A Schengen vizesi En fazla 5 yıl süreyle verilir ancak koşullar geçerlidir. Schengen için 5 yıllık çok girişli vize (MEV) almak, seyahat eden kişilerin vizenin geçerlilik süresi boyunca Schengen bölgesine birden çok kez seyahat etmelerine olanak tanır.
Schengen vizesi, Schengen bölgesinde 180 günde 90 gün kalış hakkı tanımaktadır ve maximum 5 yıllık verilebilmektedir. Schengen vize başvurusu asıl seyahat hedefi olan ülkenin temsilcisine yapılması gerekmektedir.
Özellikle aile ziyareti ve turistik amaçlı seyahatler için geçerli olan bu durum 5 yıllık Schengen vizesi almanın yolunu orta vade ve uzun vadede açabilir. Türkiye'de bağlı çalıştığınız şirket, vize başvurusu yaptığınız ülke menşeili ise ticari vize başvurularında 5 yıllık Schengen vizesi almanız mümkün olabilir.
Schengen bölgesinde her 6 ayda bir olmak üzere maksimum 90 gün kalabilirsin. Yani vize geçerliği 1 yıl olsa da 90 günü doldurduktan sonra Schengen bölgesinden ayrılman gerekir. Schengen vizesi süresi ilk 6 ayda maksimum 90 gün ve sonraki 6 ayda da 90 gün olmak üzere toplamda 180 gün Schengen bölgesinde kalabilirsin.
2024 yılında 5 yıllık Schengen vize ücreti , 1 yıllık Schengen vize ücretinde olduğu üzere 80 € + ilgili vize başvuru merkezinin servis ücretidir. Yine diğer Schengen vize masrafları 5 yıllık Schengen vize başvurusunda da geçerlidir.
İlgili 22 soru bulundu
- Vizenin veya vize muafiyetinin Türkiye'de sağladığı kalış süresi, her 180 günde 90 günü geçemez. Türkiye'de son 180 gün içerisinde toplam kalış süresinin 90 günü geçmemesi kaidesi Türkiye'ye seyahat edecek tüm yabancı ülke vatandaşları için geçerlidir.
En uzun Schengen vizesi çok girişli Schengen vizesidir ve 5 yıllıktır. Bu vizeyi almak için Schengen ülkelerinden herhangi birinin konsolosluğuna müracaat edebilirsiniz. Vize almanın daha kolay olduğu Yunanistan, İtalya, İspanya gibi ülkelerin konsolosluklarına başvuru yapabilirsiniz.
Norveç, İsveç, Danimarka ve Finlandiya Kolay Schengen Vizesi Verir Mi? 2024 yılında Norveç, İsveç, Danimarka ve Finlandiya Konsolosluklarına Schengen vize müracaatında bulunacak vatandaşlarımız için söz konusu Konsolosluklar kolay Schengen vizesi veren ülkeler arasında son sıralar arasında yer alırlar.
Almanya uzun süreli vize veren Schengen ülkeler arasında yer almaktadır. Almanya ticari vize başvuruları ve emeklilerin Almanya aile ziyareti vizesi için yapacakları başvurularla uzun süreli schengen vizesi alınabilir. Almanya, en uzun vize veren Schengen ülkeleri arasında yer almaktadır.
Schengen vize rejimi yönetmeliği gereği, vizenin alındığı ülkeye ilk giriş yapma mecburiyeti bulunmaktadır. Örneğin, İtalya için alınan vize ile önce Almanya'ya gitmek mümkün olmamaktadır. Ancak bir kere İtalya'ya gidildi ise İtalya'yı takip eden seyahatlerde diğer Schengen ülkelerine seyahat etmek mümkündür.
Schengen vizeleri en fazla 5 yıl olarak alınmakta olup Amerika gibi 10 yıllık vize verilmemektedir. Almanya Schengen vizenizi en fazla 5 yıl almanız durumunda yılda en fazla 180 gün kullanabilirsiniz. Schengen vize prosedürüne bağlı olarak 6 ayda 90 gün olarak en fazla kalış gösterebilirsiniz.
Son 3 aya ait şahsi banka hesap cüzdanı veya dökümü sunulmalıdır hesapta mutlaka bakiye olmalıdır bankadan kaşeli ıslak imzalı imza sirküleri ile birlikte alınmalıdır. Hesap sonunda en az 5-6 bin TL civarı bakiye olmalıdır, Okuldan alınmış orijinal kaşeli ve imzalı öğrenci belgesi.
İlk vizeniz 15 günlükken, ikinci vizeniz iki aylık olacak, üçüncü başvuruda alacağınız süreyse 6 aya çıkacak. Hangi ülkeye seyahat edecekseniz, oranın konsolosluğuna başvurun.
Vize alıp ülkeye giriş yapmamak herhangi bir cezai yaptırıma neden olmaz. Vize alıp gitmeyen bir kişinin yeniden vize başvurusunda bulunması mümkündür.
Vize alınan ülkeye yalnızca bir defa girebilme hakkınız var demektir. İkinci defa, vize süreniz olsa bile, ülkeye giremezsiniz.
Tek tip vize ile giriş yapabileceğiniz ülkeler: Almanya, Avusturya, Belçika, Danimarka, Çek Cumhuriyet, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsviçre, İsveç, İspanya, İzlanda, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovenya'dır.
Schengen Vizesi (C tipi vize) – Bu vize Polonya'da veya diğer Schengen ülkelerinde 180 günlük bir süre boyunca en fazla 90 gün kalmanıza imkân verir. Bu, son 180 gün içerisinde Schengen ülkelerinde 90 günden fazla kalmamış olmanız halinde yasal olarak bu ülkelerde bulunabileceğiniz anlamına gelmektedir.
Yunanistan Vizesi En Fazla Kaç Yıllık? Pasaportunuzun geçerlilik süresi başvuru yaptığınız tarihte planlanan Yunanistan seyahatinin dönüş tarihinden itibaren en az 5 yıllık ise pasaporta basılabilecek uzun süreli Yunanistan vizesi maksimum 5 yıllık olabilir.
Çoklu giriş Schengen vizesinin başvurusu, en uzun süre kalacağınız ülkenin konsolosluğuna yapılmalıdır. Yetişkinler için standart ücret 80 avrodur. 6-12 yaş arasındaki çocuklardan 40 avro alınır. Başvuran bazı kişiler (çoğu öğrenciler, 6 yaşından küçük çocuklar) her türlü vize ücretinden muaftır.
Otel ve uçak bileti satın almadan vize başvurusu yapacaksanız vize başvurusu için bankada en az 35-40 bin TL para bulundurmanız genel anlamda yeterli olabilmektedir.
Vize başvuru davet mektubu, vize alma sürecinin daha kolay olabilmesini sağlayan bir kriterdir. Gidilecek ülkede bulunan birinden davet alınması, barınma ve ekonomik anlamda güvence oluşturmaktadır. Seyahat edilecek ülkeye sunulan tüm evraklar ve davet mektubu başvuru sürecine etki etmektedir.
İtalya, Yunanistan, Fransa, İspanya, Macaristan, Norveç, Slovenya ve Portekiz Schengen vize başvuruları, bu ülkelerin sundukları VIP vize uygulaması ile hızla sonuca ulaştırılabilmektedir.
Vize başvuruları Schengen için 15 gün ulusal başvurular için 30-90 gün içinde sonuçlanmaktadır.
D tipi vizeler, diğer Schengen ülkelerinde 180 günlük bir süre boyunca en fazla 90 gün kalmanıza imkân verir. Bu, son 180 gün içerisinde Schengen ülkelerinde 90 günden fazla kalmamış olmanız halinde yasal olarak bu ülkelerde bulunabileceğiniz anlamına gelmektedir.
90 günden uzun süren İtalya seyahatlerinde alınması gereken bir vizedir. İtalya D tipi vizesi ile ülkeye giriş yapan vize başvuru sahiplerinin oturum izni alabilmeleri için resmî kurumlar aracılığıyla başvuru yapması gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri