4.5 G ayarını açmak için cihazınızın ayarlar bölümüne gidin. Daha sonra şebeke ayarlarının olduğu bölümde şebeke modu bölümüne girin. Burada 4G veya LTE olarak yazan seçeneğin seçili olması gerekiyor. Eğer sadece 3G veya 2G şebeke modu seçili olursa, cihaz 4.5G hızından faydalanamıyor.
- Telefonunuzun 4.5G'yi desteklediğinden emin olunuz. - Telefonunuzun mobil şebeke ayarlarında LTE/4G'nin seçili olup olmadığını kontrol ediniz. - Bulunduğunuz bölgede 4.5G kapsaması olup olmadığını kontrol ediniz. Telefonunuzun, bulunduğunuz bölgeye servis veren frekans bandını desteklediğinden emin olunuz.
Android işletim sistemli cihazlarda ise ayaları açtıktan sonra diğer ağlar seçeneğine gelerek mobil ağlar menüsünden 4G seçeneğini işaretleyin. Android telefonlar için de yine Ayarlar menüsüne girip internet ayarlarından LTE veya 4.5G'yi seçmek gerekiyor.
Türkiye'de zamanla 4.5G'yi çekmeyen yer kalmayacak. İhale şartnamesine göre operatörler yetkilendirmenin ardından 7 yıl içinde Türkiye nüfusunun yüzde 95'ini, 8 yıl içinde de tüm il ve ilçelerin nüfusunun yüzde 90'ını kapsama alanına almak zorunda.
İlgili 43 soru bulundu
Şimdi siz de 4.5G'ye geçin, 30 gün geçerli 30GB hediye internet kazanın! Hemen Türk Telekom bayilerine gidip, 4.5G uyumlu sim kartınızı ücretsiz alarak kampanyadan faydalanmaya başlayabilirsiniz. 4.5G 30 yazıp 5555'e gönderin.
4.5G'de internet kotam daha mı hızlı bitecek? Hayır. 4.5G teknolojisi aynı veriye 3G'ye göre daha hızlı bir şekilde ulaşmanızı sağlar. Yani bir videoyu izlemek daha kısa bir süre alır; ama videonun büyüklüğü değişmeyeceği için internet kotanızdan harcanan miktar da değişmeyecektir.
SIM kartımın 4.5G uyumlu olup olmadığını nasıl öğrenebilirim? SIM kartınızın 4.5G uyumlu olup olmadığını öğrenmek için SOR 4.5G yazıp 4545'e kısa mesaj gönderebilirsiniz. Üzerinde 3G ve 4.5G ya da 64K-128K yazan tüm SIM kartların 4.5G uyumlu olduğunu da belirtmek isteriz.
4.5G, daha yüksek mobil internet hızı, daha fazla data kapasitesi ve düşük gecikme süresi sunan dördüncü nesil telekomünikasyon hizmetidir. Kısaca; 4.5G'nin 3G ve 4G'den en büyük farkı ulaştığı hızdır! 4.5G ile artık bekleme süreleri tarih oluyor! İstediğiniz videoyu tıkladığınız anda izleyebileceksiniz.
4.5 G ayarını açmak için cihazınızın ayarlar bölümüne gidin. Daha sonra şebeke ayarlarının olduğu bölümde şebeke modu bölümüne girin. Burada 4G veya LTE olarak yazan seçeneğin seçili olması gerekiyor. Eğer sadece 3G veya 2G şebeke modu seçili olursa, cihaz 4.5G hızından faydalanamıyor.
4.5G'YE GEÇMEZSEM NE OLUR? -4.5G'ye geçmemeniz durumunda şu anda iletişiminizi aynı şekilde sağlayabilirsiniz. Başka bir deyişle iletişiminizin kesilmesi gibi bir durum söz konusu olmaz. Şu anda cep telefonunuzda internet bile kullanmıyorsanız 4.5G'li dönemde hiçbir değişiklik yapmadan iletişiminizi sağlayabilirsiniz.
4.5G kullanmak cihazımın pil ömrünü etkiler mi? 4.5G'nin pil ömrüne direkt bir etkisi yoktur. Ancak data kullanım alışkanlığınıza ve bulunduğunuz bölgedeki çekim gücüne bağlı olarak pil ömrünüz etkilenebilmektedir.
LTE kullanabilmek için öncelikle mobil telefonunuz 4.5G destekli olmalıdır. Aynı zamanda mobil cihazınızda kullandığınız SIM kartınızın da 4.5G destekli olması gerekmektedir. Eğer 4.5G destekli bir SIM karta sahip değilseniz abonesi olduğunuz GSM operatörüne başvurarak 4.5G destekli bir SIM kart talep edebilirsiniz.
Sıkça Sorulan Sorular
13.12.2015 tarihi itibarıyla 4.5G yazıp 2200'e SMS gönderen, Turkcell Mağazası veya Çağrı Merkezine sözlü talebini ileten ya da webte ilgili sorgulamayı yapan abonelerimiz yurt içi 4.5G hizmetinden faydalanmak için onay vermiş ve ön talep/abonelik başvurusunda bulunmuş sayılır.
Kullanıcının telefonu 4.5G teknolojisini destekliyor ancak SIM kartı 4.5G'yi desteklemiyorsa, SIM kartın 4.5G teknolojisini destekleyen USIM ile değiştirilmesi gerekmektedir.
Hattın kullanıma açılması 24 - 48 saati bulabiliyor. Buradaki süre her zaman bu kadar olmuyor. 8 saatte de açıldığı olabiliyor. Türk Telekom hat aktifleştirme süresi 48 saati aştıysa mutlaka bir hata söz konusudur. Hattı aldığın cep bayisi evrağını işleme koymamış olabilir.
4.5G ile 3G'nin 10 katı kadar hıza ulaşmış olacağız. Çift taşıyıcılı 3G teknolojisiyle 75 dakikada indirilebilen bir Blu-ray film dosyası, IMT-Advanced teknolojisinin sunduğu 262.5 Mbps maksimum hız sayesinde yaklaşık 11 dakikada indirilebiliyor.
iPhone modelerinde sırasıyla ayarlar, hücresel veri seçenekleri, ses ve veri menüsüne gelin. Buradan LTE seçeneğine basarak ayarlarınızı tamamlayın. Android işletim sistemli cihazlarda ise ayaları açtıktan sonra diğer ağlar seçeneğine gelerek mobil ağlar menüsünden 4G seçeneğini işaretleyin.
LTE (Long Term Evolution) ağ teknolojilerine dayalı yüksek hızlı kablosuz veri aktarıma verilen addır. 4.5G hızının bir başka adı olan LTE' yi yüksek hızlı mobil internete veriln ad olarak da tanımlamak mümkün.
Popüler arama motoru Google Chrome 1 saatlik kullanımda 60 MB tüketiyor.
Telefonunuz eğer otomatik olarak 4,5 G'ye geçmiş ise bağlantı simgesinde 3G yerine LTE, 4G veya 4,5 G ibareleri çıkacaktır. Eğer LTE, 4G veya 4,5G bağlantı ibaresini göremiyorsanız daha doğrusu bağlantınız hala 3G olarak görünüyorsa, Ayarlar/ Hücresel veri işlemlerine girin.
Türk Telekom internetiniz çekmiyorsa öncelikle akıllı telefonu kapatıp yeniden açın. Uçak modunu etkinleştirin ve ardından devre dışı bırakın. SIM kartı çıkarıp tekrar takın. Ağ ayarlarını sıfırlayın.
*Mevcutta 5G teknolojisi; yurt içinde ve yurt dışında, 5G donanımına sahip ve üretici yazılım desteği sunulan telefonlarla ve uygun SIM kart donanımıyla kullanılabilmektedir. 5G teknolojisinden 4.5G uyumlu sim kartınız ile yararlanabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri