Zira 4 yıl 2 ay hapis cezasından koşullu salıverilme süresi çıkarıldığında yatarı 3 yıl 1 ay 15 gün olmalıdır. Sonuç ceza 1 yıldan fazla olduğu için sanık denetimli serbestlikten yararlanamaz. 2 yıl 1 ay 15 gün cezayı ceza infaz kurumunda çektikten sonra denetimli serbestlikten yararlanabilir.
4 yıl 2 ay hapis cezası 1520 gün yapmaktadır. Bu ceza infaz edilirken 1/2 indirim oranı uygulanır. (1520/2=760 gün) Hükümlü 3 yıl denetimli serbestlikten 3 yıl faydalanır ise cezaevinde 2-3 gün kaldıktan sonra tahliye edilir. Ancak denetimli serbestlikten 1 yıl faydalanır ise 1 yıl 1 ay cezaevinde kalmak zorundadır.
1 Yıl 8 Ay Cezanın Yatarı Ne Kadar? 1 yıl 8 ay cezanın yatarı bulunmamaktadır. 30.03.2020 tarihinden önce işlenen suçlar bakımından; Yeni infaz düzenlemesiyle 6 yıl veya altında hapis cezası alan bir hükümlü doğrudan tahliye olma hakkı kazanacaktır.
37.5 ay koşullu salıverilmeden yararlanır, 1 yıl (12 ay) da denetimli serbestlikten yararlanır. 37,5+12 = 49,5 ay 49,5 ay = 4 yıl 1 ay 15 gün eder. 12 yıl 6 aydan bu süre çıkarıldığında kalan süreyi yatması gerekecek, o da 8 yıl 4 ay 15 gün olur. 5 yıl kala açığa alınacak.
Nitelikli Dolandırıcılık Suçunda 4 Yıl 2 Ay Hapis Cezasının Yatarı #avukat #cezaavukatı - YouTube.
İlgili 27 soru bulundu
Bu kişi 3 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası ve 5.000 güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır. Bu nitelikli halden dolayı sanık hakkında hükmedilecek hapis cezasının alt sınırı 4 yıldan, adli para cezasının miktarı ise suçtan elde edilen menfaatin 2 katından az olamaz.
Maddesine göre dolandırıcılık suçunun cezası üç yıldan on yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adlî para cezasıdır.
Kesinleşen sonuç ceza itibariyle, hükümlünün cezasının cezaevinde infaz gerektirmemesi haline halk arasında yaygın olarak cezaevine gir çık yapmak denilmektedir. Böyle bir durumda, hükümlü cezasını cezaevinde 1 ila 5 gün (bazı hallerde 10 güne kadar uzayabilmektedir) geçirmekle infaz etmiş olacaktır.
Sanığa verilen ceza 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasıdır. Sanığa verilen cezadan koşullu salıverilme süresi (şartla tahliye) çıkarıldığında YATARI: 1 YIL 6 AY 25 GÜN HAPİS cezasıdır. Sonuç ceza 3 yıl veya daha az süreli olduğundan 5275 Sayılı Kanunun 105/A maddesi gereğince Sanık denetimli serbestlikten yararlanır.
HAGB kararının kesinleşmesinden sonrasında 5 yıl boyunca kasıtlı bir suçtan dolayı ceza alınmadığı takdirde bu maddenin 10. Fıkrası gereğince açıklanması geri bırakılan hüküm ortadan kaldırılarak davanın düşmesine karar verilecektir.
Ceza miktarı kasti işlenmiş suçlarda 3 yıl, taksirli işlenmiş suçlarda ise 5 yıl üstünde ise ve yine mükerrer bir durum varsa kişi kapalı cezaevine girdi çıktı yapmak zorunda kalabilir. Kişi cezavine girer ve kısa sürede çıkabilir.
Açık cezaevi
Dıştan koruma ile görevli personeli bulunmayan ve firara karşı güvenlik önemlerinin en az ve daha basit tutulduğu cezaevleridir. İyi halli, çalışma gücüne sahip ve firar etmeyeceklerine kanaat getirilen hükümlüler bu cezaevlerine gönderilir.
Girdi Çıktı kavramının açıklaması
“Girdi çıktı” kavramları, kapalı bir cezaevi tesisinde kalmayı gerektirmeyen cezanın infazı için cezaevine giriş ve çıkış sürecini ifade eder. Cezanın süresi, bu sürecin açık veya kapalı cezaevinde gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini belirler.
Yani bir kişinin daha önce hiç suç işlememesi ya da ceza almaması, yani sabıkasının olmaması ceza almasına engel değildir. İlk Kez Suç İşleyen Ceza Alır Mı? İlk kez suç işleyen ceza alınır. Sadece alınacak cezanın Hagb'ye, ertelemeye, takdiri indirimin uygulanmasına ve kamu davasının açılmasına etkisi vardır.
Tekerrür olması halinde 5 seneden daha kısa süreli verilen cezalarda bireyin yatarı 3 senedir. 5 seneden fazla olanlarda ise süre 5 sene ile limitlendirilebilir. Müebbet Kaç Yıl Yatar Hesaplama? Müebbet cezası kaç sen, yani hapis cezasının infaz süresi ömür boyudur.
Denetimli serbestlik uzatıldı
30 Mart 2020 öncesinde işlenen suçlar için 3 yıl denetimli serbestlik süresi getirildi. Bu süre eskiden 1 yıldı. Yeni düzenleme, terör suçları hariç, kasten öldürme dahil tüm suçları kapsıyor.
Hırsızlık suçu işleyen kişi hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verildiği takdirde sanık, 5 yıl boyunca denetimli serbestliğe tabi tutulur. 5 yıl süren denetimli serbestlik süresinde kasıtlı bir suç işlemeyen kişi bakımından ceza düşer.
Mahkeme tarafından Mustafa'ya 3 yıl 6 ay süreyle hapis cezası verilmiştir. Eğer süreli hapis cezalılar cezalarının yarısını infaz kurumunda geçirirlerse, koşullu salıverilmeye hak kazanabilirler. Bu durumda; Koşullu salıverilme sonrası tamamlanması gereken net ceza süresi: 1 yıl 9 ay 2 gün olarak hesaplanmıştır.
Hırsızlık suçu gece vakti işlendiği zaman ceza, yarı oranda artırılır. Örneğin 5 yıl ceza verilecek bir suç işleyen kişi, bu suçu gece vakti işlediği zaman 7,5 yıl hapis cezası alır.
Ana Kural; 1-)Cezalarının TOPLAMI 10 YILDAN AZ olan hükümlüler, cezalarının SADECE 1 AYINI kapalı cezaevinde geçirmek, “iyi halli” olmak ve KOŞULLU SALIVERME SÜRESİNE 7 YIL VEYA DAHA AZ KALMASI kaydıyla açık cezaevine ayrılma hakkına sahiptirler.
Sanığın yargılandığı suçun işlendiği tarihten önce kesinleşmiş bir suçtan dolayı üç aydan fazla ceza mahkumiyeti yoksa, hakkında açılan tüm ceza davalarında diğer koşulları sağlamak kaydıyla hapis cezasının ertelenmesi kararı verilmesi mümkündür.
Kesinleşen sonuç ceza itibariyle, hükümlünün cezasının cezaevinde infaz gerektirmemesi haline halk arasında yaygın olarak cezaevine girdi çıktı yapmak denilmektedir.
Öncelikle belirtmek gerekir ki dolandırıcının ceza alması sizin parayı geri alacağınız anlamına gelmez. Paranızı geri almak için ceza davasının yanında hukuk davası açılmalıdır. Bu şekilde dolandırılan kişiler paralarını geri alabilirler.
Bu suça yönelik düzenlenen cezalar 6763 sayılı kanun uyarınca artırılmıştır. Fail bu suç sebebi ile 3-10 yıl aralığında hapis cezası alabileceği gibi 5000 güne kadar da adli para cezası verilebilir. Bazı nitelikli dolandırıcılık suçlarında ceza sınırı 4 yıldan az olamamaktadır.
“(1) Suça ilişkin ihbar veya şikâyet, Cumhuriyet Başsavcılığına veya kolluk makamlarına yapılabilir. (2) Valilik veya kaymakamlığa ya da mahkemeye yapılan ihbar veya şikâyet, ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri