Tuz ve sıcak su yöntemi kullanılarak Japon yapıştırıcısı elden şu şekilde çıkar: Bir kâsede sıcak sayılabilecek su hazırlayın. Sorunlu bölgeyi bu suda 1 ya da 2 dakika bekletin. Yapıştırıcı üzerine sofra tuzu dökerek ovalama ve fırçalama gerçekleştirin.
Çamaşır deterjanını doğrudan leke üzerine dökerek nemli bir bez ile ovalayarak kumaş ya da mobilyalardaki yapıştırıcı lekesini kolayca temizleyebilirsiniz. Masa, çanta ve ayakkabı gibi yüzeylere damlayan Japon yapıştırıcı lekesi için leke üzerine karbonat dökerek margarin ile ovalamalısınız.
Japon yapıştırıcısı bulaştığı andan itibaren, müdahale etmek gerekir. Japon yapıştırıcısının karşı koyamadığı ürünlerden biri de, asetondur. Aseton yardımıyla yapışan yapışkanlar kolayca kumaş üzerinden çıkarılabilir. Tuz ve sıcak su karışımları, Japon yapıştırıcısını ortadan kaldıran bir karışımdır.
Bunun için Japon yapıştırıcısının temas ettiği bölgeye 2-3 damla aktarın. Hafif hareketlerle asetonu bölgeye dağıtın ve yavaş şekilde çekin. Bunu çok yavaş uygulamalısınız çünkü deriniz zarar görebilir. Eğer dudak gibi hassas bölgelere bulaştıysa bol bol su ile yıkayın ya da tükürük yoluyla çıkarmaya çalışın.
Tinerci gardaşlara uğra. Aseton ile çıkartabilirsin ya da küçük bir zımpara ile hiçbirini bulamassan devamlı sıcak su ile yıka bir iki ovala çıkar.İşyerinde genelde bunları yapıyoruz ve faydalı oluyor.
İlgili 18 soru bulundu
Hızlı yapıştırıcı lekesini kumaştan çıkarmak için asetondan yardım alabilirsiniz. Oldukça keskin bir kokuya sahip bu tehlikeli madde ile temizleme yaparken zarar görmemek için havalandırması yeterli olan ortamda yapmanız tavsiye edilir.
Yapıştırıcılar için geçerli olmaz. Aseton,tiner,zift katran çıkarıcı v.s çıkarmaz.
Masadan, çantadan, ayakkabıdan ya da elinizden Japon yapıştırıcısını temizlemek adına ufak bir kasede karbonat ve margarinden krem hazırlayın. Hazırladığınız karışımı seçili yüzeylere uygulayın ve ince bir cisimle kazıyın. Karbonat, yapışkanı yüzeyden kaldıracak ve margarin de bu işlemin hızlanmasını sağlayacaktır.
Aseton esaslı oje çıkarıcıyı emdirmiş olduğunuz kağıt havlu veya bezle, japon yapıştırıcı olan noktayı bastırarak silin. Japon yapıştırıcısı pul pul dökülünceye kadar diş fırçası kullanarak dikkatlice ovun.
502 yapıştırıcı endüstriyel ve ev kullanımları için güçlü bir yapıştırıcı olarak yer alır. Genel olarak ahşap, metal, cam, seramik, plastik ve kauçuk gibi malzemelerin yapıştırılması için kullanılır. Bu yapıştırıcı yüksek mukavemetli bir bağlantı sağlamak için tasarlanır.
Bir bardak sıcak suya 5 veya 6 damla sabun veya bulaşık deterjanı dökerek karıştırın. Yapıştırıcılı bölgeyi bu karışımda 5 dakika bekletin. Yavaşça ovalayın. Yapışkan yüzey yumuşamaya başlayınca soyun.
Yöntem 1: Aseton
Doğrudan etkilenen bölgeye aseton uygulamak, süper yapıştırıcı ile cildiniz arasındaki bağı hızla çözebilir. Daha sonra Japon yapıştırıcısını çıkarmak kolay olacaktır. Not: Aseton cildinizi kurutabilir. Tutkaldan kurtulduktan sonra bir nemlendirici uygulamak gerekir.
Bant izini çıkarmak için ev yapımı temizleyiciler ve çamaşır sodası gibi malzemeler kullanabilirsiniz. Sirke, yapışkan kalıntıları çözen etkili bir temizleyicidir. Tuz ve limon suyu karışımı da lekeleri temizlemekte etkilidir. Bulaşık deterjanı, yapışkan izlerini çözmek için güçlü bir seçenektir.
Kulak temizleme çubuğunu asetona batır. Pamuklu çubuğu kıyafetin görünmeyen kısmına hafifçe sürterek asetonun kumaşa zarar vermediğinden emin ol. Eğer kumaşta herhangi bir değişme yoksa, pamuklu çubuk yardımıyla asetonun bir kısmını lekenin üzerine dök. Bu sayede aseton yapıştırıcıyı eritmeye yardımcı olacaktır.
Kumaştan Yapıştırıcı Lekesini Çıkarma
Kurumuş yapıştırıcı lekesinin üzerini kaplayacak miktarda aseton döktükten sonra lekenin yumuşamasını bekleyin. Ardından jilet veya zımpara kullanarak lekeyi kazıyın.
Lekenin kuruduğundan emin olduktan sonra kulak temizleme çubuğunun ucundaki pamuğu asetona batırınız. Pamuk tamamen asetonla ıslandıktan sonra lekenin bulunduğu alana fazla bastırmadan tampon uygulamasını gerçekleştiriniz. Bu şekilde yapıştırıcı yumuşayacaktır. Bu esnada ise kör bir bıçakla kazıma işlemi uygulayınız.
Gözenekli ve gözenekli olmayan yüzeylerin yapıştırılmasında, plastik (PVC, ABS, polistren, polistrol), ahşap, metal, çini, porselen, seramik, deri, kauçuk, mantar, mukavva vs. malzemelerin yapıştırılmasında kullanılabilir.
Evo Bond 502 Super Glue Süper Hızlı Yapıştırıcı
Porselen, deri, metal, seramik, lastik, kauçuk, mantar, ağaç, sentetik ürünler (PVC, ABS, polisitirol), karton gibi malzemeleri anında yapıştırır. Ten ile temas ettiğinde anında kürleşir. Çocukların ulaşamayacağı yerlerde muhafaza edilmelidir.
Yapıştırıcıyı Kumaştan Çıkarmak
İlk olarak denenebilecek yöntem; kumaşı sıcak su, çamaşır deterjanı, bulaşık deterjanı ve yağ çözücü karışımı dolu bir leğenin içerisinde yarım saat bekletmektir. Yarım saat sonra kumaş elde iyice ovarak yıkanır veya çamaşır makinesinde yıkamaya bırakılır.
Oje çıkarıcıyı emdirdiğiniz kâğıt havlu veya bez yardımıyla japon yapıştırıcısı olan noktayı ovmadan bastırarak tamponlayın. Kâğıt havluyu 1-2 dakika yapıştırıcının üzerinde bekletin. Plastik bir kart veya küt ağızlı bir bıçak kullanarak gevşemiş olması gereken japon yapıştırıcısını dikkatlice kazıyın.
Bilinen en güçlü ve etkili yapıştırıcı olan Evobond Glue Süper Hızlı 502 Japon Yapıştırıcısı, hızlı ve etkili bir çözüm sunuyor. Az gramajlı olmasına rağmen ürünün ufacık bir damlası bile yapıştırmaya yetiyor. Yapıştırıcıyı kullanırken yüzeyin pürüzsüz ve kuru olması gerekiyor.
Trendyol'da birçok çeşit arasından ihtiyacınıza uygun olanı 502 yapıştırıcı çeşidini belirleyebilir, ahşaptan metale birçok yüzeyde rahatlıkla uygulayabilirsiniz.
PLUSLOK® 2480 kauçuk takviyeli siyah renkli hızlı yapıştırıcıdır şok darbelere sarsıntılara karşı diğer şeffaf yapıştırıcılara göre daha dirençli ve dayanıklıdır 120 dereceye kadar ısıya dayanır.Orta-yüksek yoğunlukta bir ürün olup 3-5 dakika içinde yapıştırma işlemini tamamlar.
bu pek leke gibi değil.japon yapıştırıcı kumaşı eritir gibi tahriş ediyor.yani dökülen bölgenin herhangi bir kimyasalla eski haline dönmesi söz konusu değil maalesef deneme amaçlı bir parça kumaşa japon yapıştırıcı damlatıp bakarsanız daha açıklayıcı olur.
Japon Yapıştırıcısı
Bu sebeple temizliği de zor olabilir. Parkeye bulaşan Japon yapıştırıcısını temizlemek için birkaç yöntem bulunur. Bunlardan biri buz kullanmaktır. Yapıştırıcının bulaştığı kısmı buz ile ovarak zemine zarar vermeden çıkarabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri