İnsan Kaynakları Yönetimi bölümünden mezun olan kişiler hem kamu kurumlarında hem de özel sektörde çalışma imkânına sahiptirler. Kamuda memur, veri hazırlama ve kontrol işletmeni, bilgisayar işletmeni olarak görev yapabileceği gibi bazı kurumların personel birimlerinde de görev alabilir.
Bu bölümde eğitim alan öğrenciler, işletmelerin insan kaynakları işlemlerini planlama, geliştirme ve uygulama konusunda bilgi ve beceri kazanırlar.İnsan Kaynakları Yönetimi bölümü mezunları, insan kaynakları departmanlarında veya diğer işletmelerin insan kaynakları işlemlerinde çalışabilirler.
Türkiye'de yeni mezun bir İnsan Kaynakları Uzmanı ortalama 17.000-23.000 TL arası bir maaş alabilirken, deneyimli bir İnsan Kaynakları Uzmanı ortalama 25.000-50.000 TL arası bir maaş alabilir.
İnsan kaynakları yönetimi alanında çalışmak isteyen kişilerin, bu alana ilişkin bir eğitim almış olmaları ve bu alandaki deneyimlerini artırmış olmaları, iş pazarında daha fazla ilgi görebilmelerine yardımcı olabilir. Bu nedenle, insan kaynakları yönetimi alanı önü açık bir alan olarak kabul edilebilir.
İnsan Kaynakları Yönetimi (Fakülte) (4 Yıllık)
İnsan Kaynakları Yönetimi bölümünün amacı; kaynaklardan maksimum derecede verim sağlama, insan gücünü ve zamanı organize etme gibi konularda görev alabilecek profesyoneller yetiştirmektir.
İlgili 36 soru bulundu
İnsan kaynakları yönetimi öğrencilerine zorunlu staj uygulaması başlatılmıştır. Stajınızla ilgili süreçlerde sorun yaşamamak adına, staja başlamadan birkaç ay önce stajla ilgili dokümanları incelemeniz ve staj yeri için araştırma yapmaya başlamanız tavsiye edilmektedir.
İnsan Kaynakları Yönetimi bölümünden mezun olan kişiler hem kamu kurumlarında hem de özel sektörde çalışma imkânına sahiptirler. Kamuda memur, veri hazırlama ve kontrol işletmeni, bilgisayar işletmeni olarak görev yapabileceği gibi bazı kurumların personel birimlerinde de görev alabilir.
Kurumların imajı, gelişimi, hizmet politikaları, standartları, eğitim politikaları, oryantasyon süreci, ücretlendirme, kariyer planlama, performans ölçümleri, özlük hakları ve sosyal etkinlik gibi bir çok önemli konuyu insan kaynakları kendi bünyesinde toplamaktadır.
İnsan kaynakları yönetimi hem ön lisans hem de lisans olarak okutulur.
eleman.net verilerine göre, İnsan Kaynakları Uzmanı 2023 yılında ortalama 22.400 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda İnsan Kaynakları Uzmanı , Temmuz 2023 yılında ortalama 22.600 TL maaş alırken, Ocak 2023'de ise ortalama 17.600 TL maaş alıyordu.
Bir süredir maaş zamları için devlet/sendika görüşmelerinin netice vermesi bekleniyordu. Peki 2023 yılı yeni asgari ücret ne kadar oldu? Yönetim Kurulu Başkanı'nın paylaştığı bilgilere göre Türk Hava Yolları'da en düşük personel maaşı, 26 bin 700 TL seviyesinde.
İnsan kaynakları müdürleri genellikle genel müdüre bağlı çalışırlar. İnsan kaynakları müdürü olabilmek için insan kaynakları bölümünden mezun olmak ve bu alanda tecrübe kazanmak gerekir. İK konusunda uzmanlaşmak veya benzer bir alanda çalışmış olmak da insan kaynakları müdürü olabilmek için oldukça önemlidir.
İnsan Kaynakları Elemanıı olmak için, üniversite veya meslek yüksekokullarının İnsan Kaynakları Yönetimi, İşletme, Çalışma Ekonomisi, İktisat ve ilgili bölümlerinden mezun olmak gerekmektedir.
Hazırladığınız projelerin personel sirkülasyonu, memnuniyeti ya da verimlilik üzerinde etkilerini tespit etmek de oldukça zor ve zaman alan bir süreçtir. Ayrıca yapacağınız çalışmanın getirilerini yönetime anlatmak ve ikna etmek de oldukça zor bir aşamadır. İnsan kaynakları departmanının sorumlulukları çok fazladır.
İnsan Kaynakları Yönetimi Yüksek Lisans derecesi alan mezunlarımız kamu ve özel sektörde akademisyen olabileceği gibi, çeşitli devlet kurumları, bankalar, ulusal ve uluslararası şirketlerde çalışabilirler.
İnsan Kaynakları Yönetimi'nin en önemli ögelerinden biri, işe alımdır. İşe alım, bir kurum ya da kuruluşun İnsan Kaynakları (İK) departmanı tarafından insan sermayesi oluşturulmasının ilk adımıdır ve stratejik bir planlama yapılmasını gerekli kılar.
İK departmanı şirketlerin çalışan profilini belirleyen, adaylar arasından şirkete uygun olanları seçen, onlarla tanışan, onları işe alan, şirkete adapte eden ve tüm bu süreçleri titizlikle takip eden, çalışanların taleplerini alan ve karşılayan departmandır.
Üretim sektörü, insan kaynakları süreçlerinin titizlikle yürütülmesini gerektiren sektörler arasında ilk sıralarda yer alır.
İyi bir insan kaynakları uzmanı olmak için üniversitede İnsan Kaynakları Yönetimi Bölümü okunmalıdır. Fakat Sosyoloji Bölümü, Psikoloji Bölümü ya da Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü mezunu olan kişiler de bu mesleği icra edebilir.
İnsan Kaynakları Yönetimi (EA) lisans programı mezunlarının KPSS-2 : KPSS121 (Ortalaması) Başarıları Not: Programlar başarı puanlarına göre yüksekten düşüğe doğru sıralanmıştır.
İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ KİMLER KATILABİLİR? İnsan Kaynakları Kursu sertifika programı için ön koşul mesleğin gerektirdiği yeterlilikleri yerine getirebilecek düzeyde ve en az lise mezunu olmaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri