Neden? Flash belleğin 4 GB kapasitesi vardır. Dosyanın boyutu 45 MB 'dir. 4 GB 45 MB den büyük olduğu için dosya belleğe yüklenir.
En az 8 GB alana sahip boş bir USB flash sürücü veya harici sabit sürücü ya da boş bir DVD (ve DVD yazıcı). İçindeki tüm içerik silineceğinden boş bir USB veya DVD kullanmanızı öneririz.
USB bellek modellerinin hafıza kapasiteleri 2 GB ile 16 GB arasında değişir. Eğer cihazınızı yalnızca küçük boyutlu dosyaların depolanması ve bu dosyaların veri aktarımı için kullanacaksanız, 2 GB ile 8 GB arasındaki hafıza kapasiteleri sizin için uygun olacaktır.
Çoğu USB flash bellek, kutudan çıktığında FAT32 dosya sistemine sahip olacaktır. Eski/modern bilgisayarların (PC ve Mac) yanı sıra oyun konsolları ve USB bağlantı noktalı diğer cihazlar için en uyumu dosya sistemidir. exFAT USB flash bellekler için ideal dosya sistemidir.
Yazılımcılar 1 GB ı 1024 MB, 1 MB ı 1024 KB, 1 KB ı 1024 Byte kabul eder. Donanım üreticileri hepsini 1000 kabul eder. Yani 16.000.000.000 byte lık Flash üreten donanımcı bunun üstüne 16 gb yazar, yazılım bunu 14.5 gibi bir rakam görür.
İlgili 32 soru bulundu
Üreticiler için 1 GB = 1000 MB'tır fakat durum Windows'da böyle değil, Windows'ta 1 GB = 1024 MB. Dosya formatı NTFS ile olunca dosya dizin'leri de belli bir alan kaplar. Bu sebepten dolayı 32 GB Flash Bellekler 28.8 GB Görülebilir.
Genelde 58 GB dolaylarında kalır.
FAT32 dosya sistemi, 4 GB'tan büyük dosyaları depolayamaz, ancak NTFS dosya sistemi depolayabilir. FAT32 ile karşılaştırıldığında NTFS dosya sisteminin daha yüksek disk kullanımı vardır ve disk alanını daha verimli şekilde yönetebilir. NTFS'nin okuma ve yazma hızları da FAT32'ninkinden daha yüksektir.
exFAT'i, NTFS'den fazla cihaz desteklemektedir. exFAT disk formatında dosya boyutu ya da bölüm boyutu sınırı bulunmamaktadır. Bunun yanı sıra FAT32'nin sunduğuna oranla daha büyük dosya boyutu ve bölüm ihtiyacınız varsa ve NTFS'nin sunduğundan daha fazla uyumluluğa ihtiyacınız varsa exFAT tam size göredir.
Özellikle flash belleklerde exFAT sistemi, yer yer NTFS'den daha hızlı çalışabiliyor. exFAT sistemi hem Windows hem Mac işletim sistemlerinde kullanılabildiği için avantajlı durumda ancak yine eski konsollarda herhangi bir desteğe sahip değil.
Örneğin ara sıra veri aktarmaya ihtiyaç duyuyorsanız 4 GB flash bellekler işinizi görebilir. 4 GB'tan daha geniş bir alana ihtiyacınız varsa 8 GB flash bellekler de kullanışlı olabilir.
Flash bellek ya da bellek çubuğu olarak da anılan USB bellek, bilgisayarınızı USB bağlantı noktasına takılan, küçük, taşınabilir bir cihazdır. USB bellekler daha çok veri saklama, veri yedeklemesi ve cihazlar arasında dosya aktarma için kullanılır.
Windows 11 işletim sistemi
Windows arama çubuğuna [Dosya Gezgini] yazın① ve [Aç]② öğesine tıklayın. Dosya Gezgini penceresinde, [Bu Bilgisayar]③ öğesini seçin. USB flash sürücünüze sağ tıklayın④, ardından [Biçimlendir]⑤ öğesini seçin. Dosya sistemini [FAT32]⑥, ardından [Başlat]⑦ öğesini seçin.
Bu FAT32 sınırlamasından dolayıdır. 4GB' tan büyük olan dosyalar FAT32 hacmine kaydedilemez. Flaş belleği exFAT veya NTFS' e biçimlendirme sorunu çözecektir.
Microsoft'un, FAT32'nin yerini alsın diye tasarladığı güncellenmiş format olan exFAT, Windows Vista SP1 ile kullanıma sunuldu. 16 exabyte dosya transfer sınırına sahip olan bu format, FAT32'nin en büyük sorununu da ortadan kaldırdı.
exFAT, birden fazla işletim sistemiyle uyumlu olduğundan harici SSD'ler, sabit sürücüler ve SD kartlar gibi çıkarılabilir veri saklama cihazları için yaygın olarak kullanılır. İlk olarak 2006 yılında Windows CE 6.0 ile tanıtılmıştır.
NTFS, FAT32′ye göre daha hızlı çalışır. Fakat belleğinizin ömrü de ona göre kısalır. Sonuç olarak USB belleklerinizde FAT32 kullanmanızı öneririm. Yüksek kapasiteli harici diskleriniz de NTFS kullanmanız daha iyi olacaktır.
Kilopat. Windows ExFAT'ı görür, sorun olmaz.
Cevap içeride... USB flaş disklerinizde hangi dosya sistemini kullanmalısınız, FAT32 mi, NTFS mi? Flaş diskiniz için en uygun dosya sistemi, neredeyse her cihazda çalışan FAT32'dir. NTFS dosya sistemi, harici sabit diskleriniz için iyi bir seçenek olsa da, USB çubuğunuz için çok uygun olmayabilir.
Disk Yönetimi'nde, exFAT USB veya harici cihazınıza sağ tıklayın, "Biçimlendir" seçeneğini seçin. Adım 4. Dosya sistemini FAT32 olarak ayarlayın, "Hızlı Format" ı işaretleyin ve onaylamak için "Tamam" ı tıklayın. Biçimlendirme işlemi bittiğinde, cihazınız dosyaları FAT32 biçiminde kaydetmeye ve aktarmaya hazırdır.
USB bellekler ne kadar sık kullanılırsa dayanıklılık süresi o kadar kısalır ve buna bağlı olarak bu taşıyıcılara 2-10 yıllık bir dayanıklılık süresi biçilebilir.
1 TB flash bellek modelleri sahip olduğu geniş depolama alanı ve avantajlı özellikleri nedeniyle sıklıkla tercih edilir. 1 TB bellek modelleri birçok farklı teknik ve yapısal özellik doğrultusunda birbirlerinden ayrılır. Bu özelliklerden ilki kullanılan USB versiyonudur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri