4006-TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı kapsamında verilen destek, öğrencilerimizi bilimsel projeler üretmeye yönelik motive eden bir araçtır. Bu noktada danışman öğretmenin rehberliğinde ortaya konulan proje fikrinin büyük ölçüde öğrenciye ait olması beklenmektedir.
Farklı sosyo-ekonomik seviyedeki bölge okullarının bilimsel projelere eşit katılımının sağlanması, Gerçek hayattaki soru ve sorunlara çözüm bulunmasında bilimin ve bilimsel çalışmaların öneminin öğrenciler tarafından uygulayarak ve veya yaşayarak öğrenilmesinin sağlanmasıdır.
Dönem çağrısı, yapılan önemli yeniliklerle ilk kez 4006-A ve 4006-B olarak iki ayrı çağrı şeklinde yayınlandı. Program ile 5-12. sınıf öğrencilerinin ülkemizin öncelikleri ve bilim ve teknolojideki yönelimler doğrultusunda belirlenen tematik konularda hazırladıkları projeler desteklenmektedir.
Başvuru Dönemi 16 Ocak - 27 Nisan 2023 (Saat 17:30) Bilim Fuarları Dönemi Eylül - Aralık 2023 Destek Süresi Sözleşme metninde belirtilecek olup en fazla 12 aydır. a.
İlgili 21 soru bulundu
Çağrı Alanları
4006-A en az beş (5) Tematik konuda yapılmış alt projelerden oluşur. 4006-B en fazla 3 farklı tematik konudan hazırlanacak alt projelerden oluşur. Seçilecek tematik konular ise toplamda en az 3 farklı ana alan ile ilişkilendirilmelidir.
Dönem çağrısı, yapılan önemli yeniliklerle ilk kez 4006-A ve 4006-B olarak iki ayrı çağrı şeklinde yayınlandı. Program ile 5 ile 12. sınıf arası tüm öğrencilerin ülkemizin öncelikleri ve bilim ve teknolojideki yönelimler doğrultusunda belirlenen tematik konularda hazırladıkları projeler desteklenmektedir.
sergileyebilir. Okullar 4006 - TÜBİTAK Bilim Fuarlarında en çok 30 proje sergileyebilir. 17. Katılım belgeleri ne zaman gönderilecektir?
18. Sergilenecek her bir alt projede kaç öğrenci görev alabilir? 4006-A ve 4006-B Çağrı Metinlerinin D.1.i. maddesinde; "Sergilenecek her bir alt projede en az 2 en fazla 8 öğrenci ve en fazla 4 danışman öğretmen görev alır.
4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı, bilim kültürünün ve iletişiminin toplumun daha geniş kesimlerine yaygınlaştırılmasını, katılımcılara bilimsel bilginin ulaştırılmasını ve bilim - teknoloji arasındaki etkileşimin etkinlikler yoluyla kavratılmasını amaçlamaktadır.
Alt Proje Nedir? Bilim Fuarı'nda sergilenmek üzere öğrenciler tarafından danışman öğretmen rehberliğinde hazırlanan her bir projedir. Öğrencilerin farklı alanlardaki problemlerin çözümüne yönelik hipotezler ortaya koyup test ettikleri ve elde ettikleri bulguları yorumladıkları alt projelerdir.
Sizinle paylaşılacak olan google form ve /veya excel form üzerinden proje fikirlerinizi proje yürütücüsü Uğur KABAKÇIOĞLU 'na gönderin şartlara uygun ise bu sene yapılacak 4006 Bilim Fuarında hayata geçiririz. Proje Beklenen Sonucu: 50-150 Kelime olmalıdır.
ARBİS kaydını tamamlayan başvuru sahipleri (proje yürütücüleri) proje başvurusu yapmak için lütfen http://bilimiz.tubitak.gov.tr adresine giriniz. Başvuru işlemini başlatmak için Başvuru sekmesine tıklayınız. Programa başvuru yapabilmek için Başvuru ve Sonuç Sistemine Giriş butonunu tıklayınız.
Bilim, Özel ve Teşvik Ödülleri her yıl için TÜBİTAK Yönetim Kurulunca saptanan ayni ya da nakdî ödül içerir. Bilim ve Teşvik Ödülü alanlara ayrıca, her yıl Yönetim Kurulunca belirlenen miktarda (2023 yılı için 1.250.000TL) yurt içinde yürüteceği araştırmalarda kullanılmak üzere araştırma desteği verilir.
Kimler Başvurabilir
Yarışmaya, Türkiye ve KKTC'de öğrenim gören tüm lise öğrencileri katılabilir. Yarışmaya katılacak öğrenciler 20 yaşından gün almamış olmalıdır.
2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nın amacı, lise öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve mevcut bilimsel çalışmalarının gelişimine katkı sağlamaktır.
Evet alabilir. 16. Yürütücü ve danışman öğretmen egzersiz ücreti alabilir mi? TÜBİTAK ve MEB arasında gerçekleşen protokol gereği 4006 Bilim Fuarlarında görev yapan öğretmenler egzersiz ücreti talep edebilir.
En az lisans derecesine sahip, bir üniversitede ya da kamu kurum/kuruluşunda çalışan, projeye katkı oranı en az %20 olan kişiler.
Hiç kimse proje hazırlamak zorunda değildir. Gerçekten imkan verilmişse ve işe yarayacağına inandığınız, eğitim sistemimize katkısı olacağını düşündüğünüz projeler varsa üretin, yönetin. Ancak size hiçbir imkan sunulmadan dostlar alışverişte görsün kabilinden proje üretmenizi istiyorlarsa yapmayın.
4005 – Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Destekleme Programı,katılımcılara kendi branşlarında eğitim ve öğretime özgü yenilikçi yaklaşım, strateji, yöntem ve tekniklerin etkileşimli olarak kazandırılmasını, kullanılmasını ve yaygınlaştırılmasını amaçlamaktadır.
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu veya kısaca TÜBİTAK, Türkiye'de bilim ve teknolojiyi teşvik etme, yönlendirme ve popülerleştirmeyi amaçlayan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ilgili kuruluşlarından olup özel hukuk hükümlerine tâbidir.
TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları Programı Güncellenen Başvuru Takvimi. Proje rehberine göre projeye yapılacak olan başvurular, 16 Ocak 2023 tarihinde başlar ve 27 Nisan 2023 tarihinde, saat 17.30'da sona erer. Onaylanan bilim fuarları ise Eylül 2023 – Aralık 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.
Kurumda görev yapan tüm personel (kısmi süreli çalışanlar dahil) bir kadroya atanır.
4004 - Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı; bilginin toplum ile buluşturulmasını ve yaygınlaştırılmasını, bilginin mümkün olduğunca görselleştirilerek, etkileşimli uygulamalarla anlaşılır bir biçimde kazandırılmasını amaçlamaktadır.
2.1.1 Yarışmaya, Türkiye ve KKTC'de öğrenim gören tüm ortaokul öğrencileri katılabilir. 2.1.2 Yarışmaya her öğrenci yalnızca bir proje ile katılabilir ve her proje en çok üç öğrenci tarafından hazırlanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri