- Bebeğe ilk kez biberon verecekseniz, bebeği emzirme pozisyonuna getirmek onu biberonla tanıştırmanızda işinizi kolaylaştıracaktır. Bu sayede, bebek hiçbir yabancılık duymadan biberonla beslenmeye başlayabilir. - Bebeğinizi kesinlikle biberondan beslenmesi için zorlamamalısınız.
O nedenle biberonu verirken sakin, gülümseyerek, yumuşak ses tonu ile konuşarak biberonu emzirmeye çalışın. 2- Farklı bir biberon başlığı deneyin. Anne memesini kavramaya benzer bir biberon ucu seçmek bazen faydalı olabilir. Bu anne memesinden bebeğin uzaklaşmamasına da yardımcı olur.
Bazı bebekler, bir şişeyi tutmak ve kendi kendine içebilmek için gerekli olan ince motor becerilerine sahiptir ancak bu süreç çoğu bebek için en erken 6 aydır. Diğer azınlıktaki bebekler de en geç 10 aylıkken bu beceriye sahip olur.
2 delikli biberon uçlarında çift delik bulunur. Orta akışlı ve 3-6 ay bebekler için uygun olan bu ürün sayesinde acıkma sıklığı artan bebeğin gelişimine uygun şekilde beslenmesi mümkün olur.
240 - 260 ml olan biberonlar ise 3 ile 6. ayında olan bebekler için tercih edilmeli. 320 - 340 ml olarak tasarlanan biberonlar ise daha büyük öğün yiyebilen bebekler için tercih edilir.
İlgili 29 soru bulundu
90-120 ml biberonlar: Yenidoğan dönemindeki bebekler için kullanılır. 120-150 ml biberonlar: Bebeğin ilk aylarında, daha çok 0-3 ay arasında kullanılır. 240-260 ml biberonlar: 3-6 ay arası için tercih edilir. 320-340 ml biberonlar: 6. aydan sonra, iştahlı bebekler için kullanılır.
6 aylık bebekler ortalama 5 saatte bir anne sütü emer.
Mide kapasitesi 180 ml'dir. 6 aylık bir bebeğe ek gıda verilirken küçük miktarlarda başlanmalıdır. Örneğin, 1 çay kaşığı kadar tek bir gıda ile başlamalı ve aynı gıda 3 gün boyunca bu miktarlarda biraz daha attırılarak verilmelidir ve 3 gün kuralı uygulanmalıdır. 6 aylık bir bebek 2.5-3 saatte bir beslenmelidir.
Bebeklerde mide kapasitesi doğumda yaklaşık 30 ml (2 yemek kaşığı), 6. ayda 180 ml (1 çay fincanı), 1 yaşta 240 ml (1 su bardağı) kadardır.
Annelerin biberon ile beslenme evresine geçirmeleri önemlidir. Bebek 2-3 haftalık olduğunda biberonla tanıştırın, böylece ilerleyen dönemlerde sizlerin işini kolaylaştırmış olur. Biberon emziği ile anne memesi arasında farklar vardır.
Bardakla Bebek Beslemek
Memeden beslenmeyen bir bebek biberon olmadan da beslenebilir. Bebekler aslında doğdukları ilk günden itibaren, çok minik yudumlarla olsa da sütü fincandan ya da bardaktan içebilirler. Bebeğinizi bardak ile beslerken yavaş yavaş içirmeye özen gösterin.
İlk aydan itibaren kullanılabilir. Tek deliklidir. Anne göğsüne benzer geniş emzik yapısı biberondan emzirmeye geçişi kolaylaştırır. Doğal hareket için esnek spiral tasarım ile ekstra yumuşak biberon emziği göğüs hissini taklit eder.
Bebeklerde dil itme refleksi, emerken veya biberonla beslendiğinde besinleri yutmalarına yardımcı olmak için dillerini doğal olarak dışarı ittikleri anlamına gelir. Bu refleksler boğulmadan güvenli bir şekilde beslenmelerine yardımcı olur.
Anne sütünü, hiçbir şekilde bozmadan bebeğe ulaştıran ideal biberon seçimini, biberonun yapısı, hacmi, yapıldığı materyal ve biberon emziği belirlemektedir. Bebeğiniz için en uygun olan cam biberon ya da polipropilen biberonlardan birini seçerek gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.
6.Ay. Bebek 6 aylık iken sebze, havuç, tahıl, patates, bal kabağı ağırlıklı gıdalarla beslenmelidir. Bunun yanında armut, şeftali, elma, kayısı, avokado ve erik gibi meyveler de takviye gıda ürünü olarak bebeğe verilebilir. Ayrıca düzenli peynir ve yoğurt tüketimi de ihmal edilmemelidir.
6 aylık bebek kilosu değerleri ise kız bebeklerde 5.4 kg ile 9.2 kg arasında, erkek bebekler için ise 5.5 kg ile 9.5 kg arasında olabilir. Bu değerler genetik faktörlere bağlı olarak değişebileceği için hekim değerlendirmesini referans almak daha doğru olacaktır.
Ek gıdalara geçişte acele etmemek gerekir. Çünkü bebeklerin sindirim sistemi henüz tam gelişmediği için besin alerjisi riskini göz önünde bulundurarak ilerlemek gerekir. Çoğu bebek doğumdan yaklaşık 6 ay sonra ek gıdalara geçiş için hazır hale gelir.
6 aylık bir bebek 2 ya da 3 ara öğün ile beslenir. 6.ayında mide kapasitesi 180 ml olan bebeğiniz, ek gıdaları küçük miktarlarda tüketebilir. 1 çay kaşığı ölçüsünde tek bir ek gıda vermeye başlayabilirsiniz. 3 gün kuralına uyarak, aynı gıdayı 3 gün boyunca aynı miktarda vermelisiniz.
Vereceğiniz ilk sebzeler patates, tatlı patates, havuç, balkabağı, kabak olabilir. İlk meyveler ise mevsimine göre elma, armut, muz, şeftali, kaysı, erik ve avokado olabilir. Daha sonrasında ise yoğurt ek gıdalara eklenebilir. Bu sıralama doktorunuzun önerisi ile değişiklik gösterebilir.
Kahvaltı için ideal zaman, 6. aydan sonradır. Bu dönemden itibaren ek gıdaya geçiş yapılsa da 6. ayda yalnızca pürüzsüz, püre halinde ve ezilmiş gıdaların verilmesi gerekir. Daha katı gıdalara geçilen 7-12. aylar arasında ise yumurta, peynir gibi kahvaltılık ürünler beslenmeye eklenebilir.
Dar Ağız veya Geniş Ağız biberonlarımızın özellikleri aynıdır. Her iki şekil biberonlarımızda özel hava akış kanalına sahip olup gaz önleyici özelliklere sahiptir. Akış hızları her iki biberon emziğinde dar veya geniş aynıdır ve 0+ aydır. Tek farkı şekilleridir.
Biberon malzemesi olarak cam, daha çok önerilir. Ancak seyahatlerde ve gece beslenmesi sırasında oluşabilecek kazalar için güvenilir seçenekler tercih edilerek plastik biberon da kullanılabilir. Cam biberonun plastik biberona göre avantajı malzemenin doğal olması ve daha hijyenik kullanım sunmasıdır.
- 240-260 ml biberonlar 3-6 aylık bebekler için uygun olurken, daha büyük ve iştahlı bebeklerde ise 320-340 ml biberonları tercih edilebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri