Altıncı aylık dönemden sonra günlük 1 tane yiyebileceği hurma, kilo alımı konusunda etkili olacaktır. Tüketirken hurmanın çekirdeğini çıkartıp püre halinde bebeğinizin kahvaltısında kullanabilirsiniz.
Ceviz. Sert olduğu için annelerin aklına gelmeyen ceviz altıncı ay itibari ile bebeklere verilebilir. Hem oldukça faydalıdır hem de bebeklere kilo aldıran yiyecekler arasında ilk sırada yer alır. Bu nedenle blend edilen yani blenderdan geçirilen ceviz bebek mamalarına eklenebilir.
Altı aylık bebeğiniz bu ay 450-560 gram kilo alabilir. 6 aylık bebek günde kaç gram alır? sorusunun cevabı ise yaklaşık 15-20 gramdır. Buna göre 6 aylık bebek kilosu erkeklerde ortalama 7.9 kg, kızlarda ise 7.3 kg olabilir.
İlgili 22 soru bulundu
Bebeklere Kilo Aldıran Besinler Nelerdir? Ek gıdaya geçtikten sonra bebeğin hazırlanan tüm yiyeceklerine ekstra zeytinyağı, süt alerjisi yoksa tereyağı eklenmesi kalori alımına en önemli desteklerden olacaktır.
6.Ay. Bebek 6 aylık iken sebze, havuç, tahıl, patates, bal kabağı ağırlıklı gıdalarla beslenmelidir. Bunun yanında armut, şeftali, elma, kayısı, avokado ve erik gibi meyveler de takviye gıda ürünü olarak bebeğe verilebilir. Ayrıca düzenli peynir ve yoğurt tüketimi de ihmal edilmemelidir.
Erkek bebeklerin boyu 60 ila 73 cm aralığında, ağırlıkları ise 5500 ila 9600 gr. aralığında olması gerekir. 6 aylık bebek gelişimi kilo boy açısından bu şekilde değerlendirilir. Bebeğin bu değerlerin altında ya da üstünde olması durumunda hekim, bebeğin uyku düzeni ve beslenmesi ile ilgili bazı önerilerde bulunur.
Bu çizelgeye göre 6 aylık bir bebeğin kilosu ne kadar olmalıdır, anne sütünün önemi ve ayrıntıları bir araya getirdik. 6 aylık bebek kilosu, Dünya Sağlık Örgütü'ne göre 7,3 kg ile 7,9 kg arasında olmalıdır. Pek çok ebeveyn gibi, bebeğinizin normal kiloda büyüyüp büyümediğini merak ediyor olabilirsiniz.
Cici Bebe Zararları
Sürekli ve aşırı tüketimde kilo artışına neden olur.
6 aylık bebek kilosu, kız bebeklerde ortalama 7 kilo, erkek bebeklerde 7,5 kilodur. 6 aylık bebek boyu ise kız bebeklerde 64 santim, erkek bebeklerde 67 santimdir.
6 aylık bebek boyu kız bebekler 58 ile 72 cm arasında değişebilir. Erkek bebeklerde ise bu değer aralığı 60 ile 73 cm arasında gözlemlenebilir. 6 aylık bebek kilosu değerleri ise kız bebeklerde 5.4 kg ile 9.2 kg arasında, erkek bebekler için ise 5.5 kg ile 9.5 kg arasında olabilir.
Bebeğiniz kilo alamıyorsa ilk akla gelen nedenlerden biri beslenme yetersizliği olabilir. Bebeğiniz yeterli beslenemiyorsa kilo alamayabilir. Eğer bebeğiniz anne sütü ile besleniyor ve kilo alamıyorsa anne sütü yeterli gelmiyor olabilir. Bu durumda doktorunuza danışmalısınız.
Bebeklerde mide kapasitesi doğumda yaklaşık 30 ml (2 yemek kaşığı), 6. ayda 180 ml (1 çay fincanı), 1 yaşta 240 ml (1 su bardağı) kadardır. Bir öğünde bu miktarları aşmamak verilen gıdaları iyi torale etmesi açısından önemlidir. 6 aylık bir çocuğa bir anda 1 çay bardağından fazla tamamlayıcı besin vermek doğru olmaz.
Bebeğe kilo aldıran yiyecekler: Patates, balkabağı, tatlı patates, dal, saf yağ, badem, yoğurt, yumurta ve süt gibi yiyecekler bebeğin kilo almasına yardımcı olur. Lütfen bu yiyeceklerden herhangi birine başlamadan önce bir çocuk doktorunun önerisini alın.
Bebek Ne Kadar Su İçmeli? Bebeklere; 6 ila 12 ay arasında anne sütüne ek olarak günde yaklaşık 100-120 ml su, 1 ila 3 yaş arasında ise 1 litre su verilmesi önerilmektedir4, 5.
Ek gıdaya yeni başlayan bir bebek için 12 aya kadar en önemli besin kaynağı anne sütüdür. Bu demek oluyor ki; bebeğinizin anne sütü ana öğünü, ek gıdalar ise ara öğünüdür. 6 aylık bir bebeğin genellikle 2 veya 3 ara öğün tüketmesi gerekir. 6 aylık bir bebek 2,5-3 saatte bir beslenmelidir.
İnce motor becerileri de bu ay gözle görülür şekilde gelişmeye başlar. Bebek cisimleri parmaklarını kullanarak tutabilmeye başlar, iki elini kullanarak biberondan sütünü içebilir ve nesneleri bir elinden diğerine geçirebilir. 6 aylık bebek kilosu, kız bebeklerde ortalama 7 kilo, erkek bebeklerde 7,5 kilodur.
Anne sütü bebekler için en uygun besindir. Doktorunuza danıştıktan sonra anne sütünün yetmediği durumlarda 4. aydan itibaren ek gıda olarak Eti Cicibebe Bisküvisi tüketmeye başlayabilirsiniz. Bisküvileri yatar pozisyondayken çocuğunuza vermeyiniz. Çocuğunuza bisküviyi yedirirken yanında olunuz.
Kahvaltı için ideal zaman, 6. aydan sonradır. Bu dönemden itibaren ek gıdaya geçiş yapılsa da 6. ayda yalnızca pürüzsüz, püre halinde ve ezilmiş gıdaların verilmesi gerekir. Daha katı gıdalara geçilen 7-12. aylar arasında ise yumurta, peynir gibi kahvaltılık ürünler beslenmeye eklenebilir.
Vereceğiniz ilk sebzeler patates, tatlı patates, havuç, balkabağı, kabak olabilir. İlk meyveler ise mevsimine göre elma, armut, muz, şeftali, kaysı, erik ve avokado olabilir. Daha sonrasında ise yoğurt ek gıdalara eklenebilir. Bu sıralama doktorunuzun önerisi ile değişiklik gösterebilir.
Fıstık ezmeli sandviç, peynirli sandviç, haşlanmış patates, ballı süt, taze sıkılmış meyve suyu, kurutulmuş meyve ve meyveli yoğurt gibi besinler zayıf çocuk için en ideal sağlıklı atıştırmalıklardan.
Çocuğunuz zayıf olsa dahi gün içinde yeterince hareket etmesine dikkat edebilirsiniz. Fiziksel hareket çocukların iştahını açmaya yardımcı olur. Gece uykusuna yatmadan bir iki saat önce ballı tam yağlı süt ya da yoğurt gibi kalorili besinler verebilirsiniz.
Yalnızca bebeklerde de değil pirincin yetişkinlik döneminde bile tüketilmesi çok sağlıklı bulunmayan bu besin kaynağı, bebeklerde kilo aldırmaktan başka bir işe yaramayacaktır. Bebeğin gelişimini olumlu etkilemeyecek olan pirinç unu yalnızca anlık karnı doyuracaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri