Japon yapıştırıcısı karbonat ile kolayca temizlenebilir. Bunun için yüzeye önce karbonat döküp margarinle ovalamanız gerekli. Bu işlemi kıyafetleriniz için denemeyiniz. Yağ lekesi kalabilir.
Yapıştırıcı lekesini çıkarmak için izlenecek adımlar
Eğer kumaşta herhangi bir değişme yoksa, pamuklu çubuk yardımıyla asetonun bir kısmını lekenin üzerine dök. Bu sayede aseton yapıştırıcıyı eritmeye yardımcı olacaktır. Eğer çok yoğun değilse bir süre sonra leke büyük ölçüde çıkmış olacaktır.
- İlk olarak aseton kullanabilir ve ilgili bölgeye uygulayarak çıkarabilirsiniz. - Eğer cildinizde aseton kullanmayı istemiyorsanız tuz ile suyu birbirine karıştırarak ilgili bölgeye uygulayabilirsiniz. - Ayrıca tuvalet ispirtosu süper yapışkanları ortadan kaldırabilmek için aktif çözücüler arasında yer alır.
Aseton yöntemi ile elden Japon yapıştırıcısı şu şekilde çıkar: Yapıştırıcı bulunan bölgeye 2 ya da 3 damla aseton dökün. 1 veya 2 dakika boyunca bölgeyi yavaşça ovalayın. Yapışkanlık özelliğini kaybetmeye başlayınca yapıştırıcıyı cildinizden yavaşça çekin.
Aseton, Japon yapıştırıcısının yapısını bozarak kumaş üzerinden kolay bir şekilde temizlenmesini sağlar. Ayrıca elinize bulaşan yapıştırıcı kalıntılarını da yine aseton yardımı ile kolayca temizleyebilirsiniz. Uygulayabileceğiniz diğer bir yöntem ise sıcak tuzlu su karışımıdır.
İlgili 27 soru bulundu
Masadan, çantadan, ayakkabıdan ya da elinizden Japon yapıştırıcısını temizlemek adına ufak bir kasede karbonat ve margarinden krem hazırlayın. Hazırladığınız karışımı seçili yüzeylere uygulayın ve ince bir cisimle kazıyın. Karbonat, yapışkanı yüzeyden kaldıracak ve margarin de bu işlemin hızlanmasını sağlayacaktır.
Kurumuş yapıştırıcı lekesinin üzerini kaplayacak miktarda aseton döktükten sonra lekenin yumuşamasını bekleyin. Ardından jilet veya zımpara kullanarak lekeyi kazıyın.
Tinerci gardaşlara uğra. Aseton ile çıkartabilirsin ya da küçük bir zımpara ile hiçbirini bulamassan devamlı sıcak su ile yıka bir iki ovala çıkar.İşyerinde genelde bunları yapıyoruz ve faydalı oluyor.
Japon yapıştırıcısının çözülmesini sağlayan ve Japon yapıştırıcısı neyle çıkar sorusuna yanıt; aseton, tuz, çamaşır deterjanı, margarin, kokusuz terebentin vb. gibi yöntemlerdir. Sadece bu malzemeler kullanılarak da Japon yapıştırıcısının bıraktığı izlerden kurtulmak mümkündür.
Yapıştırıcılar için geçerli olmaz. Aseton,tiner,zift katran çıkarıcı v.s çıkarmaz.
Hızlı yapıştırıcı lekesini kumaştan çıkarmak için asetondan yardım alabilirsiniz.
Yani sıcağa maruz kaldığında yumuşar ve soğuduğunda tekrar sertleşir. Sertleştikten sonra zımparalanabilir. Kurumadan önce nemli bir bez ile silinip temizlenebilir.
Michelle Driscoll şöyle diyor: "Sert plastikten yapıştırmayı, tuvalet ispirtosu, alkol, yağ sökücü, fıstık ezmesi ya da karbonat ve zeytinyağı karışımı gibi çeşitli ürünlerle kolayca çıkarabilirsin. Ürünü plastiğe sür, birkaç dakika beklet, sonra da yapıştırmayı bezle ovarak çıkar."
Ayrıca metalden bant izi nasıl çıkar için yağlı bir madde kullanarak yapışkanı çözebilirsiniz. Örneğin zeytinyağı veya bebek yağı gibi ürünler oldukça etkili olabilir. Alkollü mendil veya tiner gibi kimyasal temizleyiciler de izleri temizleme de etkilidir.
Burada ise yapmanız gereken tek şey beyaz sirkeyi lekenin bulunduğu bölgeye dökerek bir süre beklemek olacaktır. Beklediğiniz süre içerisinde yumuşayan kalıntıları bir bez yardımıyla ovalayarak yüzeyden temizleyebilirsiniz.
Bu sebeple ilk olarak göze batmayan bir noktada aseton kullanmayı denemelisiniz. Zarar vermediğini gördüğünüz zaman, kumaşın japon yapışmış yüzeyine bir bez parçasıyla yedirin 5 dakika bekleyip silin. Bu işlem sabır istemektedir. Duruma göre 5-6 kere tekrarlamanız gerekebilir.
Japon yapıştırıcısı bulaştığı andan itibaren, müdahale etmek gerekir. Japon yapıştırıcısının karşı koyamadığı ürünlerden biri de, asetondur. Aseton yardımıyla yapışan yapışkanlar kolayca kumaş üzerinden çıkarılabilir. Tuz ve sıcak su karışımları, Japon yapıştırıcısını ortadan kaldıran bir karışımdır.
Japon yapıştırıcısının elinize bulaştığı bölgeye 2-3 damla aseton damlatın. Derinizi yapıştırıcıdan ayırırken, yavaşça hareket ederek ovun ve cildinizdeki yara bandını çıkarırkenki gibi çok dikkatli olun. Bu işlemi dikkatli şekilde gerçekleştirmeniz gerekir, aksi taktirde derinizin yırtılması olasılığı vardır.
Plastikten japon yapıştırıcısını çıkarmak için, zarar vermeyecek bir cisimle kazıyabilirsiniz. Asetonu plastik malzemenin görünmeyen bir alanında deneyin. Eğer aseton plastik yüzeye bir zarar vermediyse yapıştırıcının üzerine aseton dökün. Yaklaşık 10-15 dakika bekledikten sonra yapıştırıcı çözünmeye başlayacaktır.
- Japon yapıştırıcının kurumasını bekleyiniz kuruduktan sonra üzerine aseton dökünüz. Bir süre bekletiniz. Yumuşak uçlu fırça yardımıyla bölgeyi temizleyiniz. - Ele yapışan yapışkan için bölgeyi ucu sivri bir cisim ile kazıdıktan sonra bölgeye yumuşatmak için yağ, vazelin gibi malzemeler sürünüz.
Japon yapıştırıcısı ılık suda çözünebilir. Ya da asetonla da çözünebilir.
502 yapıştırıcı endüstriyel ve ev kullanımları için güçlü bir yapıştırıcı olarak yer alır. Genel olarak ahşap, metal, cam, seramik, plastik ve kauçuk gibi malzemelerin yapıştırılması için kullanılır. Bu yapıştırıcı yüksek mukavemetli bir bağlantı sağlamak için tasarlanır.
Yapıştırıcı bulaşan kıyafetinizi bu suyun içine bastırın ve soğumasını bekleyin. Daha sonra tekrar çeyrek su bardağı kadar sirkeyi kaynatın ve ilk sirke soğuduktan sonra, kıyafeti oradan alın ve ikinci kaynar sirkenin içine koyun. Bu işlemden sonra leke temizlenmiş olacaktır.
Giysinize bulaşan yapıştırıcı lekesini fazla beklemeden ve kurumadan temizleyin. İlk olarak deterjanlı suda yıkamayı tercih edebilirsiniz. Eğer bu yöntem işe yaramazsa yarım çay bardağı kadar beyaz sirkeyi kaynatın ve kıyafetinizi sirkeye batırıp soğuyana kadar bekletin. Gerekirse işlemi tekrarlayın.
Çamaşır sodası ile koli bandı çıkarmak ve lekeyi ortadan kaldırmak isterseniz ay çiçek yağı ve zeytin yağı ile eşit miktarda çamaşır sodasını birbirine bir kapta karıştırarak bir tür macun elde etmeli, bu macunu yine bir fırça kullanarak bant lekesi üstüne sürmelisiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri