Kendi kendini motive edebilen insanlar, doğru kaynakları takip ederek bir kursa gitmeden de altı ayda yazılımcı olabiliyorlar. Ancak sıfır noktasında olan bazı yetişkinler gençlere göre farklı durumdalar. İngilizce bilmiyor ya da temel konseptlere hakim değiller ya da izleyerek öğrenmeyi tercih etmiyorlar.
Bir programlama dilinde uzmanlaşmanız, geçmiş birikiminize ve öğrenme isteğinize bağlı olarak 3-6 ay arasında sürebilmektedir.
Yazılım mühendisliği bölümünde, 4 yıllık lisans eğitimi verilir. Öğrencilerin bölümlerini başarı ile tamamlamaları için zorunlu stajlarını yapmaları ve 240 AKTS kotasını doldurmaları gerekmektedir.
Kursa Giderek Yazılımcı Olunur mu? 4 yıllık bir üniversite yerine 3-4 ay süren hızlandırılmış bir kurs programına gitmeyi de tercih edebilirsiniz. Böyle bir kursu bitirdiğinizde başlangıç seviyesinde bir yazılımcının niteliklerine sahip olabilirsiniz.
Öncelikle yazılım öğrenmek için yaş konusunun çok öneminin olmadığını bilmemiz gerekir. Yani her yaştan insan, bu meslekte ilerlemek istediği sürece yazılım öğrenebilir. Dolayısıyla yaşınız ne olursa olsun bu işi öğrenmek için erken veya geç olduğunu düşünmemelisiniz.
İlgili 30 soru bulundu
Bir programlama dilini öğrenme kapasitene bağlı olarak 3-4 aylık bir süreçte öğrenebilirsin fakat asıl süreç zaten bundan sonra başlar.
Hiçbir zaman geç değildir.
Bir yazılım mühendisinin günlük çalışma saatleri üzerinde çalıştığı proje, kendisinin konuya olan hakimiyeti ve birlikte çalıştığı şirket gibi pek çok faktörden etkilenir ve kişiden kişiye değişkenlik gösterir. Ancak bir yazılım mühendisi günde ortalama 8-10 saat arası çalışır.
Yazılımların geliştirilmesi ve kurulması ile yakından ilgilenen yazılımcılar, üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olabileceği gibi yazılım ve programlama alanında düzenlenen çeşitli kurslara giderek de yazılımcı olunabilir.
Yazılımcı olmak için hangi bölüm okunmalı diye düşünüyorsan, Bilgisayar Mühendisliği ya da Yazılım Mühendisliğinde bir üniversite eğitimi güçlü bir temel sağlayabilir. Genellikle işverenler tarafından da bu tercih edilebilir; ama programlamayı öğrenmenin ve gerekli becerileri geliştirmenin alternatif yolları da var.
Sıfırdan bir proje üretildikten sonra yazılım daha kolay bir şekilde öğrenilebilir. Web yazılımları da en iyi şekilde proje üretilerek öğrenilir. Yazılım öğrenmek istiyorsanız temel düzeyde de olsa matematik bilginizin de olması gerekir.
Yazılımdan para kazanabilmek için rahat 2 yıl kendini geliştirmen gerekir, tabi dediğim gibi ne kadar zaman ayırdığına bağlı olarak bu süre oynar. Eğer başlicaksan yazılımın alt dalları var.
eleman.net verilerine göre, Yazılımcı 2023 yılında ortalama 33.500 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Yazılımcı , Temmuz 2023 yılında ortalama 33.200 TL maaş alırken, Ocak 2023'de ise ortalama 27.060 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
Nesne yönelimli programlama, temel Python sözdizimi, veri türleri, döngüler, değişkenler ve işlevler dahil olmak üzere Python programlamanın temellerini öğrenmek ortalama olarak beş ila 10 hafta sürebilir.
Örneğin, sıfırdan kodlamayı öğrenmek, rahat temponuza ve diğer faktörlere bağlı olarak 18-24 ay kadar sürebilir. Sadece eğlence için yeni şeyler denemek isteyen sıfır programlama becerisine sahip sıradan bir öğrenciyseniz , kodlamayı öğrenmek için en uzun süreyi harcarsınız (birkaç yıl kadar).
Günde 2 saat vakit ayırarak yaklaşık 20-25 günde C# dilini temel ve orta düzeyde öğrenebilirsiniz. Diğer programlama dillerine göre C# öğrenmek daha kolaydır.
Eğer yazılımcı olmayı istiyorsanız ve üniversite okuyacaksanız tercihinizi “Yazılım Mühendisliği” ya da “Bilgisayar Mühendisliği” gibi bölümlerden yana kullanabilirsiniz. Eğer başka bir bölümden mezunsanız, sektör değiştirmek ve yazılım alanında kendinizi geliştirmek istiyorsanız da sorun değil!
Yazılım, kodlama ve programcılık üzerinde yoğunlaşabilmenin en önemli noktalarından biri, iyi bir İngilizce bilgisi. Günümüzün yazılım dili İngilizce olduğu için, yani kodlama sisteminde geçen tüm komutların aslında İngilizce bir terim olmalarından ötürü, bu alanda kariyer yapmak için İngilizce bilmek şart.
Yazılım mühendisi maaşlarını kıdemli ve yeni mezun olarak iki şekilde değerlendirmek gerekiyor. Yeni mezun yazılım mühendisleri ortalama 15.000 TL maaş alırken, kıdemli yazılım mühendisleri ise 25.000 TL ila 75.000 TL arasında maaş almaktadır.
2000 satır kod
Bu karara göre her yazılımcı her hafta minimum 2000 satırlık kod yazmak ve haftanın bitiş günü olan Cuma günü, o hafta içerisinde yazdıkları kod satırını bir form şeklinde doldurup ilgili yöneticite teslim etmek zorundaydılar.
Yazılım Mühendisliği sıralama ve Yazılım Mühendisliği puanları ile ilgili tablo sütunları aşağıdaki gibidir. Yazılım Mühendisliği Bölümü 2023 taban puanları en düşük 283,66909, en yüksek 508,36983'tür. Yazılım Mühendisliği Bölümü 2023 başarı sıralaması en düşük 300000, en yüksek 10857'dir.
Genellikle yazılım mühendislerinin iş alanları; programcılık, test, iş analistliği, veri tabanı uzmanlığı ve proje yöneticiliğidir.
Eğer bu alana ilgi duyuyor, merak ediyorsanız, keşfetme ve öğrenme motivasyonunuz varsa her yaşta yazılımcı olabilirsiniz.
Yani yaş ilerledikçe aslında bu tip eğitimlerin öğrenilmesi çok daha zordur. Çocuklarda en ideal kodlama öğrenme yaşı için genelde okuma yazma öğrenme sonrası olan 5-7 yaş aralığı olduğu düşünülür. Bu kısmen doğru bir düşüncedir çünkü okuma-yazma becerisinin gelişmeye başladığı dönemlerde kodlama öğrenimi mümkündür.
Soru: Yazılım mühendisliğinde eğitim süresi kaç yıldır? Cevap: Eğitim süresi yazılım mühendisliği programı (MTOK dahil) için 4 yıldır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri