Uzun süreli veya aşırı dozda kullanıldığında yeniden burun tıkanıklığı oluşmasına neden olabilir. OTRIVINE'in 12 yaş altındaki çocuklarda kullanılması önerilmez. Özellikle çocuklar ve yaşlılar için önerilen doz aşılmamalıdır. OTRIVINE hijyenik nedenlerle açıldıktan sonra 28 günden fazla kullanılmamalıdır.
Diğer burun açıcı ilaçlarda olduğu gibi, OTRIVINE PEDİATRİK de 5 günden daha uzun süreli devamlı olarak kullanılmamalıdır. Eğer belirtiler devam ederse, doktorunuza danışınız. Uzun süreli veya aşırı dozda kullanıldığında yeniden burun tıkanıklığı oluşmasına neden olabilir.
Burun açıcı spreyi günde 10 defaya kadar kullanan, hatta 1-2 günde tamamını bitiren, yıllar boyunca kullanan hastalar vardır. Sprey kullanımının sıklığı ve miktarı arttıkça çeşitli sağlık sorunlarına da davetiye çıkmış olur.
Başka öksürük ve soğuk algınlığı ilaçları ile birlikte kullanılmamalıdır. Otrivine Pediatrik Doz Ayarlı Burun Spreyi 5 günden uzun süreli kullanılmamalıdır.
Uzun süre kullanımlarda ilaç etkisi ortadan kalktığında, burun eti eski durumundan çok daha fazla büyür ve burnu daha fazla tıkar. Biz buna bu spreylerin "tepki etkisi" diyoruz. İşte bu tepki etkisi bilinçsiz ve uzun süre kullanımda daha da büyümekte ve kişiyi burun spreyine bağımlı yapmaktadır.
İlgili 39 soru bulundu
Sentetik otrivine yerine doğal bileşenler le üretilmiş otrinatura tercih ediyorum.
25 saniyede burunu açmak için, öncelikle dilinizin ucunu, ağzınızın iç kısmının en yüksek noktasına kadar değdirmeye çalışın. Orta ve işaret parmağınızı birleştirip kaşınızın tam ortasına gelecek şekilde ileri ve geriye hareketler yapın. İlk iki adımı sırayla 20 saniye boyunca uygulayın.
2 yaşın üstündeki çocuklarda (%0.05 ksilometazolin içeren Otrivine): Günde 1–2 kez her bir burun deliğine 1 defa püskürtülür; günlük toplam uygulama sayısı 2'yi geçmemelidir.
Ksilometazolin ve Oksimetazolin burun spreylerinin hava yollarının direncini azaltmada etkili oldukları gösterilmiştir. Diğer topikal vazokonstriktörlerde olduğu gibi, ksilometazolin, uzun süreli ya da aşırı kullanım rebound konjesyona neden olabileceğinden 5 günden uzun süreli kullanılmamalıdır.
Wee baby, Sterimar, Bebedor, Optibebe, Altiva, Otribebe, Sinomarin gibi birçok markanın en kaliteli ve etkili burun açıcı damla ve sprey ürünlerini KırmızıbeyazZ'da bulabilirsiniz. Hem bebekler hem de yetişkinler için uygun olan bu ürünler, burun tıkanıklığını açarak daha rahat bir nefes almanıza yardımcı olur.
Uzun süreli veya aşırı dozda kullanıldığında yeniden burun tıkanıklığı oluşmasına neden olabilir. OTRIVINE'in 12 yaş altındaki çocuklarda kullanılması önerilmez. Özellikle çocuklar ve yaşlılar için önerilen doz aşılmamalıdır. OTRIVINE hijyenik nedenlerle açıldıktan sonra 28 günden fazla kullanılmamalıdır.
Burun spreylerinin doktorlar tarafından önerildiği süre ve doz dışında kullanılmaması gerektiğini söyleyen Kulak Burun Boğaz (KBB) Uzmanı Prof. Dr. Müzeyyen Doğan, "Uzun süreli kullanım durumlarında bağımlılık yapabilir ve kan değerlerini değiştirebilir" dedi.
Soğuk algınlığı, grip veya sinüzit gibi enfeksiyonlar ve alerjiler burun akıntısının ve burun tıkanıklığının yaygın nedenleridir. Araba egzozu gibi burnu tahriş edici durumlarda burun tıkanabilir. Bu duruma alerjik olmayan rinit denir. Burun akıntısı ve tıkanıklığına nadir de olsa tümörler de sebebiyet verebilmektedir.
İhtiyaca göre günde 2-3 kez, her bir burun deliğine 1 defa püskürtülür. Günlük toplam uygulama sayısı 3'ü geçmemelidir. Diğer topikal vazokonstriktörlerde olduğu gibi, uzun süreli ya da aşırı kullanım rebound konjesyona neden olabileceğinden 5 günden uzun süreli kullanılmamalıdır.
Otrivine bağımlısı ilaçsız nefes alamaz, oksijen eksikliği çarpıntı yapar, tansiyonu yükseltir, uyku bozukluğu yapar. Otrivine burnu normalden daha fazla açıyor. Oksijen bağımlılığı yaratabiliyor.
GÜNLÜK BURUN TEMİZLEME SPREYİ
Soğuk algınlığı ve alerji gibi durumlara bağlı burun tıkanıklığında, burnu nazikçe temizler. Tahriş olmuş burun kanallarını rahatlatır. Kuru veya tahriş olmuş burun mukozasını nemlendirir. Burun akıntısını azaltıp incelterek, burundan uzaklaştırılmasına yardımcı olur.
Alerji ve soğuk algınlığına bağlı burun akıntısını durdurmak için sıcak bir duş alabilir, evin havasını nemlendirmek için buhar makinesi kullanabilir ya da burun ve çevresine sıcak tatbiki yapabilirsiniz. Burun akıntısına tıkanıklık da eşlik ediyorsa tuzlu su çözeltileri hazırlayarak burnunuzu temizleyebilirsiniz.
İLİADİN®'in içeriğinde bulunan koruyucu madde (benzalkonyum klorür), özellikle uzun süreli kullanımda nazal mukozanın şişmesine sebep olabilir.
Çeşitli burun spreyleri ve damlaları burun etlerini anında büzüştürerek burnun açılmasını sağlar. Hastalar çoğu kez bu tip damlaları uzun süre kullanmanın doğru olmadığının farkındadır, fakat rahat bir nefes almanın çekiciliği onları burun damlası bağımlısı haline getirir.
Evde alınabilecek önlemler ise soğuk buhar veren nem cihazları ile bebek/çocuğun yattığı odanın nemlendirilmesi, yastık veya yatak başına uçucu bitkisel burun açıcı yağlardan damlatılması veya en basitinden bir kuru soğanın bıçakla bölünüp başucuna konması söylenebilir.
Burun spreyi 5-7 gün kadar kullanılmalıdır ve o süreç içerisinde ana hastalığın tedavi edilmesi beklenir. Kişiler aynı veya benzer bir hastalıkla karşılaşma durumunda, hastalığı dikkate almayıp semptoma odaklanmakta ve anlık rahatlama sağlayabilmek için burun spreyini kullanmaktadırlar.
Burun tıkanıklığına iyi gelen doğal yöntemlerden biri tuzlu su kullanmaktır. Bir çay bardağı ılık suya bir çay kaşığı tuz koyun. Tıkalı olan burun deliğinize bir şırınga yardımıyla tuzlu su enjekte edin. Bu sayede burnunuzun temizlenmesini sağlayarak tıkanıklıktan kurtulabilirsiniz.
- Sıcak banyo yapıp, bronşlar ve vücut gevşetilebilir. - Sıcak su ve mentol ile burnun bronşları açılabilir. - Tuzlu su, burnun tıkanmasına iyi gelen en iyi yöntemdir.
Gece Burun Tıkanıklığı Neden Olur? Gece burundan nefes alamama durumu özellikle burun boşluğunda yer alan dokuların şişmesinden kaynaklanır. Damar ve dokulardaki sıvı birikiminden kaynaklanan bu tıkanıklık, çoğunlukla kişinin uzanmasıyla birlikte daha da kötüleşir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri