Tam Kıvamında 4 Farklı Yemek, Tek Pişirme Buz çözme, yoğurt mayalama, ısıtma, ızgara yapma gibi birçok işlemi sağlayan fırınlar yeni nesil teknolojilerle donatılmış kusursuz pişirme makinelerine dönüşmüş durumda.
Ayrıca fırındaki tüm ısıtıcıların aynı anda çalışmasıyla doğan pişirme teknolojisi olan 3D pişirme fonksiyonu ve farklı rafları yerleştirdiğiniz 3 ayrı yemeğin, kokuları karışmadan pişmesini sağlayan SURF pişirme teknolojisi de multifonksiyon fırınların özelliklerinden.
Eşit ısı dağılımı: 4D hotAir
Yenilikçi fan teknolojisi, fırının içinde ideal ısı dağılımını sağlar, böylece yemeğiniz her zaman her noktasında eşit derecede pişirilir.
6 programlı fırının fonksiyonlarından birkaçı olan; alt ısıtma, üst ısıtma, alt-üst ısıtma, grill ızgara, turbo fanlı ısıtma gibi alternatifler sayesinde yapacağınız yemeğin uygun şekilde pişmesini sağlayabilirsiniz. 6 programlı ankastre fırınlar, hacimlerine göre de birçok seçenek imkânı sunmaktadır.
Multifonksiyonel fırın avantajları arasında şu özellikler ön plana çıkmaktadır: Çok Fonksiyonlu: Multifonksiyonel fırınlar, pişirme, ızgara, buhar, fırın altı ısıtma, fanlı pişirme, ekmek yapma, pişirme süresi önceden ayarlama gibi birçok fonksiyon sunar. Bu, çeşitli yemekleri aynı fırında pişirebilmenizi sağlar.
İlgili 36 soru bulundu
Yemeği daha hızlı pişirmek ve suyunu kaybetmeden kurumasını önlemek istiyorsanız fırını fanlı bir şekilde çalıştırmanız gerekiyor. Bu yöntem rosto tarzı kızartılması gereken etleri pişirirken oldukça kullanışlı oluyor. Fırın fanı özellikle kavurma ya da tatlı yaparken ve ekmek pişirirken kullanmanız tavsiye ediliyor.
110 -140 ºC soğuk ve yavaş pişirme için uygundur. Yavaş yavaş pişmesini istediğiniz yiyecekler için fırını 150 – 160ºC'ye ayarlayabilirsiniz. 180 – 190- 200 ºC orta sıcaklıkta pişmesi gereken yiyecekler için idealdir. 220 – 230ºC hızlı ve yüksek ısıda pişirilmesi gereken yiyecekler içindir.
Kek tariflerinde çoğu kez fırının dereceleri farklı ayarlanıyor. Fakat fırında kek pişirirken derece 180 olmalıdır. 180 derecelik fırınınızda kekiniz pişerken sürekli olarak kapağını açıp kontrol etmemelisiniz.
Dışının çıtır olmasını istedikleriniz için turbo pişirme (Fanlı program) Fanlı ya da bir başka deyişle turbo pişirmede fırının içindeki fanlar sayesinde sıcaklık fırının yer yerine eşit olarak dağılıyor. Bu sayede ısı değişimi kolay kolay yaşanmıyor.
Aslında fırını 180 dereceye ısıtmak ve o şekilde pişirme işlemine başlamak bir alışkanlık, hatta bir gelenek. Özellikle, yeni aldığınız dijital fırınları açtığınızda size önerdiği otomatik sıcaklık 180 derece oluyor.
TURBO PİŞİRME
Böylece az enerjiyle kısa zamanda pişirme sağlarsınız. Turbo pişirme yapacaksanız fırını önden ısıtmanıza gerek olmayacak. Fan, ısının eşit dağılımını sağladığından birden fazla tepsiyle pişirme yapabilirsiniz. Dışı çıtır, içi az pişmiş olsun istediğiniz zaman ideal pişirme şeklidir diyebiliriz.
Fan işaretinde pervane simgesi ve alt üst çizgi vardır. Düğmeyi bu işarete getirdiğinizde fan açılır ve fırın içine hava üflemeye başlar. Isıyı fırının içine eşit dağıttığından yiyeceklerin hem kıvamında hem de hızlı pişmesini sağlar.
Hazırladığınız et yemeğinin üzerini hafifçe ıslattığınız yağlı kağıt ile kapatın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırına verin. Etler ve sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 1 saat kontrollü bir şekilde pişirin. Fırında et yemeği piştikten sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz.
Turbofan, itişi egzoz gazıyla beraber, ön kısımdaki geniş fanla da sağlanan güvenilir ve bakımı kolay jet motoru tipidir. Ön kısmı büyük, arka kısmı koni şeklinde ve daha küçüktür. Genelde yolcu uçaklarında kullanılır.
- Börekler fırında 180 ile 200 derece arasında pişirilmelidir. Eğer fırın derecesini 180 dereceye ayarlamışsınız böreğini mutlaka 30 dakika boyunca pişmelidir. - Eğer fırın sıcaklığı 200 derece şeklinde ayarlanmışsa böreğin pişme süresi 20 ya da 25 dakika arasında olacaktır.
Statik fırında sadece alt üst ısıtıcı bulunur. Turbo fırında ise bir fan sistemi vardır. Bu nedenle, turbo fırın yemekleri daha lezzetli ve hızlı pişirir. Ancak seçim yaparken mutfağınıza uygun bir fırını değerlendirmeniz daha doğru olabilir.
Turbo fanı her oyunda açman daha mantıklı fanın değişimi 50 tl ise ekran kartı yansa fan açmadığın için 500 tl ye patlar o yüzden oyunlarda sürekli açmak bir zarar getirmez aksine bilgisayarın bileşenlerini soğuttuğu için ömrü daha uzun olur.
Asla böreği yüksek ısıda pişirmeyiniz kat kat olmaz içi pişmez. 2. Böreği fanlı fırında da pişirmeyiniz aksi takdirde kurur.
Fanlı fırında pişen kekler, dıştan pişmiş gibi gözükseler de içlerinin hamur kalma ve pişmeme ihtimali yüksek olan keklerdir. Keklerin kurumaması ve içi dışı aynı oranda pişmesi için muhakkak fansız fırın tercih edilmelidir.
Keki pişirmek için fırın derecesi 180'e getirilmelidir. Bu ısıda kek istenilen kıvamı yakalar ve harika bir dolgunluk ile güzel bir lezzet sunar. Bu ısı ile beraber kek genel olarak 35-40 derece içerisinde pişer. Tabii yine de kek pişerken 20 ya da 25 dakikalar içerisinde kürdan testi yapmak önemlidir.
Kekinizi fırından almadan önce fırının kapağını hafif aralayın. Fırını kapatın ve ısının yavaş yavaş değişmesini sağlayın. Kek piştikten sonra bir süre kekinizi fırında bırakın. Sonra alıp oda sıcaklığında dinlendirin.
Fırınınızın derecesini 120 derecelere kadar düşürün. Fırının sadece altını açın üst kısmını açmayın. Bu düşük ısıda kekinizi 15-20 dakika kadar pişirin. Bu şekilde üstü yanmayacak, altı ve içi pişecektir.
Her fırına göre değişiklik gösterse bile genel olarak 190 derece bütün tavuğu pişirmek için ideal bir ısı derecesidir. Fırında bulunan tavuğu pişirmek için fırınınızın hem alt hem de üst ayarını birlikte açabilirsiniz.
Örneğin kızartma işleminde fan hızı arttırılabilir ve yiyeceklerin üst kısmının çıtır olmasını sağlayabilirsiniz. Dolayısıyla eğer fırında fan neden kullanılır diye merak ediyorsanız yiyeceklerin daha hızlı ve etkili bir şekilde pişmesi için kullanıldığı cevabını alabilirsiniz.
En lezzetli ve en sevilen hazır yiyecekler arasında pizza gelir. Genel olarak pizza fırında 180 ile 200 derece arasında değişkenlik gösteren miktar üzerinden pişirilir. Bu şekilde pizzayı pişirmeyi suretiyle rahatlıkla servis etmek mümkündür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri