Sarımsağı toz sarımsak olarak kullanacak iseniz 30 gr. sarımsak tozuna ihtiyacınız var bunuda mağazamızdan edinebilirsiniz fakat tavsiyemiz sarımsağı taze alıp dövmenizdir bununla uğraşmak istemezseniz toz sarımsak ilede ilerleyebilirsiniz kendiniz dövecek iseniz her 1 kg kıyma için 1 baş(6-7 diş) sarımsak dövünüz.
20 gram tuz, 20 gram kimyon, 20 gram toz kırmızı biber, 10 gram karabiber, 10 gram yenibahar, 1 baş dövülmüş sarımsaktan bir kilo kıyma için yeterlidir.
BAHARATI EVDE HAZIRLAMAK ISTERSINIZ:
Sucuk baharatını aktarlardan temin edebilirsiniz. Normalde 1 kilo et için, 70-80 gram sucuk baharatı yeterli geliyor. Ya da baharatları evde kendiniz ayarlamak isterseniz, sarımsakları robottan geçirip baharatlarla harmanlayıp kullanabilirsiniz.
2 kg. sofralık tuz (iyotlu veya iyotsuz farketmez) 0,5 kg. karabiber, 4 kg. yenibahar, 2,5 kg. sarımsak.
Bu sucuğun pişerken dağılmamasını sağlıyor. ⭐Sucuk baharatını aktarlardan temin edebilirsiniz. Normalde 1 kg et için 70-80 gr sucuk baharatı yeterli geliyor. Siz yapacağınız miktara göre artırıp eksiltebilirsiniz.
İlgili 18 soru bulundu
Tuz için ölçü vermek pek doğru değil aslında bunu damak zevkinize göre ayarlayınız ama illa bir gramaj gerekli isede 1 kg kıyma için 25-30 gr tuz ilave ediniz.
Evde sucuk yapımı malzemeler eksiksiz olursa ve kurutma işlemi de iyi bir şekilde yapılabilirse iyi sonuç alınacak bir yöntemdir. Ortalama 1 haftada evde kurutma tamamlanır. Fabrikasyon sürecinde ise bu işlem 1 aya kadar uzatılabilmektedir.
İyi sucuk yapımında kıyılmış, olgunlaştırılmış, belirli pH değerine ulaştırılmış etlerin özel baharatlarla harmanlanması mutlak bir zorunluluktur. Katkı maddeleri ve özel sucuk baharatı ile harmanlanan etler özel kılıflara doldurularak olgunlaşmaya bırakılmakta ve akabinde iyi sucuk elde edilmektedir.
Sucuk yapmak için bu kıymaya sarımsak, kırmızı biber, kimyon, tuz, karabiber mutlaka katılmalıdır. Üreticilerin taleplerine göre yenibahar, çemen, tarçın da katılabilir.
Baharatlar ayrıca etin bakterilenip çürümesini engeller ve uzun süre saklanabilmesini de sağlarlar. 20 gram tuz, 20 gram kimyon, 20 gram toz kırmızı biber, 10 gram karabiber, 10 gram yenibahar, 1 baş dövülmüş sarımsaktan bir kilo kıyma için yeterlidir.
Sucuk baharatı içeriğinde; karabiber, tuz, kimyon, sarımsak, kırmızı biber, yenibahar, tarçın, karanfil, zencefil, tuz, zeytinyağı, şeker bulunuyor. Bulunan her malzemenin bir amacı oluyor.
Ancak unutulmaması gereken bir başka ayrıntı da sucuğun üç haftadan daha uzun süreli bekletmeye bırakılmamasıdır. Bu durum sucuğun sertleşmesine ve tadının değişimine neden olacaktır. Tüketimi hemen sağlanmayacak olan sucuklar derin dondurucuda saklanabilir.
1.2 kilogram etten 1 kilograma yakın sucuk elde edilebilir. 30 TL'lik bir ürüne işletme giderlerini de eklediğinizde maliyetiniz 37 TL olur. Hiç kâr etmeden ürünün markete satıldığını varsayalım.
pH 5,4-5,8 arası olmalıdır. %10-20 arası yağ katılmalıdır.
Harcın üzerine temiz bir örtü veya bez serilir. Harç, bir gün boyunca özel buzdolaplarında bekletilir. Bunu yapmaktaki sebep, sucuğun doğru bir şekilde fermente olmasını sağlamaktır.
Sucuğu Derin Dondurucuda Saklamak:
Sucuğu parçalara bölüp buzdolabı poşetlerine koyarak derin dondurucuya kaldırabilirsiniz. Bu şekilde hazırladığınız sucukları 6 ay boyunca muhafaza edebilirsiniz.
Kurutma yöntemi için ilk olarak sıcak ve güneş almayan bir ortam belirleyin. Bu ortamda sucukları asarak kurutabilirsiniz. Eğer asacak yerini yoksa, gazete sererek sucukları üzerine dizin. Gazete sucuğun nemini alarak kısa sürede kurumasını sağlar.
- Sucuğu dondurucuda en fazla 6 ay saklayabilirsiniz. 6 ay geçtikten sonra mutlaka hızlı bir şekilde tüketmeniz gerekir. Sucuğu yemeden önce dondurucudan yaklaşık 1 saat önce çıkarmanız tavsiye edilir. - Sucuğu dondurarak 6 aya kadar muhafaza edebilirsiniz. Fakat 6 ayı geçtikten sonra tüketmemeniz gerekir.
Sucuk yapımı için, market/kasabınızdan ve mutfağınızdan temin edeceğiniz malzemeler: SİZİN MALZEMELERİNİZ: 1 – 1 kg. isteğinize göre (dana, koyun veya karışımı) taze çekilmiş % 25-35 arası yağlı kıyma.
Bağırsağı 2-3 saat bol sirkeli suda bekletin. İçlerinde hiç yağ kalmaması gerekmektedir hijyen açısından. Dana ve kuzu kaburganın yağlarını zarından ayırın.(800 gr. ette 200 gr. yağ oranı olması gerekiyor.Bu sucuğun lezzetini dengeleyen ve mangalda pişerken yağ salmasını sağlayan püf noktasıdır.)
Uygun ateş derecesi orta derece olacaktır. Sucuğun çok fazla pişmemesi gerekir, her bir yüzünün ayrı ayrı çevrilerek pişirilmesi daha sağlıklıdır. Eğer sucukları fazla pişirirseniz, sucuklar kuruyacaktır. Sucukların rengi hafifçe değiştiğinde tavayı ocaktan almanın vakti gelmiş demektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri