Dini açıdan bakıldığı zaman hayız döneminde kıl ve tüylerin alınmaması gerekmektedir. Regl dönemi bittikten sonra gusül alındıktan sonra kıl ve tüy alınması gerekmektedir. Aynı zamanda regl döneminde kıl ve tüylerin alınması, normal bir zamanda alınmasına oranla daha fazla acılı olacaktır.
Bu sebeple âdet, lohusalık ve cünüp hâlinde olanların gusletmeden saç ve tırnaklarını kesmesinde, koltuk altı ve kasık temizliği yapmasında bir sakınca yoktur.
Regl döneminde yapılan ağda işlemi çok faydalı olmayacaktır. Bu dönemde yapılan ağda tüy sorununun en kısa zamanda yenilenmesine ve aynı ay içerisinde iki ya da üç kere işlemin tekrarlanmasına sebep olacaktır. Doğru aralıklarda yapılan ağda işlemi kişi için daha faydalı olacaktır.
Haliyle, cildimizde tahriş yaratması muhtemel bir durum. Tabi regl döneminde vücudumuzun hem içten hem de dıştan yani cildimiz açısından hassaslaştığını düşünürsek, ağda, regl dönemi için acılı bir yönteme dönüşebilir. Ayrıca iyi temizlenmezse, gözenekleri tıkayarak cildin nefes almasını dahi engelleyebilir.
Merhabalar, adet döneminde kişi daha hassas olacağı için bu dönemde lazer epilasyon yaptırılmaması önerilir. İdeali adet bittikten 2-3 gün sonra lazer epilasyonun yapılmasıdır. Ancak adet döneminde lazer epilasyon yaptırmanın tıbbi olarak bir sakıncası yoktur.
İlgili 39 soru bulundu
Özellikle adet döneminde ağda yapmak aynı ay içerisinde daha fazla tüy problemi ortaya çıkarabilir. Bu sebepten dolayı mutlaka böylesi hassas dönemde ağda yapmaktan uzak durmak önemlidir. Tabii bununla beraber başka herhangi bir zararı olmadığını da söylemek mümkündür.
Adetliyken kaş almanın herhangi bir sakıncası yoktur.
Günah değil. temizlik imanın göstergesidir.
şunu unutmayın. adet olmak kirlilik değildir. adetten sonra gusul alınmalı meselesi yalandır. adet kirlilik değil. adetken ibadetler devam eder. cünüp olmak kirliliktir. o nedenle orgazm oldunuz ise yani cünüp iseniz elbette yıkanmanız gerek.
Efsane: Bu dönemde duş almak ya da ilaç kullanmak zararlıdır. Regliyi keser. Gerçek: Duşun regl miktarına ve süresine etkisi yoktur. Özellikle genital hijyen bu dönemin vazgeçilmezidir.
Cünüp kimse gusletmedikçe (cünüpken) tıraş olmamalı, tırnak kesmemeli, bedeninden herhangi bir parçanın ayrılmasına sebep olmamalıdır. Bunları gusledip temizlendikten sonra yapmalıdır.
🌼Eğer kadın adet döneminde cinsel ilişkiye girmeyi istiyorsa, herhangi bir ağrısı ve sancısı yoksa, kendini rahat hissediyorsa cinsel ilişki olabilir. Fakat bu durumda mutlaka prezervatif kullanılmalıdır. Çünkü adet döneminde Rahim içindeki kanın dışarıya atılması için rahim ağzı açıktır.
Kadınların, kaşlarını almaları, inceltmeleri caiz değildir. Alın, yanak, çene ve bıyık bölgesindeki kıllar ile iki kaş arasındaki kılları almaları, caizdir. Erkeklerin de, bacaklarındaki, göğüs veya sırtlarındaki kılları, ihtiyaçsız almaları caiz olmaz.
Adetin son günü ilişkiye girilir mi diyenler için evet demeliyiz. Adet sırasında yasaklanan cinsel ilişkinin helal sayılabilmesi için ise iki şart aranmaktadır. Adetin bitmesi ve yıkanıp temizlenmek şartlardır. Adet halinde ilişki yaşamak haram kılınmışsa da son aşamaya varmadan yakınlık helal sayılmıştır.
Adetli bir kadının banyo yapmasında dinen bir sakınca yoktur. Din vücut temizliğine oldukça önem vermektedir. Bu nedenle adet dönemindeki kadınların banyo yapmasında sakıncalı bir durumun olduğu kanısı doğru değildir.
Eğer kadın adet döneminde cinsel ilişkiye girmeyi istiyorsa, herhangi bir ağrısı ve sancısı yoksa, kendini rahat hissediyorsa cinsel ilişki olabilir. Fakat bu durumda mutlaka prezervatif kullanılmalıdır. Çünkü adet döneminde uterus içindeki kanın dışarıya atılması için rahim ağzı açık olur.
Âdet halinde cinsel ilişkide bulunmak, ayetin açık ifadesi gereği haramdır (Bakara 2/222).
Ama cinsel birliktelik dediğimiz zaman, sevişme, birbirinizin bedenlerinde dokunma, sevgiyle, aşkla muhabbet etme, belki de penis vajen birlikteliği olmadan orgazm olma. İşte adetliyken tüm bunları yapabilirsiniz. Yani sevişmekte, orgazm olmakta hiçbir mahzur yok.
1) Namaz kılmak:
Âdetli kadının namaz kılması caiz değildir. Hz. Peygamber Fâtıma binti Hubeyş'e (r. anhâ) şöyle buyurmuştur: “Âdetin devam ettiği sürece namazı bırak, sonra boy abdesti al ve namaz kıl.” Âdetli kadın kılamadığı namazı kaza etmez, tutamadığı farz oruçları ise kaza etmesi gerekir.
Cünüp kimse gusletmedikçe (cünüpken) tıraş olmamalı, tırnak kesmemeli, bedeninden herhangi bir parçanın ayrılmasına sebep olmamalıdır. Bunları gusledip temizlendikten sonra yapmalıdır.
Dediğim gibi özellikle kanaması çok olanlar mümkün olduğu kadar su değdirmemeli ki kanama dahada çoğalmasın ya da hepten kesilmesin. Onun dışında zaten büyük tuvaletten sonra taharet olmazsa mikrop kapılır. Islak ve ya kuru mendil kullanılması en doğru seçim olur.
Regl İken Lazer Yapılması Zararlı mıdır? Regl dönemlerinde lazer yaptırmak isteyen kişiler bu soruyu sıklıkla sormaktadır. Fakat lazer epilasyon regl döneminde yapılmasında tıbbi alanda hiçbir sakınca bulunmamaktadır.
Adet döneminde kıl ve tüy alınması genel olarak tercih edilmemektedir. Özellikle vücudun hassas olması ve acıyı daha yoğun bir şekilde hissetmesine bağlı olarak adet döneminde kıl ve tüy alınmaması tavsiye edilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri