Bakanlık tarafından belirlenen usul ve esaslara uygun olan ve kabul edilen proje başvurularında, hibeye esas yatırım tutarının yüzde 50'sine hibe yoluyla destek verilecek. Hibeye esas yatırım tutarı gerçek kişiler için mal başına 50 bin lira ve tüzel kişiler için mal başına 100 bin lirayı geçemez.
Hibe; Arapça kökenli bir kelimedir ve bağış anlamına gelir. Bu kelime çoğunlukla teşvik amacıyla ya da doğal afet dolayısıyla zarar görmüş kamu kurumu, işletme veya kişilere verilen karşılıksız parayı ifade etmek için kullanılır. Bu karşılıksız meblağ, genellikle bir projenin giderleri için verilir.
Hibe desteği başvurusunu e-Devlet kapısı üzerinden; bedensel, zihinsel, ruhsal, duygusal ve sosyal yeteneklerini çeşitli derecelerle kaybetmesi sebebiyle işgücünün en az %40'ından yoksun olduğunu belgelendirerek İŞKUR'a kayıtlı olan kişiler gerçekleştirebilirler.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen proje kapsamında 9 Aralık 2022'de başlayan destek hibe başvuruları 10 Şubat 2023 tarihinde sona erecek. Kırsal kalkınma programı ile yüzde 50 hibeli, 64 tarım makinesi alınabilecek.
Tarım hibe desteğinden faydalanabilmek için hibe destek başvuru işleminin gerçekleştirilmesi gerekir. Başvurular gerekli tüm evraklar hazırlandıktan sonra Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nün ilgili birime yapılabilir. Aynı zamanda e-devlet üzerinden de başvuru işlemleri gerçekleştirilebiliyor.
İlgili 37 soru bulundu
2024 YILI BİREYSEL SULAMA SİSTEMLERİ %50 HİBE DESTEĞİ BAŞVURULARI BAŞLADI. Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi Başvuruları 9 Ocak – 22 Şubat 2024 tarihleri arasında Tunceli İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne şahsen ya da noter onaylı vekâlet ile yapılacaktır.
Tarım Hibe Desteği Kimlere Verilir? Karşılıksız olan hibe desteklerinden faydalanılması için kişinin çiftçi olması, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması ve Çiftçi Kayıt Sistemi'nde (ÇKS) kaydının olması koşulları aranır.
Bu kapsamda hazırlanan 2023-2024 Başvuru Dönemi Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımlar Uygulama Rehberi uygulamaya konulmuştur. Başvurular, 03/01/2024 tarihinde başlayıp 19/02/2024 tarihinde sona erecek olup www.tarimorman.gov.tr adresinden başvuru yapılabilecektir.
KOSGEB hibe başvuruları, online olarak gerçekleştirilebilir. Başvuru işlemini e-Devlet üzerinden tamamlayabilirsiniz. İşletmenizin kayıt bilgilerini eksiksiz olarak sisteme girdikten sonra KOSGEB'in web sitesinde yer alan destek talep formunu doldurmanız yeterlidir.
Başvurular 09.12.2022-20.01.2023 saat 23.59 arasında yapılacaktır. Başvurulacak adres; Başvuru yapacak gerçek ve tüzel kişiler, başvurularını “www.tarimorman.gov.tr” internet adresinden yaparlar.
Depremlerden etkilenen 11 ildeki 22 yerde Yapım ve Dönüşüm Ofisleri açılmıştı. Yerinde Dönüşüm projesine e-Devlet üzerinden başvurabiliyor, projeyle ilgili ALO 181'den bilgi alınabiliyor.
Devlet Kurumları, Bakanlıklar ve Vakıflar tarafından geri ödemesiz kredi ve hibeler verilmektedir. Ülkemizde birçok geri ödemesiz kredi mevcuttur.
KOSGEB Girişimci Desteği Ne Kadar? (2024)
Girişimcilik desteklerinden kendi işini kurmak isteyenler faydalanabiliyor. Ayrıca girişimci destekleri tamamen hibe olarak veriliyor, geri ödeme yapılmıyor.
Sağlık turizmi, savunma sanayi, makine, otomotiv, turizm, tekstil, kimya, mobilya, demir-çelik, elektrik-elektronik, yazılım, medikal, ilaç ve eczacılık, gıda, ambalaj, kozmetik, inşaat malzemeleri, tarım, mücevherat, madencilik gibi hemen her sektörün destek alabileceği çeşitli programlar mevcut.
Belirttiğim okullardan mezun olanların bitkisel/hayvansal üretim, gıda ve su ürünleri üretimi alanlarında uygulayacakları projelere yüzde yüz hibe desteği verilmektedir. Sosyal güvencesi olmayanlar proje süresince kırsal alanda/kırsal mahallede kalacağını taahhüt ederek projeden yararlanabilirler.
www.yatirimadestek.gov.tr. Devlet Destekleri ve Teşvikler.
Hibe ve kredi desteğinden faydalanmak isteyen depremzede vatandaşlarımız, e-Devlet üzerinden başvurularını gerçekleştirebileceklerdir. Bilgi almak isteyen vatandaşlarımız ALO 181 çağrı merkezimizi arayabilirler ya da yapım ve dönüşüm ofislerimizi ziyaret edebilirler.
KOSGEB Genç Kadın Girişimci Desteği kapsamında verilen desteğin miktarı ise belli oranda artıyor. Geleneksel Girişimci Destek Programı kapsamında 65 bin TL'ye kadar ve İleri Girişimci Destek Programı kapsamında ise 375 bin TL'ye kadar destekten faydalanılabiliyor.
Başvurular, projenin devam ettiği 2019-2023 yıllarında her yıl 1 Ocak 31 Mart tarihleri arasında İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine yapılmaktadır.
KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ KAPSAMINDA BİREYSEL SULAMA SİSTEMLERİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞİN DEĞİŞTİRİLEN BÖLÜMLER (2021/7 NOLU TEBLİĞ) 2024 YILI (19. ETAP) UYGULAMA REHBERİ YAYINLANMIŞTIR. YATIRIMCILARA 3.000.000 TL'YE KADAR OLAN YATIRIM TUTARININ (KDV HARİÇ) %50 si KADAR HİBE DESTEĞİ VERİLECEKTİR.
KDRP kapsamdaki 14 ilde (Adıyaman, Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Hakkari, Mardin, Muş, Siirt, Şırnak, Tunceli ve Van) projenin etkin bir şekilde uygulanması için uygulamada çeşitli kuruluşlar arasında işbirliği ve koordinasyonun sağlanmasını temel almaktadır.
Başvuru şartları arasında yaş sınırı bulunmamaktadır.
Yatırımcılar hibeye esas proje tutarının %50'si oranındaki katkı payını, ayni katkıyı ve toplam tutara ait Katma Değer Vergisi (KDV)'nin tamamını kendi öz kaynaklarından temin etmekle yükümlüdür. Hibe başvuruları 03 OCAK 2024 tarihinde başlayıp 19 ŞUBAT 2024 tarihinde sona erecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri