ÖZET: Konuyu özetleyecek olursak yazılıma başlarken matematik bilmek gibi bir şart yoktur. Matematik öğrenmeden de yazılım alanında ilerleyebilirsiniz. Ama matematik bilmeniz size çok daha fayda sağlayacaktır.
Bütün yazılımcılar işlerinde yüksek matematik kullanmazlar, böyle bir genelleme yanlış olur. Fakat yazılım mühendisliğinin yeni nesil uygulamalarında ve yazılım mühendisliğini okurken yüksek matematik gereklidir.
Temel matematik konuları, fonksiyonlar ve grafikler, matrisler, denklemler ve çözümleri, limit, süreklilik, diferansiyeller. Analizin temel konularına giriş yapmak, limit, türev, integral kavramlarını ve uygulamalarını öğretmek.
kod yazmak, kodlama yapmak ayrı bir iştir genellikle matematik gerektirmez, algoritma geliştirmek ayrı bir iştir genellikle matematik gerektirir. kodlamayı herkes yapar, algoritmayı herkes geliştiremez.
Öncesinde mühendislik fakültesini kazanabilmemiz için matematik,geometri ve fizik derslerinin daha iyi olması gerekir ve bu derslerin de tabanında matematiksel işlemler yatmaktadır. Gerek görülen derslerde de bir çoğunun içersinde ve mantığında matematik kullanılıyor.
İlgili 41 soru bulundu
İngilizce ve matematik dahil hiçbir şey şart değil, vasat bir mühendis de olunabilir ki sektörde bolca var.
Aslında yazılımda sandığınız gibi bir matematik, okullarda gösterildiği gibi bir matematik de gerekmiyor. Tabi ki de matematik bilmeniz veya matematiksel düşünmenizin size katkıları olur ama yazılımda matematik kesinlikle şart değildir.
En kısa cevabı matematik olmadan temel yazılım yapılabilir. Ama matematik olursa çok daha üst düzey yazılımlar yapılabilir.
11 İlk sene hangi dersleri alacağım? İlk yıl, yazılım mühendisliği öğrencileri, matematik ve fen bilimleri konusunda güçlü bir temel oluşturmak için, Matematik ve Fizik dersleri alırlar.
Python öğrenip veri bilimi dalında ilerlemek isterseniz matematik ve istatistik konularında bilgi birikiminizin olması gerekecektir.
Yazılım Mühendisliği dahil tüm Mühendislik programları sayısal alandan öğrenci alıyor.
Sayısal şart çünkü yazılım için fen de çözmen gerek.
Yazılım mühendisliği alanı sürekli gelişmekte, bu da onu heyecan verici ve dinamik bir kariyer yolu haline getirmektedir. Yazılım mühendisleri yüksek talep görmektedir ve ABD İşgücü İstatistikleri Bürosu, yazılım mühendisleri için istihdam fırsatlarının 2030'a kadar olan on yılda %22 oranında artacağını öngörmektedir.
Bir programlama dilini öğrenmeniz ona ayırdığınız zamana, ilgiye ve yaptığınız pratiğe bağlı olarak değişir. Ancak, yazılım öğrenmek sanıldığı kadar zor değildir. Yazılımcı olmak için, sadece teorik bilgileri hatırlamak yeterli olmaz. Bu nedenle de bol bol pratik yapmalısınız.
Evet, üniversite eğitimi almadan da yazılımcı olman mümkün.
Bir programlama dilinde uzmanlaşmanız, geçmiş birikiminize ve öğrenme isteğinize bağlı olarak 3-6 ay arasında sürebilmektedir.
Örneğin, sıfırdan kodlamayı öğrenmek, rahat temponuza ve diğer faktörlere bağlı olarak 18-24 ay kadar sürebilir. Sadece eğlence için yeni şeyler denemek isteyen sıfır programlama becerisine sahip sıradan bir öğrenciyseniz , kodlamayı öğrenmek için en uzun süreyi harcarsınız (birkaç yıl kadar).
Eğer bu alana ilgi duyuyor, merak ediyorsanız, keşfetme ve öğrenme motivasyonunuz varsa her yaşta yazılımcı olabilirsiniz.
Yazılım mühendisliği sadece sayısal ile alan bölüm olduğu için sadece matematik fizik kimya fen çalışmak yeterli olacaktır.
Siber güvenlik uzmanı olmak için gerekli evraklar arasında olan bu diplomalar önemlidir. Algoritma bilgisi, Linux, HTML, Java, CSS gibi yazılım dillerini kullanabilmekle mantıksal ve matematiksel düşünme yeteneği çok önemlidir.
Yazılım Mühendisliği Maaşları
Türkiye'de 2024 yılı itibariyle en düşük yazılım mühendisliği maaşı 28.000 TL, en yüksek yazılım mühendisliği maaşı ise 110.000 TL civarındadır. Yani bir yazılım mühendisinin maaşı ortalama olarak 35.000 TL ile 45.000 TL arasındadır.
eleman.net verilerine göre, Yazılım Uzmanı 2024 yılı itibariyle aylık ortalama 47.800 TL maaş alıyor. Yazılım Uzmanı, 2024 yılında en düşük 46.800 TL alırken, en yüksek 60.700 TL maaş alıyor. Önceki yıllara baktığımızda Yazılım Uzmanı, Temmuz 2023 yılında ortalama 36.200 TL maaş alıyordu.
Yazılım Mühendisliği Bölümünün eğitim süresi 4 yıl eğitim dili ise Türkçedir. İsteğe bağlı olarak, İngilizce Hazırlık Sınıfı okuma imkânı bulunmaktadır.
Yazılım mühendisliği, bilgisayar sistemleri yazılımı ve uygulama yazılımlarının geliştirilmesini ve oluşturulmasını içeren bir bilgisayar bilimi dalıdır. Bilgisayar sistemleri yazılımı, bilgi işlem yardımcı programlarını ve işletim sistemlerini içeren programlardan oluşur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri