Yani 4 saatlik bir dersin ortalamanıza katkısı oldukça fazladır. Yaklaşık olarak 9 puan götürüsü vardır. Bu dersin ortalama olarak ortalamanıza 4-6 arasında bir katkı sağladığını söyleyebiliriz. Ders saati arttıkça dersin etkisi de o oranla artacaktır.
Ders Ortalaması
Bunu en kolay şu şekilde bulabilirsiniz. Ders saatini yani 4 saati tüm toplam ders saatine bölersiniz. Bu bulduğunuz sayı ile de aldığınız notun 100 ile olan farkını çarparsınız.
Maksimum 2,3 puan artar ortalaman.
Genel ortalaman 60,89'sa 53-54 civarına düşürür.
Sonuç olarak 4 saatlik bir dersin ortalamaya olan etkisi yaklaşık olarak 4-6 puan aralığındadır.
İlgili 29 soru bulundu
Ders Ortalamaları
40/20 = 2 dir. Yani 60 puan aldınız bir ders ortalamayı 2 puan etkileyecektir.
30 AKTS kredisi, öğrencilerin dönem içerisinde gerçekleştirdikleri tüm aktiviteleri(ders saatleri, ödev, proje, ara sınav, final vb.) içine alan 750-900 saat arasında bir iş yükü ile ilişkilendirilir. Genel Akademik Not Ortalamasının(GANO) hesaplanması, öğrencilerin başarı katsayısı ve AKTS kredilerine göre yapılır.
6 saatlik bir matematik dersinin ortalamaya etkisi yaklaşık 4-5 puan arasındadır.
Çok insanın aklına takılan bir soru, kısa ve öz cevap veriyorum: Kaldığınız veya geçtiğiniz bir dersi tekrar aldığınızda en son aldığınız not ortalamaya etki eder. Daha önce alınan notların etkisi olmaz. Ayrıca aldığınız ders, en son aldığınız döneme etki eder.
AÇIKLAMA: İki dönem puanının aritmetik ortalaması en az 50 veya birinci dönem puanın ne olursa olsun ikinci dönem puanın en az 70 ise dersten başarılı sayılırsın.
a) 70,00-84,99 arasındakileri teşekkür belgesi, b) 85,00 ve daha yukarı olanları takdir belgesi, c) Ortaöğrenim süresince en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alanları üstün başarı belgesi ile ödüllendirir. 2- Üstün başarı belgesi almaya hak kazanan öğrencilere okulun iftihar listesinde yer verilir.
Ayrıca Bakanlık haftalık ders saat 2 ve daha az olan derslerde 2 performans, ders saati 2 üzeri olan derslerde ise 3 performans notu verileceğini belirti.
Hocam yeni sisteme göre o dersin tüm sözlüleri ve projelerin notları toplanıp ortalama puanı bir yazılı notu gibi alınıyor. Yani artık sınavdan düşük alınca sözlülerden kurtaramayacağız.
Ardından dönem derslerinin kredisine bölüyorsun AKTS sisteminde bu genelde 30dur. 3/30 = 0.1 yapar yani o dönemki ortalaman 0.1 artar.
En çok saati olan 3 ders (Türkçe-Matematik-Fen bilimleri) ortalamayı yükseltir veya düşürür.
Soru: Kaç dersten başarısız olursam okulum uzar? Cevap: İki durumda öğrencinin dönemi uzayabilir.Durum1: Bir yarıyılda 11 ve üzeri AKTS (Kredi) lik derslerden FF veya FG notu ile başarısız olan öğrencilerin 1 yarıyıl okulu uzar.
Öğrenci eğer girdiği sınavdan DC notu almış ise bu öğrencinin başarısız olduğunu gösterir. DC alan bir öğrenci girdiği dersten geçemez.
Dönemin ağırlıklı not ortalaması ve genel not ortalaması hesaplanırken FF notunun 4'lük sistemdeki çarpanı sıfırdır. FD notu içinse 0.5 çarpan kullanılır. Bu yönü ile FD notu ile başarısız olmuş bir öğrencinin dönem ve genel not ortalaması artmış olur.
Genel not ortalaması 2.00'nin altında olan öğrenciler, üçüncü yarıyıl not ortalaması en az 2.00 olsa dahi üst yarıyıllardan ders alamazlar. Bu durumdaki öğrenciler, yalnız alt yarıyıllardan alamadıkları, başarısız oldukları ve başarısız olduğu yarıyıllardaki şartlı başarılı olduğu dersleri alırlar.
35 karneye 1 olarak düşer.
Eğer dönem sonu not ortalamamız 35 ise dersi geçemeyiz. Bu dersten kalmış oluruz. Karne notları, dönem sonu notlarına göre belirlenir. Dönem sonu notları ise dönem içindeki sınavlardan ve ödevlerden aldığımız notlarla hesaplanmaktadır.
Başarı notları (G) ile takdir edilen beden eğitimi, güzel sanatlar ve benzeri dersler ile muaf (M) olunan dersler, not ortalamaları hesabına katılmaz.
1 kredi = 30 saatlik iş yüküne karşılık geldiğine göre, 150 saat iş yükü olarak elde edilen dersin kredisi 150/30= 5 AKTS'dir.
Genel olaraksa mezuniyet için ön lisansta toplam 120 AKTS, lisansta 240 AKTS, tezsiz yüksek lisansta 60 AKTS, tezli yüksek lisansta 120 AKTS ve doktorada 240 AKTS başarılması gereklidir.
Genel not ortalaması 2.00 ve üzeri olan öğrenci dönem not ortalamaları ne olursa olsun o yarıyılda başarılı olur. Dönem not ortalamaları 1.99 - 1.80 arası olan öğrenci sınamalı, 1,80'in altında olan öğrenci o yarıyılda başarısız sayılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri