6 aylık bebek kilosu, Dünya Sağlık Örgütü'ne göre 7,3 kg ile 7,9 kg arasında olmalıdır.
Her ay boyu uzayan ve kilo alan bebeğin sağlıklı kabul edilen yaşına uygun ortalama boy ve kiloya ulaşması beklenir. 15 aylık kız bebek kilosu 9,6 kilo, 15 aylık erkek bebek kilosu ise 10 kilodur. Bebeğin boyu da cinsiyetine göre farklılık gösterir.
6 aylık bebek kilosu, kız bebeklerde ortalama 7 kilo, erkek bebeklerde 7,5 kilodur. 6 aylık bebek boyu ise kız bebeklerde 64 santim, erkek bebeklerde 67 santimdir.
3-6 Aylık Bebek Kilosu: 3 ila 6 ay arasında her hafta bebeklerde yaklaşık 105-147 gram kilo artışı gözlemlenebilir. 6-12 Aylık Bebek Kilosu: 6. ay ile 1. yaş arasında bebekler her hafta ortalama 70 ila 91 gram kilo alabilirler.
5 AYLIK BEBEK KİLOSU
5 aylık kız bebeklerde kilo; alt sınır 5000 gr. ortalama kilo 6900 gr. üst sınır 8700 gr'dır. 5aylık erkek bebeklerde kilo; alt sınır 5100 gr. ortamalama 7100 gr. üst sınır 9 kg. dir.
İlgili 33 soru bulundu
7 aylık kız bebeklerinin, bu dönemde 61 ila 73 cm. uzunluğunda ve 5800 ila 9800 gr. ağırlığında olması beklenir. Aynı dönemde erkek bebeklerin boyunun 32 ila 75 cm. ağırlığının ise 6000 ila 10200 gr. aralığında olması gerekir.
İlk 3-4 ayda bebeğin ağırlığı hızla artar, 5. ayda ise bebeğin kilo alma hızı azalır ve genelde anneler bu azalmaya hazır değildir.
Erkek bebeklerin boyu 60 ila 73 cm aralığında, ağırlıkları ise 5500 ila 9600 gr. aralığında olması gerekir. 6 aylık bebek gelişimi kilo boy açısından bu şekilde değerlendirilir. Bebeğin bu değerlerin altında ya da üstünde olması durumunda hekim, bebeğin uyku düzeni ve beslenmesi ile ilgili bazı önerilerde bulunur.
Altıncı aylık dönemden sonra günlük 1 tane yiyebileceği hurma, kilo alımı konusunda etkili olacaktır. Tüketirken hurmanın çekirdeğini çıkartıp püre halinde bebeğinizin kahvaltısında kullanabilirsiniz.
Bu çizelgeye göre 6 aylık bir bebeğin kilosu ne kadar olmalıdır, anne sütünün önemi ve ayrıntıları bir araya getirdik. 6 aylık bebek kilosu, Dünya Sağlık Örgütü'ne göre 7,3 kg ile 7,9 kg arasında olmalıdır. Pek çok ebeveyn gibi, bebeğinizin normal kiloda büyüyüp büyümediğini merak ediyor olabilirsiniz.
Bebeğiniz bu dönemde 2 ek gıda öğünü tüketebilir. Bebeğinizin 1 öğünde aldığı ek gıda miktarı, bir minik bebek kavanozunu geçmemelidir. Çünkü bebeğiniz günlük besin ihtiyacının 5'te 4'ü (3 ana öğünü ve bazı ara öğünleri) anne sütüyle karşılamalı.
Bebek Ne Kadar Su İçmeli? Bebeklere; 6 ila 12 ay arasında anne sütüne ek olarak günde yaklaşık 100-120 ml su, 1 ila 3 yaş arasında ise 1 litre su verilmesi önerilmektedir4, 5.
6. AY. EK GIDALAR: Sebze: Patates, tatlı patates, havuç, kabak, balkabağı Tahıl: pirinç, irmik, yulaf Meyve: Elma, armut, muz şeftali, kayısı, erik, avakado, (mevsimine göre) Protein: Yumurta sarısı Süt Ürünleri: Yoğurt, peynir. SIKLIK: 2-3 öğün verilir Sık emzirmeye devam edilir.
Yaşıtlarıyla birlikte oyun oynamayı tercih etmezler ancak yakınında çocukların olması onları mutlu eder. 12 aylık bebekler el sallama, alkış, göz kırpmak, ce-e gibi eylemleri öğrenebilir ve söylendiğinde yapabilirler.
Bebeğiniz kilo alamıyorsa ilk akla gelen nedenlerden biri beslenme yetersizliği olabilir. Bebeğiniz yeterli beslenemiyorsa kilo alamayabilir. Eğer bebeğiniz anne sütü ile besleniyor ve kilo alamıyorsa anne sütü yeterli gelmiyor olabilir. Bu durumda doktorunuza danışmalısınız.
Cici Bebe Zararları
Sürekli ve aşırı tüketimde kilo artışına neden olur.
Altı aylık bebeğiniz bu ay 450-560 gram kilo alabilir. 6 aylık bebek günde kaç gram alır? sorusunun cevabı ise yaklaşık 15-20 gramdır. Buna göre 6 aylık bebek kilosu erkeklerde ortalama 7.9 kg, kızlarda ise 7.3 kg olabilir.
İnce motor becerileri de bu ay gözle görülür şekilde gelişmeye başlar. Bebek cisimleri parmaklarını kullanarak tutabilmeye başlar, iki elini kullanarak biberondan sütünü içebilir ve nesneleri bir elinden diğerine geçirebilir. 6 aylık bebek kilosu, kız bebeklerde ortalama 7 kilo, erkek bebeklerde 7,5 kilodur.
6 aylık bebekler günde 4-6 kez emzirilebilir.
Düzenli bir şekilde günde 3 kez, 5 kez 6-7 kez kaka yapan bir çocuk ek gıdalara başladığı zaman günde bir kez, iki günde bir kez, üç günde bir zorlanarak dışkılama yapabilir.
Süt ve Ürünleri
Anne adaylarımız bebeğine kilo aldırmak istiyor ve bebeğinin gelişimini desteklemek istiyorsa, günlük beslenmesinde süt ve süt ürünlerine mutlaka yer vermelidir. Süt ve ürünleri özellikle kalsiyum açısından çok zengin. Kalsiyum da bebeğin gelişmekte olan kemikleri için çok önemlidir.
Yoğurt: Bebeklerin kilo almasını sağlayan bir diğer sağlıklı yiyecektir. Yoğurt, bağırsak florasını dengelemeye yardımcı olan çok önemli bir besindir. Muz: Düşük kilolu bebekler için en sık önerilen besinlerden birisi de muzdur. Çünkü muz kalorisi yüksek ama oldukça sağlıklı bir meyvedir.
Bebekler için gece muhallebisi bebeğine yalnızca boş kilo yapar, bir besleyici özelliği mevcut değil. Yani “Bebeklerde gece beslenmesi kilo aldırır mı?” soruna cevabımız evet.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri