MEB Açıkladı: 5,6,7,8. Sınıfa Almanca Dersi Geliyor!
Buna göre 5. sınıfta sadece Türkçe ve yabancı dil eğitimi verilecek. Bu kademede Türkçe-İngilizce, Türkçe-Fransızca, Türkçe-Almanca, Türkçe-Arapça gibi dersler yer alacak.
Almanca derslerin Almanca öğretmenleri tarafından anlatılması verimliliği arttıracaktır. İlkokul 2. veya 3. sınıftan itibaren Almanca eğitimine bağlanmalıdır.
Milli eğitim bakanlığı bir yeniliğe daha imza attı. Artık okullarda Almanca da öğretilecek. Bundan sonra yabancı dil kategorisinde Almanca ve İngilizce yer alacak. Almanca dilinin öğretilmesi ile Çoklu yabancıl dil eğitim modeli pilot çalışması başladı.
Millî Eğitim Bakanlığı; Ağustos 2023'te yayımlanan Tebliğler Dergisi 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılından itibaren 9. sınıftan başlamak üzere Almanca dersinin kademeli olarak zorunlu dersler arasından kaldırılacağını duyurdu. Daha önce yapılan müfredat değişikliği ile İngilizce ders saatlerinde da azalma yapılmıştı.
İlgili 42 soru bulundu
Yapılan değişikliklerden birisi de Almanca dersinin 9. sınıflardan itibaren kademeli olarak kaldırılması kararı oldu. MEB tarafından alınan karara göre 2023-2024 eğitim öğretim yılından itibaren 9. Sınıftan başlamak üzere Almanca dersi kademeli olarak zorunlu dersler arasından kaldırılacak.
ÖĞRETMENLER BAŞKA BRANŞLARDA EĞİTİM VERMEYE ZORLANIYOR. Millî Eğitim Bakanlığı, Ağustos 2023'te yayımlanan Tebliğler Dergisi'nde 2023-2024 Eğitim Öğretim yılından itibaren 9'uncu sınıflardan başlamak üzere liselerde zorunlu ikinci yabancı dil olan Almanca dersinin kademeli olarak kaldırılacağını duyurdu.
Conversation. Yeni alınan kararla 2023-2024 eğitim öğretim yılından itibaren 9. Sınıftan başlamak üzere Almanca dersi kademeli olarak zorunlu dersler arasından kaldırılacak.
Türk okullarında Arapça'nın önünü açan bu düzenlemenin yanı sıra Anadolu liselerinde ise ikinci yabancı dil olan Almanca/Fransızca dersleri zorunlu olmaktan çıkarılıp seçmeli hale getirilmiştir.
Almanca öğrenmek, diğer yabancı dilleri daha kolay, hızlı ve iyi bir biçimde öğrenilmesini sağlar. Almanca, İngilizcenin de temeli olduğundan, Almanca bilgisi İngilizce konusunda da yardımcı olur. Rönesans Dönemi'nde Alman edebiyatı ve sanatı tüm Avrupa'ya yayılmıştır.
Yabancı Dil ve Güzel Sanatlar Dersleri Kalktı!
MEB tarafından yapılan son açıklamada, ortaokul ve liselerde yabancı dil ve güzel sanatlar derslerinin kaldırıldığı belirtildi. Bu durum, öğrencilerin ve ebeveynlerin gündemine oturan bir konu olarak karşımıza çıkıyor.
İkinci Yabancı dil oarak okutulan Almanca dersi zorunlu ders olmaktan çıkarılmıştır.
Haftalık ders çizelgelerinde yapılan değişiklikle, ikinci yabancı dille ilgili dersler de zorunlu olmaktan çıkartıldı.
Türkçe, Matematik, Sosyal Bilgiler, Fen Bilimleri, Yabancı Dil, Görsel Sanatlar, Müzik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Bilişim Teknolojileri ve Yazımı, Beden Eğitimi ve Spor öğrencilerin 5. sınıfta göreceği derslerdir.
Okullarda zorunlu ve seçmeli diye iki tür ders vardır. Zorunlu dersler Milli Eğitim Bakanlığı tarafında belirlenmiş, öğrencinin tercih hakkının bulunmadığı matematik, Türkçe gibi derslerdir. Seçmeli dersler ise, tercihi doğrultusunda velisi ile birlikte öğrencinin seçim hakkının bulunduğu derslerdir.
Bu kapsamda, 5. sınıflardaki yabancı dil hazırlık programları, İngilizce ve Almanca olarak yapılandırılacak. Hazırlık sınıfı düzeyindeki iki dilli sistem, pilot çalışma olarak 26 ilde 32 okulda öğretim gören 2 bin 999 öğrenci için başladı.
Almanca öğrenmek tam anlamıyla zor değil. Birçok yazım kuralına sahip bir dildir. İspanyolcaya oranla çok kolay olmasa da yine de kolaydır. Almanca öğrenmenin de kendine has avantajları vardır.
İngilizce veya herhangi bir Avrupa dillerinden birini orta düzeyde veya en az başlangıç düzeyde bilen birisi için Almancayı öğrenmek çokta zor olmayacaktır. Almanca kurallı bir dil olduğundan, Almancayı öğrenmek başta zorlayıcı gibi görünse de ilerleyen süreçte dil öğrenimi oldukça hız kazanır.
Anadolu liselerinde dokuzuncu sınıflarda haftalık ders saati altı iken ve kimi okullarda ek olarak iki saatlik video dersi okutulur. Düz liselerde yabancı dil ders saati üçtür. Ayrıca Anadolu liselerinde ikinci yabancı dil olarak Almanca ve seyrek olarak Fransızca da okutulmaktadır.
Milli Eğitim Bakanlığı, Liselerde yeni düzenleme getirerek Almanca dersinin zorunlu dersler arasından kalkacağını duyurdu.
Evet, Anadolu liselerinde ikinci yabancı dil olarak Almanca öğretiliyor fakat liseden liseye bu durum değişebiliyor.
Genel amaçlı kurslar aylık 36 saatlik (haftada 9 saat yoğun) veya aylık 32 saatlik (haftada 8 saat) olmak üzere düzenlenmektedir. Programlar kursiyerlerin talebi doğrultusunda düzenlenebilmektedir. Almanca dil kurslarımız 6 temel (A1 ve A2), 6 Orta (B1 ve B2) ve 2 Yüksek (C1) kurlarından oluşmaktadır.
Almanca Öğretmeni, Almanca dilini öğrenmek isteyen öğrencilere konuşma, yazma, okuma ve dinleme becerilerini geliştirmelerine yardımcı olan kişidir. Almanca öğretmenleri, öğrencilerin konuşma ve yazma becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmak için çeşitli öğretim teknikleri kullanır.
Buna göre, kamuoyunda ''süper lise'' olarak bilenen yabancı dil ağırlıklı liseler, Anadolu liseleri, Anadolu güzel sanatlar liseleri ve fen liselerinin hazırlık sınıflarındaki haftalık 24 saat yabancı dil dersi kapsamında, 4-6 saat ikinci yabancı dil eğitimi yapılacak. Toplam ders saati sayısında değişme olmayacak.
Öz. 1982 Anayasasının 24. maddesi, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin ilköğretim ve liselerde okutulan zorunlu dersler arasında yer alır hükmünü içermektedir. Bu uygulama günümüzde de devam etmektedir. Bazı çevreler bunun laikliğe aykırı olduğunu ileri sürerek seçmeli ders olarak okutulmasını uygun görmektedirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri