokado
Gaz yapmayan bu besin sayesinde pek çok anne kolayca besleyici kaseler hazırlar. E vitamini sayesinde bebek gelişimini destekleyerek sağlıklı bir gelişim süreci hazırlar. Gazdan uzak, keyifli uykular için bebeklere avokado verilebilir.
Bebeklerin ilk yıllarında büyümesi, gelişmesi için karbonhidrat ve yağa ihtiyaç duyar işte bu yüzden avokado içeriğinin zenginliği sayesinde bebekler için tercih edilebilen bir meyvedir. Avokadoyu bebeğin beslenmesine 6.aydan itibaren dahil edebiliriz.
Oral avokado alerjisinin belirtileri şunlardır; ağızda kaşınma, boğazda kaşınma, ağız ve boğaz çevresinde şişlik.
Bu meyvenin tadını tam olarak tatması için olgunlaşmış olması gerekir. bu yüzden biraz daha sert alıp kendisi oda sıcaklığında olgunlaştırılabilir.
1 muz ve ¼ dilim avokadoyu iyice ezerek püre haline getirin. Anne sütü veya devam sütü ekleyerek seyreltin. NOT: Önce tarifte verilen meyveleri tek tek püre halinde vererek 3 GÜN TAKİP kuralını uygulamış olmalısınız. Daha sonra bu tarifi uygulayabilirsiniz.
Bebeği ek gıdaya başlayan birçok anne de hem faydaları hem de yumuşak yapısı sebebiyle bebeklerin kaçıncı ayda avokado yiyebileceklerini merak ediyor. Uzmanlar, 6. ayda bebeklerin menüsüne avokado eklenebileceğini belirtiyor.
Avokadoyu çatalla ezerek püre haline getirin. Avokado püresine limon suyu ekleyin ve kapağını hava almayacak şekilde kapatın. Bu yöntemle avokado püresini buzlukta 3-4 ay kadar muhafaza edebilirsiniz.
Hiçbir sakıncası olmayacaktır. Tam aksine bebeğiniz bu yemeği seve seve tüketecektir. Avokadonun bebeğiniz için birçok faydası vardır. Bebeğinizin bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesini istiyorsanız bu besin bu konuda birebirdir.
İhtiyacınız olan meyve elma ya da muz olabilir. Bu iki meyve etilen salınım yapmaktadır. Etilen salınım, sert ve ham meyvelerin yumuşaması için gerekli olan bir değişimdir. Sert avokadonun yer aldığı kese kağıdına muz veya elma koyarak diğer adıma geçebilirsiniz.
Avokado aynı zamanda magnezyum, kalsiyum, demir, potasyum ve sodyum gibi mineralleri de içermektedir. İşte tüm bu vitamin ve mineraller bebeğinizin bağışıklık sisteminin güçlenmesine ve onun hastalıklara karşı daha dirençli olmasına yardımcı olur.
Bu yüzden avokado ile yapılan omleti, bebekleriniz için gönül rahatlığıyla sunabilirsiniz. Glutatyon bağışıklık fonksiyonunda, lipid metabolizmasında, detoksifikasyonda ve hücresel savunmada önemli bir rol oynar. Yalnızca 3 malzemeden oluşan avokado puding, bebeğinizin sağlıklı bir şekilde kilo almasına yardımcı olur.
Avokadolar olgunlaştıktan sonra saklamanın en ideal yolu onları buzdolabında saklamaktır. Olgunlaşmış avokadonu buzdolabında 2-3 gün süreyle aynı tazelikte saklayabilirsin. Avokadoların oda ısısında olgunlaşmalarını beklerken ise birbirlerine değdirmemelisin çünkü değdikleri noktalardan kararma yapabilir.
Yeni doğan bebeğini emziren anneler, güvenle avokado tüketebilir ve hatta tüketmelidirler. Hem anneye hem de bebeğine onlarca faydası sıralanan bir meyvedir. Besleyici özellikleri, anne sütünü artıran vücut fonksiyonlarını destekler.
Nadiren bir bebeğin avokado alerjisi olabilir. Az miktarda avokado bile yedikten sonra 48 saate kadar deri döküntüleri, gaz veya mide rahatsızlığı yaşayabilirler.
Avokado, muz, turunçgiller, soğan. Nitrit nitrat içeren besinler yani her tür işlenmiş et ve şarküteri ürünleri. Mayalanmış süt ürünleri; tüm peynir türleri ama özelikle olgunlaştırılarak yenilenler baş ağrısını tetikliyor.
Belki de en önemli maddemiz budur; çünkü avokadonun barındırdığı yağlar miniklerimizin bilişsel gelişimini destekliyor. Bebeklerde kabızlığı önler.
Avokadonun faydaları arasında mide ve bağırsakları rahatlatması, hazmı ve sindirimi kolaylaştırması da vardır. Kabızlığa ve mide üşütmesine iyi gelen avokadonun antioksidan özellikte oluşu da vücuttan toksinlerin atılmasına, vücut hücrelerinin yenilenmesine ve bağışıklık sisteminin hep güçlü kalmasına olanak sağlar.
Avokadonun tadını çıkarmanın en basit yolu, bir tutam tuz ve karabiber serpmektir. Biber, acı biber, balzamik sirke veya limon suyu gibi başka baharatları da deneyebilirsiniz. Avokadoyu lezzetli bir şekilde hazırlanın en etkili yolu ikiye bölüp çekirdeğini çıkarmak ve parçalara ayırmaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri