Minimum düzeyde 256GB standart bir oyuncu için temel seviye olabilir ancak oyun boyutu yüksekse sürekli olarak yaz sil yapmak gerekebilir. Bu yüzden en az 500 GB kapasiteli ya da mümkünse 1 TB kapasiteli SSD tercih etmek iyi bir seçim olabilir.
En fazla 6-7 tane oyun yükleyeceğim.
Mesela 500 GB bir diskin var diyelim. Bu diskine göre 500.000.000.000 Byte demek. Windows ise 1024ˣ şeklinde tanımlıyor. Bu yüzden disk 500 GB olmasına rağmen 465 GB gösteriyor.
Bilgisayarlarda klasik HDD'ler yerine Solid State Sürücü (SSD) kullanımı oyun bilgisayarlarında yüksek okuma ve yazma hızlarıyla veri işlemeyi sorunsuz hale getirmektedir. Oyunlardan daha iyi performans almak isteyenlerin geçiş yapabileceği SSD, oyun performansını etkileyerek performansı arttırır.
Özellikle bilgisayarı iş amacıyla tam kapasite kullanan kişiler için 1 TB SSD pc için depolama ihtiyaçlarını yeterli derecede karşılar. 1 TB SSD gaming dosyaları ve uygulamalarını depolamak için de uygun bir boyuttadır.
İlgili 37 soru bulundu
Minimum düzeyde 256GB standart bir oyuncu için temel seviye olabilir ancak oyun boyutu yüksekse sürekli olarak yaz sil yapmak gerekebilir. Bu yüzden en az 500 GB kapasiteli ya da mümkünse 1 TB kapasiteli SSD tercih etmek iyi bir seçim olabilir.
Tüm bunların ardından SSD'ye kişisel dosyalar yedeklemek, başka cihazlara veri transferi yapmak için kullanmak ve oyun yüklemek mümkündür.
SSD'ler oyun için iyi mi? En iyi oldukları alan olabilir. Mevcut farklı türlerdeki SSD'ler arasında NVMe™ (Non-Volatile Memory Express) SSD, belki de oyunlarda genel olarak en iyi tercihtir.
SSD'lerin sağladığı geniş bant aralığı, daha az gecikme ve istenilen verilere hızlı erişim sayesinde eşsiz bir oyun deneyimi sunar. Oyun esnasında herhangi bir takılma ya da donma olmadan kesintisiz oyunun tadını çıkarabilirsiniz.
Sonuç olarak, eğer depolama alanı ihtiyacınız varsa ve performanstan biraz ödün verebilirseniz, HDD'ler hala uygun bir seçenek olabilir. Ancak oyuncu laptopunuzu sadece oyunlar için kullanacaksanız ve hızlı performans önemliyse, SSD'leri tercih etmeniz önerilir.
SSD'nin Ömrü Nedir? Bir SSD'nin ömrü birçok değişkene bağlıdır çünkü çoğu durumda her şey sürücünün nasıl kullanıldığına bağlıdır. Yakın tarihli bir çalışmada SSD'lerin ömrünün yaklaşık 10 yıl olduğu belirlendi ki bu fena bir süre değil.
SSD, işletim sistemlerinin daha hızlı açılmasını; aynı zamanda pek çok uygulama ve işlemin daha hızlı başlamasını sağlarken, veri kopyalama ve taşıma işlemlerini de önemli ölçüde hızlandırır. Bunun dışında oyun içi yükleme sürelerini de büyük oranda kısaltır.
Bilgisayarlar dahili ve harici hafızalarıyla çalışan aletlerdir. Bu SSD ne kadar dolarsa veya sistemsel arıza olursa çalışması yavaşlar.
Piyasadaki oyunların hızlı oynanabilmesi için en az 16 GB RAM'e sahip bilgisayarlar önerilmektedir. Yeni bir oyun bilgisayarı alırken dikkat edilmesi gereken bir diğer husus depolama türüdür. Oyun donanımının hızını etkileyen iki tür depolama sürücüsü vardır: HDD ( Sabit Disk Sürücüsü ) ve SDD (Katı hal sürücüsü).
1 – Call of Duty: Modern Warfare (PS4 Pro, PC) – 250 GB+
Depolama birimleri FPS'e etki etmez.
SSD'lerde kullanılan teknoloji içeriği bilgisayar sistemimizde ki RAM'e benzediği için çok hızlı ve çok etkin bir şekilde iş yapmasına olanak tanıyor. Bu performans içeriği, data içerisinde ki bilgilerin RAM'e ve sonrasında işlemciye gönderilmesini inanılmaz şekilde hızlandırabiliyor.
SSD'ye yönelmemizi gerektiren şey hız arayışımız olduğu için, okuma/yazma hızı bizim için neredese en önemli kriter. MB/Sn cinsinden SSD paketlerinde yer alan bu bilgi ortalama olarak 300-500MB/Sn aralığında değişmektedir. Kısacası ne kadar yüksek okuma/yazma hızına sahipseniz o kadar iyi bir SSD alıyorsunuz demektir.
SSD'lerin belirli bir yazma kapasitesi vardır ve bu kapasiteye ulaştıklarında kullanılmaz hale gelirler (normal bir kullanımda yıllarca hizmet verebilirler). Hareketli parçalara sahip olmaması, SSD'lerin dışarıdan gelecek sarsıntılardan HDD'ler gibi etkilenmediği anlamına gelir.
Hayır etkilemez SSD bir oyunun açılma hızını.
Piyasada 16 GB ila 500 GB kapasitesi arasında farklı SSD modelleri rahatlıkla bulabilmeniz mümkün. Piyasada en yaygın olarak kullanılan SSD kapasite seçeneklerini ise 64, 128 ve 256 GB oluşturuyor.
SSD: SSD'ler, verilere hızlı erişim sağlar. Dosyaları anında açma, bilgisayarı hızlı bir şekilde başlatma ve uygulamalar arası geçişte avantaj sağlar. HDD: HDD'ler, daha yavaş dönme hızlarına sahip olduğu için daha yavaş okuma ve yazma hızlarına sahiptir. Bu, işlemci ve sistem performansını sınırlayabilir.
Bildiğim kadarıyla SSD'ye kurarsan oyun daha hızlı açılır ve daha iyi performans alırsın SSD'de boş yer varsa SSD'ye kurmanı öneririm.
Bu iki farkın gözle görebildiğimiz kısmını açıklayacak olursak, SSD'ler bilgisayarı hızlandırmakla beraber, programların daha hızlı açılmasına ve daha hızlı işlem yapmasına etki etmektedir. Bilgisayarın açma ve kapama hızını da tek haneli saniyelere indiren SSD'ler bilgisayarı hızlandırmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri