Pasaport: Irak seyahati bitiminizden itibaren en az 6 ay geçerliliği ve minimum 2 boş sayfası olan pasaportla başvuru yapmalısınız. Pasaportta hamilinin imzası olmalı ve meslek haneniz yazılı olmalıdır.
Resmi pasaport hamili vatandaşlarımızın, Irak'ın dış temsilciliklerinden vize alması gerekmektedir. Irak, geçerli umuma mahsus pasaport hamili vatandaşlarımıza havayoluyla Irak'a yapacakları 30 günü aşmayacak turistik amaçlı seyahatleri için havalimanlarında vize vermektedir.
Tüm ziyaretçilerin, Basra veya Irak'a bağlı Kürdistan Bölgesel Yönetiminden gelen kişiler hariç, en az 6 ay geçerli bir pasaport sahibi olmaları gerekmektedir. Türkiye vatandaşları Türkiye'den doğrudan Bağdat Uluslararası Havaalanı'nda gelen ya da Necef Havalimanı'na geldiklerinde vize alabilirler.
Irak Türkiye'ye vize uygulaması olan ülkeler arasındadır. Irak seyahati öncesi Irak vizesi almanız gerekecektir. Resmi pasaport sahipler 90 günü aşmama koşulu ile Irak vize işlemlerinde bulunmalarına gerek yoktur.
Bordo pasaportların minimum 6 ay, maksimum 10 yıl olan bir geçerlilik süresi vardır. Geçerlilik süresi uzadıkça devlete yapılması gereken ödemenin miktarı artar.
İlgili 35 soru bulundu
'ye gitmek için Türkiye vizesi almam gerekir mi? Irak vatandaşları K.K.T.C. için vizeden muaftır. Ancak Türkiye üzerinden seyahat etmeleri halinde Türkiye için vize almak zorundadırlar.
Irak Cumhuriyeti'ne seyahat etmek isteyen Umuma Mahsus (Bordo) Pasaport hamili Türk vatandaşlarının Irak'a giriş yapabilmeleri için vize almaları gerekmektedir.
30 günü aşmayan turistik gezilerde vize veya herhangi bir ödeme yapılmadan ülkeye giriş çıkış sağlanabilmektedir. Lakin 30 günden fazla ve turistik geziye giden bir kişinin vizesinin olması gerekmektedir. Vize ücreti yaklaşık 200 dolar civarlarında olmaktadır.
1 Irak Dinarı (IQD) fiyatı, anlık olarak 0,0208 TL'ye karşılık gelmektedir.
Pasaport: Irak seyahati bitiminizden itibaren en az 6 ay geçerliliği ve minimum 2 boş sayfası olan pasaportla başvuru yapmalısınız. Pasaportta hamilinin imzası olmalı ve meslek haneniz yazılı olmalıdır.
Irak Konsolosluğu bazı durumlarda vize başvuru evraklarınıza ek evrak isterken bu durum vize çıkış sürenize etki edecektir. Irak vizesi, tüm olasılıkların göz önüne alınması ile birlikte 10 iş günü içerisinde sonuçlanacaktır.
Yunan Adaları için Kapıda Vize Uygulaması Kalktı Mı? Yunanistan kapıda vize uygulaması kalkmamıştır.
İran Pasaport İstiyor Mu? İran'a giriş ve çıkışlarda Türk vatandaşlarından pasaport istenmektedir. Pasaportsuz bir şekilde giriş çıkışlara izin verilmemektedir. Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamili kişiler vizesiz bir şekilde turistik amaçlı seyahatlerini gerçekleştirebilmektedirler.
Pasaportlar Basımı Gerçekleştirildikten Kaç Gün sonra Teslim Edilir? Pasaportlar basımı gerçekleştirildikten sonra 56 il merkezine 1 gün, diğer il merkezlerine 2 gün, ilçe merkezlerine en geç 4 iş günü içinde PTT kargo tarafından teslim edilebilmektedir.
Vatandaşlar ve yabancı turistler burada kolayca Visa Card ve MasterCard alabiliyor, kartları varsa kullanabiliyorlar.
Bağdat, Basra, Necef ve Musul havalimanları ile Irak temsilciliklerinde ita edilen vizeler, Irak'ta yalnızca 30 gün kalınabilmesine imkan tanımaktadır. Irak'ta kalış süresi 30 günden fazla olacak vatandaşlarımızın bulundukları ilin valiliklerine bağlı ikamet bürolarına başvurarak oturma izni almaları gereklidir.
Vize başvurusunun sonuçlanma süresi genellikle 3-15 iş gün içerisinde olmaktadır. Fakat ülkelere ve kurumların yoğunluğuna göre süreç daha da uzayabilir. Talep edilen vize türüne göre başvurunun kabul süreci farklı zamanlarda olabilir. Uzun süreler için yapılan ulusal vize başvuruları daha geç sonuçlanabilmektedir.
Mezopotamya ve Arap kültürünün etkisinin görüldüğü Irak da yeşil ve bordo pasaporta vize istemeyen ülkelerden biridir. Seyahat rotanıza ülkeyi ekleyerek 30 gün boyunca istediğiniz yerleri gezebilirsiniz.
Bordo renkli olan umumi pasaport, Türkiye Cumhuriyeti'nde Türk konsoloslukları, İçişleri Bakanlığı ya da yetkisi olan valilikler tarafından verilen pasaport türüdür. Bordo pasaportu alman durumunda ülkemizin anlaşmalı olduğu yerlere yani vizesiz seyahati kabul eden bölgelere direkt giriş yapman mümkündür.
Pasaport almak için ödediğimiz harç bedelleri her yıl artış gösterir. 2023 yılı itibariyle başvuracağınız pasaport süresine göre harç bedeli 1034,55 TL - 5444,25 TL arasında değişiyor. Ayrıca geçtiğimiz yıl 225 TL olan defter bedeli ücreti de 2023 yılı itibariyle 501 TL'ye yükseldi.
Vize süresini aşan, oturum izni süresini aşan ve çalışma izni süresini aşan yabancılar vize ihlali yaparak kaçak konumuna düşer. Somut olayın özelliklerine göre haksız olarak deport edilen veya haksız olarak hakkında Türkiye'ye giriş yasağı uygulanan yabancılar buna itiraz edebilir.
- Vizenin veya vize muafiyetinin Türkiye'de sağladığı kalış süresi, her 180 günde 90 günü geçemez. Türkiye'de son 180 gün içerisinde toplam kalış süresinin 90 günü geçmemesi kaidesi Türkiye'ye seyahat edecek tüm yabancı ülke vatandaşları için geçerlidir.
Türkiye pasaportu sahipleri her biri farklı vize şartlarına sahip çeşitli ülkelere seyahat edebilirler. Türkiye sahiplerinin vizesiz erişebildiği toplam 115 vizesiz ülke bulunur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri