Semaların her birinde sırasıyla Âdem, Îsâ, Yûsuf, İdrîs, Hârûn ve Mûsâ peygamberlerle görüştü; nihayet Beytülma'mûr'un bulunduğu yedinci semada Hz. İbrâhim'le buluştu. Sidretü'l-müntehâ denilen yere vardıklarında yazıcı meleklerin kalem cızırtılarını duydu ve Allah'ın huzuruna çıktı.
Sonra Cebrâîl beni üçüncü semâya çıkardı ve orada Hazret-i Yûsuf -aleyhisselâm- ile karşılaştık. Dördüncü kat semâda Hazret-i İdrîs -aleyhisselâm- ile, beşinci kat semâda Hârûn -aleyhisselâm- ile, altıncı kat semâda ise Hazret-i Mûsâ -aleyhisselâm- ile karşılaştık.
İkinci kat semada "kudret" sıfatı hâkimdir. Hz. İsa (a.s) ve Hz. Yahya (a.s) bulunduğu makamdır.
PEYGAMBERLERLE GÖRÜŞTÜ
Daha sonra semaya yükseltilen Resûlullah, semanın birinci katında Hz. Âdem, ikinci katında Hz. Îsâ ve Hz. Yahyâ, üçüncü katında Hz. Yûsuf, dördüncü katında Hz.
İlgili 17 soru bulundu
Burak (Arapça: براق), İslam inancına göre, Muhammed'in Miraç'ta kullandığı binektir. Burak, anlam olarak Allah'a yaklaşan ve yaklaştıran demektir. Burak, Arapça yıldırım, şimşek, parıldamak, ışıldamak anlamlarına gelen Berk kelimesinden türetilmiştir.
Cennet'ül Baki, Mescid-i Nebevi'de Peygamber(sav), Hz. Ebubekir ve Hz. Ömer'in kabirlerini selamladıktan sonra çıkış kapısının tam karşısına düşer. Kaynaklarda burada 10.000 civarında sahabenin medfun bulunduğu ifade edilmektedir.
Cenab-ı Allah yedi semâ (7 kat gök) yaratmıştır. Bunlardan dünya seması (bize en yakın gök) yıldızlarla donatılmıştır: "Gerçekten en yakın göğü bir ziynetle ve yıldızlarla donatıp süsledik" (es-Saffat, 37/6). "O Centauri" ismi verilen dünyaya en yakın yıldızın ışığı bize 4,3 ışık yılında gelir.
Selâmlaştılar ve onlar Peygamber Efendimize, 'Hoş geldin, safa geldin sâlih peygamber, sâlih kardeş. ' dediler." Bu hadisten Hazret-i İsa (as)'in semanın ikinci katında olduğu anlaşılıyor.
Şüphesiz Cennet yedi kat semanın üzerindedir.
Nûh, İbrahim, Mûsa, İsa ve Hz. Muhammed'e “ülü'l-azm” sıfatı verilmiştir (Ahzâb, 33/7).
Ahzâb Suresi'nin 7, Ahkaf Suresi'nin 35 ve Şûrâ Suresi'nin 13. ayetlerinden yola çıkan İslam âlimleri, ulu'l-azm peygamberlerin ilgili ayetlerde ismi geçen Nuh, İbrahim, Musa, İsa ve Muhammed peygamberler olduğuna karar vermişlerdir.
Miraç gibi bir hâdiseye başka hiçbir yaratılmış mazhar olamamıştır. Hazreti Peygamber (asm), bütün imkân âlemini geride bırakıp, mahiyetini idrak edemediğimiz ve edemeyeceğimiz bir makama varıp, Allah'ın zatını, baş gözü ile görmüştür.
“O öyle bir Allah'tır ki yedi kat semayı tabaka tabaka yarattı” âyetindeki (el-Mülk 67/3) “tıbâkan” (tabaka tabaka) ifadesi, “Üzerinizde yedi yol yarattık” âyetindeki (el-Mü'minûn 23/17) “seb'a tarâik” (yedi yol) terkibi ve, “Üzerinize yedi sağlamı (yedi kat semayı) bina ettik” âyetindeki (en-Nebe' 78/12) “seb'an ...
Adem, İdris, Nuh, Hud, Salih, İbrahim, Lut, İsmail, İshak, Yakub, Yusuf, Eyüp, Şuayb, Musa, Harun, Zul-Kifl, Davud, Süleyman, İlyas, Elyesa, Yunus, Zekeriya, Yahya, İsa ve Muhammed. İslam peygamberlerinin büyük bir kısmı Yahudilik ve Hristiyanlıkta peygamber kabul edilmez, sadece din büyüğü olarak anılırlar.
Yusuf, dördüncü katta Hz. İdris, beşinci katta Hz. Hârun, altıncı katta Hz. Mûsa ve yedinci katta da Hz.
Kudüs'teki Kutsal Kabir Kilisesi'nde Hz. İsa'nın mezarının yer aldığına inanılıyor. Hristiyanlık inancına göre Hz. İsa çarmıha gerildikten sonra burada defnedildi.
Filistin Hristiyan Aramicesi: Hristiyan Galile lehçesi İsa'nın anadiliydi.
İsa'nın çarmıha gerilişi, MS 30 ve 33 arasında bir dizi sorgulama ve işkencenin ardından Roma'nın Yahudiye eyaletine bağlı Golgota'da İsa'nın çarmıha gerilmesi olayıdır.
İşler bunlar arasında (7 kat semadan dünyanın 1.kat tabakasına) dönüp dolaşır" (Talak 65/12) Cenab-ı Hak Gökleri 7 gök olarak yarattığı gibi, benzerini yani 7 katını da yerde yaratmıştır.Yani, 7 tabakası olan yerin 7.katında yaşamaktayız. Daha içeride 6 tabaka var.
a. İlgili ayetlerde yer alan “yedi gök” manasını, kısa nazarlı ve dar fikirli bir tabaka-i insaniye, yedi atmosfer tabakası olarak anlar. b. Kozmoğrafya ile sersemleşmiş diğer bir tabaka, dillerde "seb'a-i seyyare/yedi gezegen" olarak meşhur olan yıldızları ve onların yörüngeleri şeklinde algılar.
Göklerin yedi tabakasına ve yerin yedi katına dâir küllî mânânın çok fertlerinden yedi mâsadak açıkça görünüyor. Bununla beraber, âyetin sarih ifadesinde "yedi kat arz" tabiri geçmiyor. Âyetin zâhiri: "Allah, arzı da yedi gök gibi yaratmış ve yaratıklarına mesken yapmıştır." diyor.
Hiçbir kıskançlık ve rekâbet duygusu olmaksızın, sonsuza kadar sevdikleriyle birlikte cennetten istifâde edeceklerdir. Dünya hayatındayken evlenemeden âhiret âlemine göçen iman etmiş erkek ve kadınlar, cennette evlendirilecek ve orada evlenmemiş kimse kalmayacaktır.
Ahirette, mahşerde Allahü teâlâ görülecektir. Bu demek hâşâ, (Allah ahirettedir, mahşerdedir) demek değildir. Allah Cennette de görülecektir.
Resûlullah (s.a.a.), Hz. Ali'ye (a.s.), "Cennete giren ilk dört kişi Benim, sensin, Hasan ve Hüseyin'dir" buyurdu. (el-Mu'cem'ul-Kebir, 1/319/950). İmam Bâkır (a.s.) ise, "Cennete ilk girecek olan cennet ehli iyilik ehlidir" buyurdu. (Emali es-Saduk, 210/5).
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri