100 kilometrede 2 ila 4 litre yakıt tüketimi ile 50 cm3, cüzdanı rahatlatmak için kesinlikle iyi bir seçenek. 45 km/s azami hıza sahip 50cc scooter, şehirlerde kullanım için ideal araç türüdür. Dolu bir benzin deposu, sürüş tarzına bağlı olarak 400 kilometreye kadar yol alabilir.
Yapılabilir ama çok ciddi riskler alır ve motosikletinizin canını sömürürsünüz.
Polis yakaladığında ne yapabilir ki ? Karayolları Trafik Yönetmeliğinin Hız Sınırları başlıklı 100'üncü maddesine göre motorlu bisikletlerin (49 cc) Erişme Kontrollü Karayolunu (Otoyol) kullanmaları yasaklanmıştır. Polis çevirdiğinde, yoluna uygun olmayan aracı kullanmaktan ceza alabilirsiniz.
Ayrıca 50 cclik bir motosiklet deyip geçmeyin, otomatik CVT şanzımanıyla beraber bu motosiklet 75 km hıza kadar ulaşabiliyor! 5 litrelik bir yakıt deposuna sahip olan Space 50, full depo ile ortalama 150 kilometre gidebiliyor.
50 cc motor otobana çıkabilir mi? Karayolları Trafik Yönetmeliğinin Hız Sınırları başlıklı 100'üncü maddesine göre motorlu bisikletlerin Erişme Kontrollü Karayolunu (Otoyol) kullanmaları yasaklanmıştır.
İlgili 32 soru bulundu
“50 cc motor kaç km hız yapar?” sorusunun cevabı, saatte 75 km hıza ulaşabilmeleri olarak yanıtlanır.
100 kilometrede 2 ila 4 litre yakıt tüketimi ile 50 cm3, cüzdanı rahatlatmak için kesinlikle iyi bir seçenek. 45 km/s azami hıza sahip 50cc scooter, şehirlerde kullanım için ideal araç türüdür.
Motor silindir hacmi 49 cc özelliğine sahiptir. İki tekerlekli scooter tarzıdır. Saatte 45 km hıza ulaşabilmektedir.
2 yıl 20-30 bin km garanti verirler. Kitapçıkta kullanım ömrü 10 yıldır yazar genelde.
Saatte 100 km sabit hız ile 50 km yolu 30 dk'da gidersin. Saatte 100 km hızla giderken saniyede 27,7 metre yol alırsın.
Düşük motor hacmine sahip motosikletlerin otobana çıkmasının yasak olduğunu belirten Çimen, “Şu anda 50 cc'ye kadar olan motorlar araba ehliyetiyle kullanıma açık fakat bu tarz motorlar kara yolları trafik kanununa göre motorlu araç sınıfında sayılmıyor, bu yüzden farklı bir ehliyet gereksinimi aranmıyor.
50 cc Scoter tehlikeli mi? sorusu sıklıkla akla gelmektedir. Bu scooter'lar dünya genelinde sıklıkla tercih edilen motosiklet türü sayılmaktadır. Özellikle küçük tekerlekleri sayesinde tehlikeli olmamaktadır.
50 Cc Motor İçin Hangi Ehliyet Gerekiyor? 50 cc motorları kullanmak için B sınıfı ehliyete sahip olmak yeterlidir. Bunun yanında A1 ve A2 türünde motor ehliyetine sahip olan kişiler de 50 cc motor kullanabilirler. Ehliyetsiz şekilde kullanılabilecek motor türleri elektrikli motorlardır.
"EHLİYETSİZ SÜRÜCÜLERE EN AZ 4 BİN LİRA CEZA UYGULANIR"
Açıklamanın şu anda yürürlükte bir yeri olmadığını belirten Avukat İyaz Çimen, “50 cc ve 125 cc silindir hacmi arasındaki motosiklet kullanıcıları eğer ehliyetleri yoksa cezaya tabi.
Bu motor gücüne sahip araçlar çoğunlukla atv ya da scooter tarzı küçük araçlarda karşımıza çıkmaktadır. Tamda bu noktada 80 cc kaç basar konusu önem kazanmaktadır. 80 cc motor kapasitesine sahip motosiklet araçları ortalama 70-80 kilometre hıza ulaşabilmektedir.
El Motor Alırken Kaç En Fazla Km Olmalıdır? Motosiklet gibi pratik ulaşım araçları da tıpkı arabalar gibi ne kadar uzun yol kat ederse, yıpranma payı o kadar artar. Motosiklet kullanıcıları tarafından sıkça sorulan “2.el motor alırken kaç km olmalı?” sorusuna verilebilecek en iyi yanıt, 25-30 bin km arasıdır.
yağ filtresi yoksa 3000 km civarı değişim gerekli , filtre varsa 6000 km..
Motorlu bisikletlere Sigorta zorunluluğu geliyor. 50 CC altı motorlar, bilinen bir başka adıyla da motorlu bisikletler, hem motorlu taşıtlar vergisinden muaf tutuluyor, daha da önemlisi zorunlu Trafik sigortası kapsamına da girmiyor. Bir başka anlatımla 50 CC altı motosikletlere trafik sigortası yapılmıyor.
iyi günler. Motor sahibi olman için bir engel yok , ailenden de kimseye ihtiyacın yok. Yaştan dolayı sadece ehliyet alamazsın ama motor sahibi olabilirsin.
80 CC kiti sadece karbüratörlü yakıt sistemine sahip olan scoter modelleri için uygundur. Enjeksiyon sistemi ile çalışan 50 cc scoter modelleri yakıt miktarını ECU yardımı ile püskürttüğü için 80 CC.`ye yükseltilmiş bir enjeksiyonlu motorda bu kit yarardan çok zarar getirir.
Motorlu Taşıtlar Vergisi'nden muaf, Zorunlu Trafik Sigortası da zorunlu olmayan 50 cc'lik motorlu bisikletler risk oluşturmaya devam ediyor. Kaza anında büyük mağduriyetler ortaya çıkıyor. Yaz aylarının gelmesiyle birlikte motosikletlere olan ilgi artmaya başladı.
Motorlu bisikletlere Sigorta zorunluluğu geliyor. 50 CC altı motorlar, bilinen bir başka adıyla da motorlu bisikletler, hem motorlu taşıtlar vergisinden muaf tutuluyor, daha da önemlisi zorunlu Trafik sigortası kapsamına da girmiyor. Bir başka anlatımla 50 CC altı motosikletlere trafik sigortası yapılmıyor.
Genel olarak, 50 cc motorlar saatte 50-60 km hıza ulaşabilir. Ancak, bazı 50 cc motorlar saatte 70-80 km hıza kadar çıkabilir. 50 cc motorların, yokuş çıkarken zorlanabileceği doğrudur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri