6'dan sonra yemek kilo aldırabilir mi? Bu sorunun iki cevabı var, biri evet, biri hayır. Eğer akşam yemeğinden sonra gün içinde ihtiyacın olandan daha fazla enerji alacak şekilde besleniyorsan bu sana kilo aldırabilir.
Akşam 6'dan sonra yemek yemek kilo aldırır mı? Aslında bu durum da tamamen size bağlı. Eğer akşam yemeğinden sonra gün içinde ihtiyacınız olandan daha fazla enerji alacak şekilde besleniyorsanız elbette bu durum kilo almanıza neden olabilir.
Yapılan çalışmalar akşam 6'dan sonra yemek yememenin gece acıkmalarını tetiklediğini gösteriyor. Gece acıkmalarının sonu genel olarak yağlı yiyecekler tüketmekle son buluyor. Bu durum da kilo vermeye değil, tam tersi kilo almaya sebep oluyor.
Özellikle yatma vaktine daha yakın yiyen kişiler, daha önce son öğünlerini yediklerinden daha genel olarak daha fazla kalori almışlardır. Başka bir çalışma, 23:00-05:00 arasında yemek yiyenlerin, alımlarını gündüz saatleriyle sınırlayanlara göre günde yaklaşık 500 kalori daha fazla tükettiğini bulmuştur.
Geç yemenin kilo aldırdığını düşünüyor olabilirsiniz. Bu noktada size iyi bir haberim var. Ne zaman yediğinizden çok, ne yediğiniz daha önemli. Oregon Sağlık ve Bilim Üniversitesi'ndeki Oregon Ulusal Başvuru Araştırma Merkezi'ne göre, gece geç yemenin kilo aldırdığı doğru değil.
İlgili 45 soru bulundu
Gelelim, en önemli öğünlerden biri olan akşam yemeğine. Akşam yemeğinin ölçülü olması gerektiğini biliyorsunuz; peki doğru olan saat ne olmalıdır? Akşam yemeğinizi en geç 18.00 ile 20.00 saatleri arasında tüketerek sindirim sürecinize olumlu bir katkıda bulunur, kilo vermenizin kolaylaşmasını sağlayabilirsiniz.
Kısaca; –Akşam yemeği, yatmadan 4-5 saat öncesine kadar; meyve, süt, yoğurt gibi hafif bir ara öğün ise yatmadan 2-3 saat öncesine kadar tüketilebilir. -“Akşam 19'dan sonra yememek” bir kilo verme çözümü değildir.
Uyumadan şu kadar saat önce yemek yemek kilo aldırmaz gibi bilgiler yanlıştır.
Bir zayıflama programı uygulayan kişi, normal koşullar altında bir gün yemeği fazla kaçırdığında, ertesi gün bir miktar kilo artışıyla karşılaşabilir. Bunun en önemli nedeni, diyet programına başlandığı andan itibaren vücudun belli bir kıtlık düşüncesine, hissine sokulmasıdır.
GECE AÇLIĞI YAĞ YAKIMINI ATEŞLER
Glikojen depolarının boşalması ile vücut açlık sırasında ilk olarak depolanmış yağlarınızı parçalar. Bu da kalıplaşmış yağların azalmasına neden olur, gece açlığında bu durumu sağlamış olup bölgesel yağlarımızdan daha hızlı kurtulabiliriz.
İngiltere ve Amerika'da yapılan bir çalışmada, araştırmacılar 33 yıl boyunca 2 bin 385 yetişkinin verilerini analiz etti. Bu çalışmaya göre, az ve sık yemek yiyen insanlar daha sağlıklı şeyleri tercih etme eğiliminde ve kiloları daha az.
Evet, aç kalarak kilo verebilirsiniz ancak bunun bedeli vücudunuza çok ağır olabilir. Verilen her kilo, vücutta hasara yol açarak, sağlık problemine dönebilir.
Birkaç gün üst üste normalden fazla tüketim yaptıysanız, kilo almanız olasıdır. Pazartesi günü tartıya çıktığınızda gördüğünüz rakam 2 gün öncesine göre 1-2 kilo fazla olabilir. Fakat bunu çözmek için açlık diyetlerine girmemelisiniz. Kendinize zaman tanımalısınız.
Ancak, genel olarak sağlıklı bir diyet için günde 3 ana öğün ve 2-3 arası öğün önerilir. Bu öğünler arasında 3-4 saat aralıklar bırakarak, yemeğe devam edilmesi önerilmektedir. Bu şekilde metabolizmanız hızlandırılır, aç kalmamak için gerekli olan enerji sağlanır.
Ferin Batman/Uzman Diyetisyen: Geç saatlerde yemek yemeyin. Son öğününüzü yatmadan iki-üç saat önce tüketmenizde fayda var. Akşam saat 20.00'den sonra aldığınız kalorileri sınırlayın.
Ekmek ölçülü tüketildiği zaman kilo aldırmaz. Ancak ekmeğin yanında bir de kalori oranı yüksek yiyecekler tüketirseniz, bu kilo almanızı sağlayacaktır. Günde 1 ince dilim ekmek tüketmeniz ve yanındaki yiyeceklere dikkat etmeniz kilo almanıza neden olmayacaktır. Gece ekmek yemeniz kilo almanıza neden olabilir.
Özet: Hızlı yemek yemek fazla kilolu olmak ile ilişkilendirilmektedir. Bu bilgilerin ışığında, hızlı yemek yiyenler yavaş yiyenlere göre 2 kat daha fazla obezite riski altındadırlar. Hızlı yemek yemek sadece obezite ve fazla kilolu olma riskinizi yükseltmez aynı zamanda farklı sağlık problemlerine de sebep olabilir.
Kilo almak isteyenlere genellikle yatmadan önce yemek yemesi tavsiye ediliyor. O yüzden bu durum kilo aldıran bir durumdur. Gece saatlerinde midenin yatıştığı zamanlarda yemek yemek her zaman fazla kilo alımına neden olacaktır. Kilo alımından hariç birçok hastalığı da beraberinde oluşturuyor.
Ve bu fazladan kalori ihtiyacını genelde yağ oranı yüksek yiyeceklerden karşılıyoruz. Bunun yanı sıra Northwestern Üniversitesi araştırmacıları da akşam 20.00'den sonra yeme alışkanlığı olan bireylerin, aynı oranda kalori tüketseler dahi daha erken yiyenlere göre daha fazla kilo alabildiklerini gösterdi.
Yaygın düşüncenin aksine aç kalmak kilo vermek için pek de doğru bir yol değil. Çünkü yemek yeme rutinimizi değiştirmek ve vücudumuza ihtiyacından daha az yiyecek almak düşünülenin aksine kilo vermemize yardımcı olmaz hatta bu süreci yavaşlatır.
Hazırsanız 3 gün boyunca yemek yemezsek vücudumuzda olacaklara hep beraber göz atalım: 1. İŞTAH GİTTİKÇE AZALIR 2. ÖLÜM RİSKİ OLDUKÇA AZDIR 3. NEFESİNİZ BERBAT KOKAR 4.TAHMİNİNİZDEN AZ KİLO VERİRSİNİZ 5. ÇOK DAHA AKILLI OLURSUNUZ Kaynakça: 1. https://books.google.com.tr/books?
Uyumadan önce içilen bir bardak süt kilo vermenize yardımcı olan bir diğer içecektir. İki şekilde etki eder. Süt yağı midede yavaş sindirilir, böylece sizi daha uzun süre tok tutar. Bu da sabahları beklediğinizden daha aç kalkmanızı engeller.
Lezzetleri ile ön plana cipslerin kilo aldırdığı da bilinmektedir. Kalorisi yüksek olan cipslerin yağ oranı da çok fazladır. O nedenle aşırı kilo problemi yaşayan kişilere cips tüketimi önerilmez. Aşırı cips tüketimi obezite gibi sağlık sorunlarına da yol açmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri