Tek bir gıda verin, 1-2 tatlı kaşığı olsun, Üç gün üst üste aynı gıdayı kullanın, Doktorunuzun önerisine göre daha çok mevsimine uygun sebze (patates, tatlı patates, havuç, kabak, balkabağı ),meyve (avakado, elma, armut, kaysı şeftali, erik, muz) ve yoğurt şeklinde tattırma yapın.
5 AYLIK BEBEK KAÇ CC MAMA YEMELİ
Ek gıda almaya başlayan bebekler bir öğünde 200 ml olmak üzere günde 4-5 defa mama yiyebilirler.
Kaşık Maması Ne Kadar Verilmeli? Bebeğiniz ek gıdaya geçiş yaptığında 6. ayda ek besinler ara öğünü, anne sütü ana öğünü olarak planlanmalıdır. Bu sebeple kaşık mamasını da ara öğünlerinde günde 1 maksimum 2 kez verebilirsiniz.
Anne sütü almayan 5 aylık bebek beslenmesi: Bebeğine bir öğünde 200-240 ml olmak üzere günde 4-5 kez formül mama verebilirsin.
Ek gıda öğünüdür. Günde 1-2 öğün verilebilir. Sabah, öğle ya da akşam farketmeksizin herhangi bir öğünde kullanılabilir.
İlgili 39 soru bulundu
Bazı kaşık mamaları biberonla verilebiliyor. Bunun için su oranını arttırıp mama oranını biraz azaltman gerek. Malzemeleri biberonda bir araya getirip çalkalayarak hazırlayabilirsin.
Meyve Püreleri
Püre yapmak için cam rende veya çırpıcı/karıştırıcı kullanılabilir. Meyveler tek tek püre yapılabileceği gibi, 2–3 çeşit meyve (mesela şeftali, elma veya armuda muz eklenebilir): Kilo alımı yavaş olan bebeklerde İçine 60 ml biberon maması, 1–2 bebe bisküvisi katılarak tat ve lezzeti arttırılabilir.
Böylece bebeğin gelişimi takip edilir. 5 aylık kız bebeklerin bu dönemdeki boyu, 57 ila 70 cm. uzunluğunda, ağırlığı 5000 ila 8700 gr. aralığında ve baş çevresinin ortalama 42 cm. olması beklenir. 5 aylık erkek bebeklerin boyunun 58 ila 70 cm. ağırlığının 5100 ila 9000 gr. aralığında ve baş çevresinin ise 42 cm. olması ...
Bebeğinizi 3 ila 6 ay aralığında iyi bir şekilde besleyerek büyümelerini ve kilo almalarını sağlayabilirsiniz. Her ne kadar bebeklerin bir göğüsteki sütü boşaltma süresi ortalama olarak 5-10 dakika arasında değişse de bu süre her çocukta farklı olabilir. 3-6 aylık bebekler her 4 ya da 5 saatte bir emzirilmelidir.
Ama aklınız karışmasın ek gıdalar aslında 4-6 ay arasında başlanabilir. Bu nedenle bebeğinizin ek gıdalara hazır olduğunu gösteren işaretlere bakılarak hazır olma düzeyine göre özellikle takip eden doktorunuzun da önerisiyle ek gıdaları 4.ay, 5.ay veya 6.ayda başlayabilirsiniz.
Kaşık mamaları, muhallebinin alternatifidir. Özellikle az kilo alan ya da gece sık uyanan bebeklere ilk ek besin olarak bile başlanabilir. Bebek, biberon mamasına göre daha uzun süre tok kalacağından, akşam saatlerinde uyku öncesi verilmesi daha uygun olur.
Bir günde vereceğiz ek gıda miktarı, 2 minik kavanoz (2 çay bardağı) ölçüsünü geçmemeli. Ek gıdalara tadımlık olarak başlanmalı ve bebeğin uyumu ve tepkisine göre miktar yavaş yavaş arttırılıp; 8. Ayın sonuna kadar en fazla 2 minik kavanoz (2 çay bardağı) verilmelidir.
Bu ayda bebeğinizi 4 saat aralıklarla yaklaşık 6 kez besleyiniz. Kahvaltı Hazırlanması: 1 adet meyve püre, 1 yumurta sarısı,1/2 ince dilim ekmek içi veya 3-4 bisküvi 2 çay kaşığı pekmez, 1 tatlı kaşığı akşamdan ıslatılıp tuzu alınmış peynir veya çökelek beraber ezilir.
Mesela bebeklere anne sütü aldıkları ilk 6 aylık dönemde kesinlikle su verilmez. Ancak ek besinlere geçtikten sonra su verilmeye başlanır. 6 aydan önce normal şartlarda anne sütü alan bebeğin ihtiyacı anne sütü içeriğindeki su ile karşılanır.
Anne sütü bebekler için en uygun besindir. Doktorunuza danıştıktan sonra anne sütünün yetmediği durumlarda 4. aydan itibaren ek gıda olarak Eti Cicibebe Bisküvisi tüketmeye başlayabilirsiniz.
Bebekler Annelerini 6. (Altıncı) Aydan İtibaren Tanır.
İlk 6 ay: sadece anne sütü!!! Anne sütü yetmiyorsa ek olarak formül mamalar. -yoğurt: 5 aylıktan sonra az miktarda başlanabilir, genelde ikindi öğünü olarak verilir: (15.30-16.00), ekşi ve süzme yoğurt verilmemelidir. Formül süt ile yoğurt tarifi: 90 ml su içine 4 ölçek formül süt ünü koyarak küçük bir kaseye boşaltın.
1 numara bebek bezi 2 ila 5 kilo arasında bulunan bebekler için uygun görülür. Yeni doğan bebekler 6 aya kadar 1 beden bebek bezi kullanabilir.
60 ml = 2 ölçek
Anne sütü bebek için en mükemmel besindir. Anne sütüne adapte ürünlere başlamadan önce mutlaka bir uzmana danışmalısınız.
- Yeni doğmuş bebeğe, 30-60ml mama 3-4 saatte bir verilmelidir. - 1 aylık bebeğe, 118ml mama verilmeli ve 4 saatte bir olarak hesaplanmalıdır. - 2 aylık olan bebeğe, günde 118ml mama fakat günde 6-7 kez verilebilmektedir.
Yenidoğan bir bebek 3 saatten fazla aç kalamaz.
1-6 ay arası bir bebek için aç kalabileceği maksimum süre 4 saattir. 6 aydan büyük bebekler ise en fazla 6 saat aç kalabilir. Ki bu sürelerle aç kalan bebekler muhtemelen çok ağlayacaklar, yorgunluktan uyuyakalacaklar ve kısa sürede tekrar uyanacaklardır.
Bebeğinizin 5. ayda çorbaları da severek tüketebilir. İlk başlangıçta patates, pirinç, kabak, havuç gibi sindirimi kolay yiyeceklerle başlanmalıdır. Küçük bir tencerede her defasında taze olarak sebzeler bir miktar su ile haşlanmalıdır. Sonra bu karışım blenderdan çekilerek bebeğe yedirilebilir.
Küçük bir tencereye doğranır. Üzerine yıkanıp süzülmüş pirinç ve 1 ,5 su bardağı su ilave edilir. Sebzeler yumuşayıp piştiğinde ocaktan alınır. Blenderdan geçirilerek ılıdığında bebeğe yedirilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri