(3) Birinci fıkrada belirtilen sözleşmeli personele, çalıştıkları günlerle orantılı olarak, hastalık ve senelik izin süreleri dâhil Ocak, Nisan, Temmuz ve Ekim aylarında birer aylık sözleşme ücreti tutarında ikramiye ödenir.
4(b) (Bağ-Kur) kapsamında aylık alanların bayram ikramiyeleri ve aylıkları ise 22 Haziran'da hesaplara yatırılacak.
“4B nedir” sorusu da aynı yöntemle yanıtlanabiliyor. Eskiden Bağkur sigortası olarak adlandırılan sistem, SGK'ya bağlandığında 4b adını aldı. Bu sisteme kayıtlı ve prim ödeyen kişiler kariyer ve meslek grupları dışında kalan ve bir işyerine bağlı çalışmayan, dolayısıyla kendi mesleğini yapanlar.
28 Kasım 2022'den önce sözleşmeli personel kapsamında çalışanlar memur kadrosuna geçebilecek. Devlet Memurları Kanunu'na göre 4B kapsamında sözleşmeli personel pozisyonlarında çalışanlardan bazıları pozisyonlarının vizeli olduğu teşkilat ve birime, bazıları ise Cumhurbaşkanınca belirlenen memur kadrolarına alınacak.
Sözleşmeli Personelin Tanımı
657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası hükmü uyarınca kamu idare, kurum ve kuruluşlarında mali yılla sınırlı olarak sözleşme ile çalıştırılan ve işçi sayılmayan kamu hizmeti görevlileridir.
İlgili 45 soru bulundu
Memur aile yardımı (Çocuk) 6 yaşa kadar: 254.90 TL. Memur aile yardımı (Çocuk) 6 yaş üstü: 127.45 ₺ 4 b sözleşmeli avukat: 27,553.68 TL. 4 b sözleşmeli sözleşmeli büro personeli: 21,697.18 TL.
Sözleşmeli personelden üç yıllık çalışma süresini tamamlayanlar talepleri hâlinde sözleşmeli personel olarak çalıştırılmalarına esas alınan memur kadrolarına atanır. Bu kapsamda memur kadrolarına atananların bir yıl süreyle diğer kamu kurum ve kuruluşlarına nakli yapılamaz.
Teklife göre, 3 yılı dolmuş sözleşmeliler hemen aday memurluğa geçiş yapabilecektir. Sözleşmeliden kadroya geçiş 3+1 yıl gibi bir süreç sonunda gerçekleşecektir. Kadroya geçen personel kurumlar arası nakil hakkına 4 yılın sonunda kavuşacak. Kadrolu olanların maaşı da artacak.
Geçici görevlendirmelerin süresi bir yıl içerisinde iki aydan fazla olamaz. İl içi ve il dışı geçici görevlendirme olurları il müdürü tarafından imzalanır. Sözleşmeli personel ilk yerleştirme esnasında, il içinde, aynı unvan ve nitelikleri taşımak kaydıyla bir defaya mahsus olmak üzere, becayiş talebinde bulunabilir.
Cevap: Sözleşmeli personel olarak görev yaptığınız için hiçbir sözleşmeli personel alımına tercih veremezsiniz.
657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesinde, "Sözleşmeli personel: Kalkınma planı, yıllık program ve iş programlarında yer alan önemli projelerin hazırlanması, gerçekleştirilmesi, işletilmesi ve işlerliği için şart olan, zaruri ve istisnai hallere münhasır olmak üzere özel bir meslek bilgisine ve ihtisasına ...
4B'li personel kısaca sözleşme ile çalıştırılan ve işçi sayılmayan kamu hizmeti görevlileri için tanımlanıyor.
esas olarak sözleşmeli personele ilişkindir38. Kadro karşılığı sözleşmeli personel, 657 sayılı DMK ve 190 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında KHK çerçevesinde ihdas edilmiş bir “memur” kadrosuna sahip konumdadır.
(3) Birinci fıkrada belirtilen sözleşmeli personele, çalıştıkları günlerle orantılı olarak, hastalık ve senelik izin süreleri dâhil Ocak, Nisan, Temmuz ve Ekim aylarında birer aylık sözleşme ücreti tutarında ikramiye ödenir.
Bayram ikramiyeleri, emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlara ödenmektedir.
Sendika üyesi olup aylık ya da ücretlerinden sendika aidatı kesilen kamu görevlileri için yapılmakta olan toplu sözleşme ikramiyesi yılda 4 defa üç ayda bir veriliyor. Ocak, nisan, temmuz ve ekim aylarında ödeme yapılıyor.
Göreve başlamadıktan sonra atama yapıldığınız yere gitmezseniz bişi olmaz. Sonra yine istediğiniz gibi bu kurum veya başka kurumların sınavlarına girip atanabilirsiniz. Ama göreve başladıktan sonra görev yerinize gitmezseniz cezai işlem uygulanır.
http://ckysweb.saglik.gov.tr/personelgorevyeri/ adresinden yeni kimliklerle Seri numarasını bilgisi ile kadro yeri bilgilerinize ulaşabileceğiniz ekran bulunmaktadır.
Sözleşmenin Yönetmelikte sayılan istisnai haller gereğince feshi halinde ya da fesih dışında sona erme veya yenilenmeme durumlarında sözleşmeli olarak tekrar istihdam edilebilmek için herhangi bir bekleme süresi söz konusu değildir.
Düzenlemeyle 28 Kasım 2022'den önce sözleşmeli olarak göreve başlayanlar, herhangi bir bekleme süresine tabi olmadan, doğrudan bulundukları kurumlarda memur kadrosuna geçebilecek. Bu kapsamdakilerin, memurluğa geçmelerinin ardından 1 yıl süreyle aynı kadroda çalıştıktan sonra tayin hakkını elde edebilecekler.
657 sayılı Kanunun 204 üncü maddesi uyarınca durum değişikliğini takip eden ay başından itibaren hak kazanıldığından ilk tam maaşla birlikte ödenmeye başlanılmaktadır.
Sözleşmeli personelin kadroya geçmek istemesi durumunda personelin hakları görev süreleri sona erene kadar şahsa bağlı şekilde devam edecek, sonra kadroları kendiliğinden ilga olacak. Kadroya geçen personel kurumlar arası nakil hakkına 4 yıllık sürecin ardından kavuşacak.
Sözleşmeli personel uygulaması kamuda kalıcı hale getirilmiş ve adeta sözleşmeli olarak geçirilen süreler adaylık süresi olarak kurgulanmıştır. Bu çerçevede, üç yıllık sözleşmelilik süresince ister istemez personelin farklı nedenlerle kurum içi nakil talebi olacaktır.
Kanun düzenlemesine göre 4/B kapsamındaki sözleşmeli personel, memur statüsünde değildir. İşçi statüsünde de olmadıklarından, İş Kanunu'ndaki iş güvencesi hükümlerinden faydalanamazlar. Bu nedenle, 4/B sözleşmesinin sona ermesi halinde ihbar ve kıdem tazminatı hakları bulunmaz.
4B'li personel, mahalli idareler personeli, teşkilat kanunlarına dayalı olarak çalışan sözleşmeli personel, Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçıları, kamu dışı aile sağlığı çalışanları, vekil imam hatip ve müezzin kayyımlar ile vekil ebe ve hemşireler de düzenlemenin kapsamına alınıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri