Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

4458 madde nedir?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » 4458 madde nedir?

Madde 1 – Bu Kanunun amacı, Türkiye Cumhuriyeti Gümrük Bölgesine giren ve çıkan eşyaya ve taşıt araçlarına uygulanacak gümrük kurallarını belirlemektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mirgumruk.com.tr

4458 hangi kanun?

MADDE 1 – 27/10/1999 tarihli ve 4458 sayılı Gümrük Kanununun 52 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. “MADDE 52 – Türkiye Gümrük Bölgesinde bir yerden diğer bir yere transit rejimi kapsamında taşınarak varış gümrük idaresine sunulan serbest dolaşımda olmayan eşyaya 41 ila 50 nci madde hükümleri uygulanır.”

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: resmigazete.gov.tr

4458 sayılı gümrük Kanununun 238 inci maddesi cezası ne kadar?

Bu konudaki temel düzenleme olan 4458 sayılı Gümrük Kanunu'nun 238 inci maddesine göre belirli durumlar haricinde dahilde işleme rejimine ilişkin hükümlerin ihlali halinde yükümlülere eşyanın gümrüklenmiş değerinin iki katı tutarında idari para cezası verilebiliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dunya.com

4458 sayılı kanun ne zaman çıktı?

Gümrük Birliğine uyumu sağlamak amacıyla 1615 Sayılı Gümrük Kanununu yürürlükten kaldıran ve 5.2.2000 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek olan 27.10.1999 tarihli ve 4458 sayılı Gümrük Kanunu çıkarılmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: www5.tbmm.gov.tr

4458 241 1 ne cezası?

4458 sayılı Gümrük Kanununun 241 inci maddesinin birinci fıkrasında belirtilen usulsüzlük cezası 523,00 TL olarak uygulanacak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tim.org.tr

Uğur ALTUN - 4458 sayılı Gümrük Kanunu/CEZALAR (234. Madde)

İlgili 42 soru bulundu

Soru cevap kısmı

48 madde trafik cezası nedir?

Sürücü, alkolmetre ile yapılan test sonucunda alkollü çıkarsa; 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 48/5 maddesi gereğince para cezası ile cezalandırılır, aracı trafikten men edilir ve sürücü belgesi (6) ay süreyle Trafik Polisince geri alınır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trafik.gov.tr

Trafik cezasına itirazda ceza ödenir mi?

Çünkü mahkemenin ardından itiraz haklı bulunursa vatandaşın ödendiği ceza miktarı tarafına iade edilir. Ancak itirazın haksız bulunması durumunda kişilerden mahkeme masraflarının da ödenmesi beklenir. Bu durumda süresinde ödenmeyen cezanın da indirim süresi geçmiş olacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gozdecelik.av.tr

Geri verme kaldırma nedir?

a) “Geri verme” deyimi, ödenmiş olan gümrük vergilerinin tamamen veya kısmen geri ödenmesi, b) “Kaldırma” deyimi, henüz ödenmemiş olan gümrük vergilerinin tamamen veya kısmen alınmamasına karar verilmesi, Anlamına gelir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: orgtr.org

Hariçte işleme rejimi ne demek?

Cevap: Türkiye Gümrük Bölgesi dışında tamir edilmek istenen eşyanın yerine, tamir işlemi tamamlanarak gümrük bölgesine geri getirilinceye kadar geçen süre içerisinde kullanılmak üzere, serbest dolaşımda olmayan eşyanın (ikame ürün) geçici olarak ithal edilerek kullanılmasına olanak veren sistemdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ticaret.gov.tr

İhracat rejimi ne demek?

İhracat rejimi, serbest dolaşımda bulunan eşyanın ihraç amacıyla Türkiye Gümrük Bölgesi dışına çıkışına ilişkin hükümlerin uygulandığı rejimdir. İhracat, ticaret politikası önlemleri ve gerektiği takdirde ihracat vergileri de dahil olmak üzere çıkış işlemlerine ilişkin hükümlerin uygulanması ile gerçekleştirilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kizilkaya.com.tr

4458 sayılı gümrük Kanunu'na göre Bağlayıcı Tarife Bilgisi bağlayıcı menşe bilgisi bilgi isteyen kişiye verildikten sonra sırasıyla kaç yıl geçerlidir?

Bağlayıcı tarife bilgisi veriliş tarihinden itibaren altı yıl; bağlayıcı menşe bilgisi veriliş tarihinden itibaren üç yıl geçerlidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

Gümrük yükümlülüğü nasıl sona erer?

Gümrük Yükümlülüğü, vergilerin ödenmesi, kaldırılmasına karar verilmesi, gümrük beyannamesinin iptal edilmesi, eşyanın bir gümrük rejimi kapsamında tesliminden önce zapt ve müsadere edilmesi veya imha edilmesi, mücbir sebep nedeniyle telef veya kayıp olması ve müsadere edilmesi hallerinde sona erer.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: solmaz.com

Hangi durumlarda gümrük vergisi ödenmez?

Buna göre yukarıdaki oranlar; hızlı kargo veya posta ile gerçek kişilere gelen, ticari mahiyeti bulunmayan, satış bedeli 150 euroyu geçmeyen ürünler ve 1500 euroyu geçmeyen ilaçlar için geçerlidir. Buna ek olarak kişisel kullanıma mahsus kitap ve basılı yayınlar için vergi oranı %0 olarak belirtilmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ideasoft.com.tr

Antrepo rejimi ne demek?

Antrepo rejimi, eşyanın antrepoya gümrük mevzuatında düzenlenen şekilde konulması halinde süresiz kalabildiği ve eşyanın antrepoda kaldığı süre içerisinde eşyaya terettüp eden vergilerin ödenmediği bir gümrük rejimidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: oaib.org.tr

Mavi Hat ne demek?

3. Mavi Hat Kontrolü: Yetkilendirilmiş yükümlü sertifikasına veya Ticaret Bakanlığı tarafından belirlenen onaylanmış kişi statüsüne sahip olan kişilere uygulanan kontrol türüdür. Mavi hat kontrolüne tabi tutulan eşya, belge kontrolüne veya fiziki muayeneye tabi tutulmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gumrukrehberi.gov.tr

Hariçte işleme izni kimlere verilir?

Hammadde, yardımcı madde, yarı mamul, mamul ve ambalaj malzemelerinin daha ileri bir düzeyde işlem görmek üzere Türkiye Gümrük Bölgesi dışına veya serbest bölgelere gönderilmek istenmesi halinde, gerekli belgelerle birlikte “hariçte işleme izin belgesi” almak üzere Ticaret Bakanlığına başvurmanız gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gumrukrehberi.gov.tr

Hariçte işleme izni kime verilir?

Tamirat amaçlı gönderilecek eşya için Ticaret Bakanlığınca Hariçte İşleme İzni (Hİİ), İşlem görmek üzere gönderilecek madenler için de maden ihracatçı birliklerinin bağlı bulunduğu ihracatçı birlikleri genel sekreterliklerince Hariçte İşleme İzni (Hİİ) verilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: oaib.org.tr

Dahilde işleme rejimi kaç ay?

MADDE 20 – (1) Dahilde işleme izin belgesinin/dahilde işleme izninin süresi sektörüne göre azami 12 (oniki) aya kadar tespit edilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

Gümrük vergisi ödenmezse ne olur?

Gümrük vergilerini ödemek yasal bir zorunluluktur. Zamanında ödenmeyen vergiler için ekstra ceza bedelleri ortaya çıkar. Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun'un hükümleri gereğince vergilerin ödenmemesi durumunda, gecikme zammı da uygulanır. Gümrük vergisi ödenmezse zamlı olarak ödenmesi gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pwc.com.tr

Geri verme kaldırma başvurusu nasıl yapılır?

Geri Verme veya Kaldırma Talep Yönetimi Sisteminde online olarak tanzim edilen Geri Verme veya Kaldırma Başvurusu Formlarının sorgulama işlemleri, Sistemin Başvurular sekmesi altında yer alan “Geri Verme/Kaldırma Başvuru Sorgulama” alanı üzerinden yapılmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mergumder.org.tr

Gümrük vergisi kaç gün içinde ödenir?

Yapılan kontrol ve denetlemeler sonucunda hiç alınmadığı veya noksan alındığı belirlenen gümrük vergileri ile işlemleri daha sonra yapılmak üzere teslim edilen eşyaya ilişkin gümrük vergilerinin, yükümlüye tebliğ edildiği tarihten itibaren 15 gün içinde ödenmesi zorunludur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hakimygm.com.tr

Trafik cezasına itirazda mahkemeye çıkılır mı?

Trafik cezasına itiraz dilekçesi, cezanın kesildiği bölgedeki Sulh Ceza Mahkemesine verilir. Sulh Ceza Hâkimliği itirazı dosya üzerinden inceler genelde duruşma açılmaz. Trafik cezası bir idari para cezası niteliğindedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: serbest.av.tr

Trafik cezasına itiraz ettim kaybettim mahkeme masrafı ne kadar?

2023 yılı itibariyle Sulh Ceza Hakimliğine yapılacak Trafik cezasına itiraz için mahkeme masrafı yoktur. Yukarıda açıklanan hususlar dikkate alınarak Sulh Ceza Hâkimliğine trafik cezasının kaldırılması için dava açılması ücretsizdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ozgurgungor.av.tr

Trafik cezaları nasıl iptal edilir?

Aracınıza trafik cezası yazıldıysa trafik ceza tutanağının size tebliğ edildiği tarihten itibaren 15 gün içinde iptal için başvurulması gerekmektedir. Başvuru yapılacak olan mercii Sulh Ceza Hakimlikleridir. Aksi halde itiraz edilemeyecek ve trafik cezasını ödemek durumunda kalırsınız.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bugrayildiz.av.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT