Özellikle 45 kiloya yakın ve üstende kilo kaybetmiş kişilerde yüz sarkması ortaya çıkabiliyor. Hasta o kadar kilo verince göbek bölgesi, sırt, popo, meme, kollar ve üst bacakta sarkmalar oluşuyor.
Vücut kitle indeksi 40 ve üzeri olan ya da vücut kitle indeksi 35'in üzerinde olup hastalığı bulunan kişiler için uygulanan bu cerrahi işlemler sonrası aşırı kilolu kişiler hızlı bir şekilde kilo vermeye başlar. Bu kiloların verilmesi sonucunda da vücutta hacim kaybı ve sarkmalar meydana gelir.
Eğer kısa bir zaman diliminde çok fazla kilo verirseniz cildiniz azalan vücut yüzey alanınıza tam olarak adapte olamaz ve bu sebeple sarkmalar meydana gelir. Ama vermeyi hedeflediğiniz kiloyu zamana yayarak verdiğinizde, bu hacimsel küçülmeye deriniz de adapte olarak ilerleyeceğinizden dolayı sarkma olmayacaktır.
Vücudun belli noktalarında beliren deri sarkması için en kesin çözümlerden biri spor yapmaktır. Düzenli spor yapmak kasları güçlendirir. Böylece zamanla vücut kendini toplamaya başlar. Özellikle ağırlık çalışmaları, sarkan derilerin toplanma sürecini hızlandırır.
Kısa Zamanlarda Çok Fazla Kilo Vermeyin
Zayıflama döneminde vücudun elastikiyetini de toparlayabilmesi için ayda ortalama 4 ila 6 kilo arasında kayıplar hedefleyin. Vücut bu kilo kaybını sarkma olmadan tolare edebilir.
İlgili 38 soru bulundu
Özellikle 45 kiloya yakın ve üstende kilo kaybetmiş kişilerde yüz sarkması ortaya çıkabiliyor. Hasta o kadar kilo verince göbek bölgesi, sırt, popo, meme, kollar ve üst bacakta sarkmalar oluşuyor.
Spor ile cildin daha gergin ve sıkı olacağı kesindir. O nedenle spor yapmak ihmal edilmemelidir. Ancak spor ile sadece hafif gevşemeler toparlanabilir. Bollaşmış ve sarkmış deriyi spor yaparak tamamen gergin hale getirmek maalesef mümkün olmuyor.
Kişinin özelliklerine, cilt yapısına göre değişse de genellikle obezite cerrahisi ile 20 kilo verme sonrasında vücutta sarkmalar meydana gelmeye başlar. 40 kilo ve üzerinde kilo kaybeden kişilerde de yüz sarkması kaçınılmaz olabilir.
Sarkmış bir deriyi eğer bu sarkma minimal düzeyde ise bir miktar toparlanmasını sağlamak mümkündür. Ancak yoğun bir sarkma şikayetinin çözümü cerrahi müdahale ile mümkün olabilir. Bu nedenle bu tür bir probleminiz için bir estetik cerraha danışmalısınız ve prosedür hakkında detaylı bilgi edinmelisiniz.
Kilo kaybettiğinizde yağ hücreleriniz küçülürken, aynı yüzey alanını korursunuz. Kaybettiğiniz yağlardan doğan boşluğa adapte olamayan cilt gevşer, sarkar. Kişi daha ince ve sağlıklı bedene sahip olmasına rağmen yüzü yorgun gözükür, gözlerde içeri çökmeler, kaş düşmeleri, ağız kenarı düşmeleri olur.
Amerikan Diyet Akademisi'nin (eatright.org'un) önerisi; aylık hedef olarak mevcut kilonun %5'ini belirlenmesidir. Örneğin 80 kilo bir birey 1 ayda 4 kilo, haftada 1 kilo vermesi sağlıklı olarak kabul edilirken, 50 kilo olan bir bireyin ayda 2,5 kilo haftada ortalama 500 gr vermesi sağlıklı olarak kabul edilir.
Özellikle göbek bölgesindeki yağ hücreleri, vücudun her yerinde dokuları tahriş eden kimyasallar salgılayabilir. Bu durum, artrit, kalp hastalığı, kalp krizi ve felç gibi sağlık sorunlarıyla bağlantılıdır. %10 kilo vererek bu maddelerin miktarını azaltabilir ve ciddi bir hastalığa yakalanma riskinizi azaltabilirsiniz.
Kırışıklıklar ve sarkmalar; 30'lu yaşlardan sonra azalan kolajenle orantılı olarak cilt esnekliği ve gerginliğini kaybetmeye başlar. Buna bağlı olarak özellikle alın veya göz çevresi gibi kasların sıklıkla kasıldığı yerlerdeki gerilmelerle uyumlu kırışıklıklar ve esnekliği kaybeden cildin sarkması ortaya çıkar.
Vücut yağ kaybettiğinde, yüzünüzden de yağ kaybedersiniz. Düzenli egzersiz ile birlikte, kilo vermek için besinsel olarak dengeli bir diyet takip ederek, yüzünüzde bulunan fazla yağı azaltabilirsiniz. Uygun diyet için uzmana danışın. Kardiyovasküler egzersizler ve kuvvet antrenmanı kilo kaybı için etkili olabilir.
Gün içerisinde alınan ve yakılan kalori miktarları arasında toplamda 7200 olduğu anda insanlar tartıda 1 kg. daha az gelmeye başlayacaklardır. Uygulanan diyetlere ve sporlara göre bu 3 gün içerisinde olabileceği gibi 3 hafta içerisinde de olabilmektedir.
Yalancı sarkma (pitoz), meme başı meme alt çizgisinin yukarısında bulunduğu halde memenin alt kısmında kalan dokuların meme çizgisinin altına doğru sarktığı durumları ifade eder. Tüm bu meme sarkma durumlarına karşı meme dikleştirme ameliyatları başarılı bir şekilde gerçekleştirilir.
Zayıflama döneminde tüm vücutta zayıflamalar görüldüğü gibi yüzde de zayıflama görülür. Yüzün yağ dokusundan giden zayıflamalar, yüzümüzü daha ince ve hoş gösterse de, bu kayıplar yüzün kas dokusundan olduğu zaman çökmeler görülmeye başlar.
Kilo azaltma ameliyatının ya da önemli miktarda kilo vermenin ardından deri ve dokular genellikle elastikiyetini kaybeder ve vücudun yeni küçülmüş boyutuna uyum sağlayamaz.
Özellikle 20 kg üstü kilo alışverişlerde erkek / kadın bireyde sarkmalar meydana gelir. Kilo alıp vermekle, hamilelikle ya da yaşla birlikte elastik özelliğini kaybeden karın yerçekiminin etkisi ile aşağıya doğru çekilir.
Kilo aldığımızda ilk olarak kilo yüzümüzde toplanır. Aynı zamanda kilo verdiğimiz zaman da ilk olarak genellikle yüz küçülür.
Vücudu sıkılaştırmak için yapılan egzersizlerin yanı sıra, düzenli ve sağlıklı beslenmek de önemlidir. Yeterli miktarda protein, lif, vitamin ve mineral içeren bir diyet, vücudu sıkılaştırmaya yardımcı olabilir. Ayrıca dengeli bir beslenme ile vücudun ihtiyacı olan kaloriyi alarak daha zinde olmasını sağlayabilirsiniz.
Obezite cerrahisi ile verilen kilolar sonrasında yoğun bir karın sarkma problemi yaşanırsa; bunun ameliyatsız tedavi edilmesi mümkün olmaz. Bu nedenle obezite cerrahisi sonrası karın sarkması sporla da giderilemez.
Çok Kilo Veren Herkeste Deri Sarkması Olur mu? Hayır, bu kaçınılmaz değildir. Ancak aynı zamanda kimin deri sarkması sorunu yaşayacağını tahminlemek kolay da değildir. Bazen çok büyük miktarlarda kilo kaybı sağlayan hastalarda çok hafif deri sarkmaları olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri