Goethe Enstitüsü'nde Almanca B1 sertifikasını alabilmeniz için en az 80 saat (A1) + 160 saat (A2) + 160 saat (B1) olmak üzere toplamda 400 saat eğitim almanız gerekiyor. 1 aydaki eğitim saatinin 80 saat olduğunu baz alırsak, ara vermeden devam etmeniz durumunda 5 ay içerisinde B1 seviyesine gelmeniz mümkün.
Temel Almanca konuşmaya başlamanın süresi tahmini olarak yaklaşık 36 haftadır (750 ders saati). Bunun anlamı Almanca konusunda uzmanlaşmanın tutarlı ve disiplinli bir çalışma ile birkaç yıl süreceğidir. Almanca öğrenmenin ne kadar süreceği, öğrenmek isteyen kişinin çabasına bağlıdır.
Başlangıç seviyesindekiler için A1 ve A2 seviyesindeki akşam kursu, öğleden önce kursu veya hafta sonu kursu 20 ile 24 gün arasında sürer ve her biri 72 ders saatini kapsar (bir ders saati = 45 dakika). Bu da her akşam, öğleden önce veya hafta sonu için ortalama üç saat derse katılacağınız anlamına gelir.
Yoğun kurslarda ise günde 2 şer saat ,haftada 3 gün olarak 4 ayda bitirilir. Türkiye'de ise 1 ayda A1, 1 ayda A2 bitiriliyor.
Goethe Enstitüsü'nde Almanca B1 sertifikasını alabilmeniz için en az 80 saat (A1) + 160 saat (A2) + 160 saat (B1) olmak üzere toplamda 400 saat eğitim almanız gerekiyor. 1 aydaki eğitim saatinin 80 saat olduğunu baz alırsak, ara vermeden devam etmeniz durumunda 5 ay içerisinde B1 seviyesine gelmeniz mümkün.
İlgili 24 soru bulundu
A1 Almanya aile birleşimi eğitimi 2 kurs şeklinde verildiği için ortalama olarak 4-5 ayda verilebilmektedir. Ancak kurs merkezinin yoğunluğuna göre hızlandırılmış kurslarda açılabilmektedir. Hızlandırılmış kurslar da genellikle 8 hafta da gerçekleştirilmektedir.
B2 seviyesi konuşmak için özel dersler ile 8 ay ile 16 ay arasında (ne kadar ders, ne kadar sıklıkla alacağınıza bağlı) değişir. Örneğin B2 seviyesi konuşan bir mühendis çalıştığı firmada Almanlardan oluşan proje ekibine liderlik eder, bir toplantıyı Almanca yönetir, kendisine gelen soruları hiç takılmadan cevaplar.
Almanca kurallı bir dil olduğundan, Almancayı öğrenmek başta zorlayıcı gibi görünse de ilerleyen süreçte dil öğrenimi oldukça hız kazanır. Bilindiği üzere, Almancanın zor olduğunu düşündüren bir başka özelliği ise, meslek gruplarının kullandığı teknik terimlerin tamamen Almanca kökenli olmasıdır.
Almanca A1'de yaklaşık 500 - 600 arasında kelime öğrenilir.
Dünyanın en popüler Almanca öğrenim yolu
İster temel bilgiler almak üzere yeni başlamış ol, ister okuma, yazma ve konuşma pratiği yapmak iste, tüm bunlarda Duolingo'nun yararı bilimsel olarak kanıtlanmıştır.
Uzmanlar, genellikle 350-650 saat çalışma gerektirdiğini belirtirler. Bu saatlerin, bir öğretmenle geçirdiğiniz süreden çok, çalışmaya ayırdığınız süreyi ifade ettiğini unutmamanız önemlidir. Örneğin 1-2 ay içinde B1 seviyesine ulaşmak için günde 12 saatten fazla süreyi Almanca öğrenmeye ayırmanız gerekir.
Almanya'da dil kursları minimum 20 dersten oluşmakta olup 3 aya kadar süren kurslar için turist vizesi alınmakta, daha uzun süreli programlar için öğrenci vizesi alınmaktadır. Almanya'da dil eğitimi ile vize alınabilmesi için haftalık alınması gereken minimum ders saati 18 saat olarak belirlenmiştir.
Listede dünya genelinden Mongolca, Nepalce, Tayca, Xhosa, Zulu veya İbranice gibi diğer diller de yer alır. Bunların hepsi akıcı olmak için yaklaşık 1100 saat veya 44 hafta süre gerektirir. Dolayısıyla, dil zorluğu konusunda, bu liste gerçekten öğrenmesi zor olan dilleri içerir, ancak en zor olanları değil.
Konuşma, yazma ve gramer açısından İngilizce öğrenmesi en basit 5 dil arasında ilk sırada yer alıyor.
Dünyanın en zor dili hangisidir? “En zor dil hangisidir?” sorusunun cevabı, ana dilinizin hangisi olduğuna bağlı olarak değişebilir. Ancak genel yargıya göre Çince, Arapça, Japonca, Fince gibi diller en zor diller arasında.
Almanca öğrenmesi çok kolay bir dil değildir. İngilizce bilenler için benzer kelimeler vardır. Bu benzerlikleri kullanarak biraz kolaylık sağlanabilir.
B1 seviyesini tamamlayan kişi B2 eğitimine hazır demektir. B2 seviyesi de pek çok yabancı dil kursunda 12 haftayı bulmaktadır. Bu da demek oluyor ki temel İngilizceyi halledip B2ye ulaşmaya hazır halde olan biri neredeyse 5, 5.5 aylık bir eğitimin sonunda B2 seviyesini tamamlamış olur.
A2 Almanca seviyesi, başlangıç üzeri, orta seviye Almanca bilgisini ifade eder. A2 Almanca seviyesinde basit cümleler kurma, basit günlük konuşma diyaloglarını rahatlıkla yapabilirsiniz. A2 Almanca seviyesi, Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programında (CEFR) ikinci seviyedir.
A1 sertifikasına sahip olacak düzeyde Almancanız var ise bu düzey bir işte çalışmak veya akıcı Almanca konuşulan yerlerde size fayda sağlamayacaktır. Almanya sizden vize başvurusu için A1 seviye dil sertifikası talep etmektedir ancak başvurduğunuz iş yeri sizden B1 veya C1 seviye dil isteme hakkına sahiptirler.
Almanya aile birleşimi için yapacağınız başvurularda ibraz etmeniz gereken A1 sınavı sertifikası sizin temel düzeyde Almanca bildiğinizi göstermektedir. A1 sertifikasına sahip olduğunuz takdirde günlük basit düzeydeki konuşmaları yavaş ve anlaşılır bir şekilde konuşulduğu zamanlarda anlayıp cevap verebilirsiniz.
Sertifikamın geçerlilik süresi nedir? Goethe Institut A1–C2 sertifikaların geçerlilik süresi sınırsızdır. Fakat birçok enstitü ve işveren son iki yıl içerisinde alınan sertifikaları talep eder.
Goethe-Zertifikat A2: Fit in Deutsch sınav ücreti 600 liradır. Yetişkinler için A2 yeterliliğini gösterir sınavdır. Basit deyimler, cümle kalıpları, kendini tanıtabilme, çevreyi betimleyebilme gibi becerilere ihtiyaç duyulur. Goethe-Zertifikat A2 sınav ücreti 2.400 liradır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri