50 cc motorların maksimum hızı, motorun yapısına, ağırlığına, hava koşullarına ve sürücünün sürüş tarzına göre değişir. Genel olarak, 50 cc motorlar saatte 50-60 km hıza ulaşabilir. Ancak, bazı 50 cc motorlar saatte 70-80 km hıza kadar çıkabilir. 50 cc motorların, yokuş çıkarken zorlanabileceği doğrudur.
Saatte 45 km hıza ulaşabilmektedir. Kısa sürede yüksek hıza ulaşan 50 cc'lik motosiklet modelleri, şehir için güvenli ulaşımın en çok tercih edilen seçeneğidir. Yüksek hıza ulaşmaması nedeniyle her yaştan kullanıcının tercih ettiği bir modeldir.
50cc Scooter: Şehir İçin Mükemmel Model
100 kilometrede 2 ila 4 litre yakıt tüketimi ile 50 cm3, cüzdanı rahatlatmak için kesinlikle iyi bir seçenek. 45 km/s azami hıza sahip 50cc scooter, şehirlerde kullanım için ideal araç türüdür. Dolu bir benzin deposu, sürüş tarzına bağlı olarak 400 kilometreye kadar yol alabilir.
Tamda bu noktada 80 cc kaç basar konusu önem kazanmaktadır. 80 cc motor kapasitesine sahip motosiklet araçları ortalama 70-80 kilometre hıza ulaşabilmektedir.
Ayrıca 50 cclik bir motosiklet deyip geçmeyin, otomatik CVT şanzımanıyla beraber bu motosiklet 75 km hıza kadar ulaşabiliyor! 5 litrelik bir yakıt deposuna sahip olan Space 50, full depo ile ortalama 150 kilometre gidebiliyor.
İlgili 22 soru bulundu
1000 CC Motorun Maksimum Hızı Nedir? 1000 cc'lik bir motorun ideal hızının 230 km olduğundan bahsetmiştik. Fakat eğer bu motorla maksimum hıza çıkmak istiyorsanız 300 km/h civarına kadar çıkabilirsiniz. Eğer motosikleti kullanırken maksimum hıza çıkarsanız motoru yıpratma ihtimaliniz oldukça yüksektir.
50 cc motorlu bisikletler Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde L1 sınıfında bulunuyor. L1 sınıfı ise azami hızı 45 km/s'i geçmeyen iki tekerlekli araçları kapsıyor. 50 cc motorlu bisikletlerin motorlarına müdahale edilerek 110-125 cc'ye kadar yükseltilebiliyor.
Araba ehliyeti olan kişiler, 50cc'ye kadar olan motor gücüne sahip motosikletleri rahatlıkla kullanabilmektedir. 50cc'ye kadar olan motor gücüne sahip motorlar, genellikle scooter ve mopet olarak adlandırılmaktadırlar. Bu araçlar, trafikte kolayca manevra yapabilen, sessiz ve yakıt tasarrufu sağlayan araçlardır.
Birçok motosiklet kullanıcısı 50 cc scoter kullanmakta iken sonra 50 cc scoteri 100 cc ye çevirme işlemi yapmak istemektedir. Bu işlem motorun gücünü artırmak için yapılmaktadır. Sadece karbüratörlü modellerde bu silindir kiti uygundur. Birçok kişi scoter 100 cc yapma kiti kullanmak zorunda kalır.
80 CC kiti sadece karbüratörlü yakıt sistemine sahip olan scoter modelleri için uygundur. Enjeksiyon sistemi ile çalışan 50 cc scoter modelleri yakıt miktarını ECU yardımı ile püskürttüğü için 80 CC.`ye yükseltilmiş bir enjeksiyonlu motorda bu kit yarardan çok zarar getirir.
Yapmaz. O motor rampasız şehirlerde kısa mesafeler gitmek için tasarlanmış.
50 cc motor otobana çıkabilir mi? Karayolları Trafik Yönetmeliğinin Hız Sınırları başlıklı 100'üncü maddesine göre motorlu bisikletlerin Erişme Kontrollü Karayolunu (Otoyol) kullanmaları yasaklanmıştır.
"EHLİYETSİZ SÜRÜCÜLERE EN AZ 4 BİN LİRA CEZA UYGULANIR"
Açıklamanın şu anda yürürlükte bir yeri olmadığını belirten Avukat İyaz Çimen, “50 cc ve 125 cc silindir hacmi arasındaki motosiklet kullanıcıları eğer ehliyetleri yoksa cezaya tabi.
125 cc motosikletler, piyasada yaygın olarak görebileceğiniz motosiklet modellerinden biridir. Söz konusu motorun yapabileceği maksimum hız yaklaşık 110 km'dir. Belirlenen bu hız seviyesi sürücünün güvenli şekilde seyir yapması için ideal seviyedir.
A1 sınıfı ehliyete müracaat etmek için 16 yaşını doldurmuş olmak yeterlidir. A1 sınıfı motosiklet ehliyetini genellikle 18 yaşına ulaşmamış motosiklet sürücüleri tercih etmektedir. Eğer 18 yaşını doldurmuşsanız size A1 yerine A2 sınıfını öneriyoruz.
Aletin ruhsatında istiap haddi yazar. Onu aşmadığınız sürece problem olmaz. Hatta gayet de iş görür.
50 cc Scoter 100 cc Dönüşüm Kiti Fiyat: 495,02 TL - Kalyoncu Motor.
1 beygir yaklaşık 14-17 cc'ye eşittir.
50 Cc Motor İçin Hangi Ehliyet Gerekiyor? 50 cc motorları kullanmak için B sınıfı ehliyete sahip olmak yeterlidir. Bunun yanında A1 ve A2 türünde motor ehliyetine sahip olan kişiler de 50 cc motor kullanabilirler. Ehliyetsiz şekilde kullanılabilecek motor türleri elektrikli motorlardır.
Motosikletler vitesli iken scooter motorlar otomatik vitesli yapıya sahip.
Motorlu bisikletlere Sigorta zorunluluğu geliyor. 50 CC altı motorlar, bilinen bir başka adıyla da motorlu bisikletler, hem motorlu taşıtlar vergisinden muaf tutuluyor, daha da önemlisi zorunlu Trafik sigortası kapsamına da girmiyor. Bir başka anlatımla 50 CC altı motosikletlere trafik sigortası yapılmıyor.
Motosiklet motor hacmi büyütmek motosikletiniz yeniyse motor ömrünü kısaltır. Silindir hacmini artırmak için genellikle silindir ve piston genişletme işlemi yapılır. Yapılan bu işlem sonucunda strok zarar görür.
Tüm bakımları yapılmış bir motor ile ortalama 50.000-75.000km yol alabilirsin. Ama mesela yağını zamanında değiştimeyen, fazlaca zorlayan birisi 10.000km'yi görmeden motor yaptırabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri