4K Uydu Alıcısı Çeşitlerinin Öne Çıkan Özellikleri 4K uydu alıcılarının bütün modelleri ultra HD görüntü özelliğine sahiptir. Çözünürlükte gelinen son teknolojilerden biri olan ultra yüksek çözünürlüğe sahiptir. Ultra HD 4k uydu alıcısı çeşitleri ile HD yayın yapan kanallar en yüksek kalitede izlenebilmektedir.
Full HD TV'lerde 4K video izlemek için harici oynatıcı, 4K uydu yayınları izlemek için de harici 4K uydu alıcısı almanız şarttır. Paneliniz 55 inçten küçükse, HD görüntülere karşı hiçbir üstünlüğünü göremeyeceksiniz.
İzleyici cephesinden bakıldığında; uydudan 4K TV yayınların izlenebilmesi için 4K televizyon alıcı cihazı haricinde, 4K UHD yayını alabilen uydu alıcı edinmek de gerekiyor. Bir de; HD Kanallar Eğer uyduya H265 çıkıyorlar ise uydu alıcının h-265 destekli olması gerekli.
HD, Full HD, Ultra HD ve 4K terimleri, televizyon ve video çözünürlüklerini ifade eder. HD ve Full HD daha düşük çözünürlüklere işaret ederken, Ultra HD ve 4K daha yüksek çözünürlükler ve daha yüksek piksel yoğunlukları sunar. Bu da daha net, keskin ve ayrıntılı görüntüler elde edilmesini sağlar.
HD yayınları izlemek için uluslararası uydu yayınlarını HD bir uydu alıcı ve çanak sistemi satın alabilir veya D-Smart, Digitürk, Türksat Kablo TV abonesi olabilirsiniz. Yabancı uydulardaki HD kanallar da farklı abonelik sistemleriyle satıldığı için, sonuçta ücretsiz HD kanal bulmak zordur.
İlgili 30 soru bulundu
" sorusuna yanıt verelim. Evet HD Uydu alıcınızını Tüplü Televizyonunuz da. kullanabilirsiniz. Bunun için alıcıda Scart veya A/V çıkışının olması
Uydu alıcısının HD özellikli olması yayınları yüksek çözünürlüklü izlemek için yeterli değildir. HD yayın izleyebilmek için yayının ve televizyonun HD çözünürlüğe sahip olması gerekir. HD çözünürlükte olmayan televizyonlarda HD yayın alınabilir ancak HD kalite de değil de SD kalitesinde izlenebilir.
Bir sinema formatı olan ultra HD çözünürlük 4096×2160 pikseldir ve genellikle 4K ve üzeri çözünürlükteki TV'leri ifade etmek için kullanılır. UHD ve 4K terimlerinin aynı anlamda olduğu kabul edilebilir. UHD ya da ultra yüksek çözünürlük gibi isimlerle de bilinen ultra high çözünürlük gerçek 4K deneyimi sunar.
4K UHD: 4K Ultra HD: halihazırda piyasada var olan en yeni ve iyi çözünürlük seviyesini temsil ediyor. 4K UHD, 1080p. çözünürlüğe sahip bir televizyonun dört katı piksele ulaşarak daha iyi çözünürlük, buna bağlı olarak da şaşırtıcı derecede net ve detaylı bir görüntü sunuyor.
4.096 x 2.160 piksel çözünürlüğe denk gelen 4K, sadece çözünürlüğü değil, 4K içeriğin nasıl kodlanacağını da belirliyor. Ultra High Definition (UHD) ise Full HD'nin bir adım ilerisi olarak kabul ediliyor. UHD, Full HD'nin 1.920 x 1.080 piksel çözünürlüğünü dörde katlayarak 3.840 x 2.160'a ulaştırıyor.
Ülkemizin Teknoloji devi Türksat A.Ş., uydu teknolojilerinde bir ilke daha öncülük yaptı ve 4K Ultra HD TV test yayınına başladı. Ülkemizin Teknoloji devi Türksat A.Ş., uydu teknolojilerinde bir ilke daha öncülük yaptı ve 4K Ultra HD TV test yayınına başladı.
Next UHD10000 Plus 4K uydu alıcı alarak standart LNB kablonuzu bağlayarak hemen TRT 4K yayınları izlemeye başlayabilirsiniz.
Televizyonumun 4K olduğunu nasıl anlayabilirim? Bunu anlamanın en kolay yolu satın aldığınız televizyonun kutusunda bulunan “UHD” logosu.
Dâhilî uydu alıcı televizyonuzda ekstra bir aparata ihtiyaç duymadan uydu kanallarını izlemenizi sağlar. Bu ürün, televizyonun içine gömülüdür. Yani uydu alıcı ayrı bir noktada konumlanmadan televizyonun içine entegre bir biçimde bulunur. Bu ürünün bağlantı sistemi tıpkı kutu alıcılara benzer.
UHD, ultra yüksek çözünürlük içeren bir görüntü kalitesinin adı olarak ifade edilmektedir. Bu formatın sahip olduğu piksel miktarı 4096x 2160 olarak belirtilmektedir. UHD TV Özellikleri Nelerdir? UHD Televizyonlar normal bir televizyona göre yaklaşık 23 kat daha kaliteli bir ekran çözünürlüğüne sahip olmaktadır.
50p HEVC yayın çözebilen TV alıcısı veya uydu alıcısına (türü fark etmeksizin) sahip olmanız gerekmektedir. Uydu alıcısı ile 4K yayını izlemek için sistemi HDMI 2.0 üzerinden TV'ye bağlayınız. 25-30p özellikli TV'lerden ise maalesef 4K yayınlarını izleme imkânı bulunmamaktadır.
4K TV'ler, geleneksel Full HD (1920 x 1080) TV'lere kıyasla dört kat daha fazla piksele sahiptir. Aynı boyuttaki TV ekranlarında dahi 4K TV görüntü kalitesi, daha büyük piksel yoğunluğu sayesinde daha keskin ve ayrıntılıdır. Bu fark, özellikle büyük ekranlı TV'lerde açıkça fark edilebilir.
TRT 4K, yayın hayatına 19 Şubat 2015 tarihinde Türksat 2A üzerinden başlamıştır. Türkiye'nin ilk 4K Teknolojisine sahip televizyon kanalı Türksat uydusunda şifresiz olarak izlenebilmektedir.
4K UHD teknolojisi, daha yüksek çözünürlük ve daha net görüntüler sunarak seyir deneyimini önemli ölçüde arttırırken, HDR teknolojisi daha canlı renkler ve daha yüksek kontrast oranları sunarak görüntülerin daha gerçekçi ve detaylı olmasını sağlar.
8K UHD: En iyi ultra yüksek çözünürlük.
Yaklaşık 8.000 piksel genişliğinde olan 8K'nın doğal çözünürlüğü 7680 x 4320 pikseldir ve bu toplam 33.177.600 piksele eşittir. Karşılaştırıldığında, ultra HD veya kısaca UHD olarak da adlandırılan 4K, yaklaşık 4.000 piksel genişliğindedir ve toplam 8,3 milyon piksel içerir.
2160p (4K): 3840x2160.
Hasan Genç / Teknokulis.com, Genel Yayın Yönetmeni: 4K çözünürlükte Ultra HD televizyonlar 2012 yılında dünya ile aynı anda ülkemizde de tüketiciyle buluştu. İlk etapta 80-85 inç arası büyük ekranlar satışa sunuldu.
Tüplü TV ler PAL ise max. w720px X h576px, NTSC ise max. w720px X h486px ebatlarında oluyor ki.. HD görüntü ise w1280 px X h720px ve fullHD w1980px X h1080px ebatlarında. Bu durumda tüplü TV ler HD görüntüyü ekrana sığdıramadığından bole bişi sozkonusu degil malesef.
HD Uydu Alıcısı; HD (High Definition), yüksek çözünürlüklü yayın formatında olan yayınları almamızı sağlayan uydu alıcısına HD uydu alıcısı denilmektedir. Bu yayınları izleyebilmemiz için Televizyonu muzunda HD (High Definition) yüksek çözünürlükte ki yayınlara uygun olması gerekmektedir.
Uydu alıcısı anteninizden gelen sinyalleri işleyerek görüntüye çevirir ve televizyonunuza yansıtır. Her uydu alıcısının farklı teknik özelliği var fakat seçim yaparken ilk olarak dikkat etmeniz gereken nokta yüksek çözünürlüklü bir görüntü kalitesine sahip olması olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri