Sıcacık doyurucu özelliğiyle kestane besleyici bir yiyecek. Demir, sodyum, potasyum, magnezyum, çinko, A, E ve C vitamini gibi birçok besin ögesini bulunduran kestanenin faydası çok. Ama kestanenin yüksek karbonhidrat kaynağı olduğunu unutmadan tüketilmesi gerekiyor. Öyle ki 3 tane kestane 1 dilim ekmeğe eşit.
3 kestane = 1 dilim ekmek (Kestanenin azı karar çoğu zarar) Çıtır çıtır kızarmış, sıcacık bir kestaneye karşı koymak çoğumuz için imkansız neredeyse. Ancak kış sofralarının bu cezbedici lezzetine kanarak ölçüyü aşmamak, kararında tüketmek çok önemli.
1 adet orta boy kestane 26 kalori. 1 adet büyük boy kestane 56 kalori. Orta boy porsiyon ise 106 kaloridir. Çiğ kestane kaç kalori bilgilerinize, 100 gram için olan bilgiyi de ekleyecek olursak yanıtımız 176 kalori olacaktır.
Diyette kestane ne kadar yenmeli? Ayrıca A vitamini kaynağı olan kestane günde 10 adet yenildiğinde kolay kilo verdirir ve uzun süre tok kalmaya da yardımcı olur.
gibi sorular bu besinle ilgili en popüler sorular arasındadır. 1 Porsiyon (Orta) Kestane Şekeri 946,57 kaloridir.
İlgili 45 soru bulundu
Üç orta boy kestane, 1 dilim ekmeye eşdeğer niteliktedir. Eğer 100 gr'lık bir kestane kesesini ele aldığımızda, toplam alacağımız kalori miktarı 150 kcal civarında olacaktır. Bu gerçekten bir ara öğüne denk gelmektedir. Orta boy bir kestane tükettiğinizi ele alırsak, 25 gr bir ağırlığı olduğuna kanaat getirebiliriz.
Diyabet hastaları ve zayıflama diyeti yapanlar kestane tüketirken porsiyon konusunda çok dikkatli olmalı. 3 kestane 1 dilim ekmek yerine geçiyor” diyor. Tok tutuyor: Kestanenin 100 gramı yaklaşık 160-180 kalori civarında ve yaklaşık 40 gram karbonhidrat içeriyor.
Sıcacık doyurucu özelliğiyle kestane besleyici bir yiyecek. Demir, sodyum, potasyum, magnezyum, çinko, A, E ve C vitamini gibi birçok besin ögesini bulunduran kestanenin faydası çok. Ama kestanenin yüksek karbonhidrat kaynağı olduğunu unutmadan tüketilmesi gerekiyor. Öyle ki 3 tane kestane 1 dilim ekmeğe eşit.
Kestane tek kelimeyle süper bir atıştırmalıktır. Kilo aldıracağına inanılan kestanenin aslında tam tersi etkiye sahiptir. Kestanenin içerdiği oleik asit LDL kolesterolün düşürmesine yardımcı olduğu için kalp hastaları ve zayıflarken oluşabilecek kolesterol yükselmesini önler.
Kış aylarında akşamların sevilen yiyeceği kestanenin kanser, kalp ve diyabet hastalıklarından koruduğu, tansiyon ve kan basıncını da düzenlediği bildirildi. Kış aylarında akşamların sevilen yiyeceği kestane, sağladığı nostaljik ortamın yanı sıra sağlığa faydalarıyla da dikkati çekiyor.
Kestane, vücudunuza bol miktarda antioksidan sağlayarak sinir sistemi için faydalıdır ve bu da zihinsel sağlığın gelişmesine katkıda bulunur. Kestane, zengin amino asit içeriğine sahiptir. Bu nedenle vegan beslenen kişiler, yaşlılar ve sporcular da kestane tüketebilirler.
Yüksek karbonhidrat içeriği nedeniyle, şeker hastalığı, kolit veya obezite hastalarına kestanenin kontrollü tüketilmesi önerilir. Kestane çiğ tüketildiğinde sindirim sorunlarına neden olabilecek bazı aktif maddeler içermektedir. Hazımsızlık veya gastrit gibi bağırsak sorunlarına neden olabilir.
Kestane magnezyum, fosfor ve kalsiyum içeriği bakımından zengin bir mineral kaynağı olarak bilinir. İçeriğinde bulunan mineraller sayesinde kemik ve dişlerin gelişimini destekler. Kestane aynı zamanda zengin bir potasyum kaynağıdır. Bu sayede normal kan basıncının korunmasına katkıda bulunur.
Kestanenin 100 gramı 170 kalori. Yani 3 orta boy kestane 1 dilim ekmeğe eşdeğer. B ve C grubu vitaminleri, potasyum, magnezyum, demir açısından zengin olan kestanenin öğünlerde tercih edilebilir.
Şeker, protein, yağ, sodyum ve potasyum içerir. Kestane birçok hastalığa karşı vücudu korur.
Kestanenin 100 gramında 200 kalori bulunmaktadır. Kestanenin 1 porsiyonu ( 60 gr) 120 kaloridir.
Aşırı tüketimde hazımsızlık ve ishal gibi problemlere yol açmaktadır. Yüksek tansiyon ve diyabet hastaları, kestaneyi fazla tüketmekten kaçınmalıdır. Kestane damar sertliğine yol açtığı için, damar hastalığı olan kişilerin kesinlikle kullanmaması önerilir.
Kasları kuvvetlendiren ve enerji veren içeriğiyle yorgunluk ve halsizliği engeller.
Kestane kebap, kış aylarında tercih edilen keyifle tüketilen yiyecekler arasındadır. Ancak kestane çok sıcak tüketildiğinde kan şekerini hızla yükseltip hızla düşürür. Kısa sürede tekrar acıkmamak için kestaneyi hafif soğuduktan sonra bir bardak sütlü kahve ile tüketin.
Kestaneleri seçerken, renklerinin güzel olmasına ve sert olmalarına dikkat edilmelidir. Diğerlerinden daha koyu renkli ve kötü kokulu olanlar bozuktur. Kestaneyi bir bıçak yardımıyla yararak içini kontrol edebilirsiniz. Eğer iç kabuk yenilebilir durumdaysa tazedir.
Yağlı kağıt serili bir fırın tepsisinin üzerine kestanelerinizi aktarın. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında kabukları hafif siyahlaşana kadar ve kokusu çıkana kadar yaklaşık 20-30 dakika arası pişirin. Kabuklarının ayrılmaya başladığını göreceksiniz.
Kadınların günde yaklaşık 2 bin kaloriye, erkeklerin ise 2 bin 500 kaloriye ihtiyacı olmaktadır.
Kilonuzu kontrol edebilmek için 1 kilo kaç kaloriye eşit sorusunun cevabını bilmelisiniz. 1 kilo ortalama 7400 kaloriye eşittir. Günlük maksimum kalori alım miktarınızı en başta metabolizma hızınız belirler ve bu miktar metabolizma hızınızla paralel olmalıdır.
Vitamin ve mineral bakımından oldukça zengin olan kestanenin kabuğunun da insan sağlığına pek çok faydası vardır. Kestane kabuğunu haşlayıp, suyunu içerek faydalarından yararlanabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri