Güney Kore Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'ye acil insani yardım için 5 milyon dolar teklif etti. Avustralya: Avustralya, 72 kişilik arama kurtarma ekibini Türkiye'ye gönderiyor. Avustralya, Türkiye ve Suriye'ye toplam 6,9 milyon dolar yardımda bulunacaklarını açıklamıştı.
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin ardından 90 ülkeden Türkiye'ye gelen arama kurtarma ekipleri, afetten etkilenen illerde görev aldı ve çok sayıda kişiyi enkazdan sağ çıkardı. "Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremler, Türkiye'de 11 ili etkiledi.
Almanya, önceki yardımlarıyla birlikte toplamda 240 milyon Euro bağışta bulunurken Hollanda, İsveç ve Fransa gibi önde gelen ülkeler de ortalama 50 milyon Euro civarında yardım açıkladı.
DEPREMDE FİLİSTİN'DEN TÜRKİYE'YE YARDIM
Filistin 6 Şubat'ta deprem felaketinin yaşanmasının ardından Türkiye'ye yardım gönderen ülkeler arasında yer alıyor.
Kurtarma görevlileri çalışmalardan tükenme noktasına gelirken, Fas hükümeti de daha çok uluslararası yardım kabul etme baskısı altında. Şu ana dek Fas, sadece dört ülkeden, İspanya, İngiltere, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden gelen yardımları kabul etti.
İlgili 32 soru bulundu
Depremin şiddeti, arama görevlilerinin ekipman eksikliği ve özellikle gerçekleşen coğrafyanın dağlık olması hasebiyle kurtarma çalışmalarının aksaması, Fas'ın kimden gelirse gelsin hiçbir yardımı reddedemeyeceğine işaret ediyordu.
Yardım kampanyası başlatma kararı alan Faslılar, kısa zamanda ilgi gören kampanyayla 1 milyon lira yardım toplamayı başardı. Topladıkları yardımın üçte ikisiyle AFAD'ın ihtiyaç listesine göre havlu ve hijyen malzemesi alan Faslılar, bu yardımları Hatay'a ulaştırdı.
"Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Suudi Arabistan'dan 7 uçak ile gönderilen yardımların tamamı Türkiye'ye ulaştı.
Ayrıca depremlerden etkilenen 10 ilde 3 ay süreyle olağanüstü hâl ilan edildi ve hayatını kaybedenler için Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde yedi gün, Kosova, Arnavutluk, Kuzey Makedonya ve Bangladeş'te ise bir gün ulusal yas ilan edilmesine karar verildi. 102 ülke Türkiye'ye yardım teklifinde bulunurken 94 ...
Türkiye, Filistin halkıyla yüzyıllar öncesine giden ortak bir tarihe ve yakın kültürel ve sosyal ilişkilere sahiptir. Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) ile 1975 yılından itibaren resmi ilişkilerini sürdüren Türkiye, 15 Kasım 1988'de sürgünde ilan edilen Filistin Devleti'ni ilk gün tanıyan ülkeler arasında yer almıştır.
Ekşioğlu Vakfı Başkanı Süleyman Ekşi, vakıf olarak 2.5 milyon lira AFAD'a, 2,5 milyon lira da Kızılay'a bağışta bulunduklarını duyurdu. Skala Medya Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Buladı, yayına bağlanarak 1,5 milyon lira ile destek oldu.
Yurt dışından gelen yardımlara ilişkin bilgiler paylaşan Çavuşoğlu, "Bugüne kadar yardım teklifinde bulunan ülke sayısı 102, 88 ülke bugüne kadar Türkiye'de sahada bize arama kurtarma, sahra hastanesi ya da sağlık ekipleriyle bize yardım etti. 23 ülke görevini tamamlayarak ayrıldı.
Suudi yardımları 8 yılda 6 milyar doları aştı
Yardımlar Kral Selman'ın adını taşıyan merkez aracılığıyla dünyanın 94 ülkesine ulaştırıldı. Sekiz yıl içinde değeri altı milyar doları aşan 2 bin 587 insani yardım ve yardım projesi hayata geçirildi.
Avustralya: Avustralya, 72 kişilik arama kurtarma ekibini Türkiye'ye gönderiyor. Avustralya, Türkiye ve Suriye'ye toplam 6,9 milyon dolar yardımda bulunacaklarını açıklamıştı. Yunanistan: Yunanistan'da devlet görevlililerin yanı sıra tüm siyasi partiler Türkiye'deki depremin ardından taziye mesajı yayımladı.
Kuveyt devlet televizyonunda saat 12.00'de başlatılan ve 12 saat devam eden kampanyada 129 bini aşkın kişi ve kuruluşun yaptığı yardımlar 67 milyon doları geçti. Kampanyaya dernekler, kamu yararına çalışan vakıflar, sivil toplum kuruluşları, özel sektör ve halk katılım sağladı.
Maraş depremi sonrası Türkiye'ye arama-kurtarma personeli gönderen Latin Amerika ülkeleri; Brezilya (42), El Salvador (115), Meksika (172), Venezuela (50), Arjantin (34) ve Panama, Kolombiya, Küba'dan da çeşitli sayıda arama-kurtarma ekipleri Türkiye'ye geldi.
Deprem, yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleşti. Çok sayıda ilden de hissedilen depremin 30 saniyeden fazla sürdüğü öğrenildi.
Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesi olan depremin büyüklüğü 7,6 olarak kaydedildi. Bu deprem ise 45 saniye sürdü. Şurada Paylaş! 120 bin kilometre karelik alanda 14 milyon vatandaşın doğrudan etkilendiği depremler 11 il, 124 ilçe, 6 bin 929 köy ile mahallede ağır yıkımlara yol açtı.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 2 Şubat Cuma günü yaptığı açıklamada, depremlerde, merkez üs olan Kahramanmaraş dışında Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis, Adana, Malatya ve Elazığ'da 53 bin 537 kişinin hayatını kaybettiğini, 107 bin 213 kişinin de yaralandığını söyledi.
Suudi Arabistan'ın, Türkiye ve Suriye'de 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenlere 18'inci yardım uçağını gönderdiği belirtildi.
Suudi Arabistan'da Türkiye ve Suriye'deki depremzedeler için 7 Şubat'ta başlatılan ve hala devam etmekte olan yardım kampanyasında şu ana kadar 376 milyon 383 bin 497 riyal (100 milyon 239 bin dolar) toplandı.
ABD Dışişleri Bakanlığı Avrupa ve Avrasya İşleri Bürosu Müsteşar Yardımcısı Erika Olson, ABD'nin Türkiye ve Suriye'ye 85 milyon dolar sağladığını açıklarken, ABD şirketlerinin Türkiye'ye destek kampanyası ile bağış miktarının 57,93 milyon dolara ulaştığı belirtildi.
8. yy'dan itibaren çeşitli hanedanlar tarafından yönetilen Fas toprakları 1912'de Fransa ve İspanya'nın himayesi altına girmiştir. Fas, 1956'da bağımsızlığına kavuşmuş ve anayasal monarşi rejimiyle idare edilmeye başlanmıştır.
Siyasi Durum. 1963 yılından bu yana iki meclisli parlamenter monarşiyle yönetilen Fas'ta, Kral, Başkomutan, Yüksek Güvenlik Konseyi Başkanı ve Genelkurmay Başkanı ayrıca “Emir el-Müminin” sıfatıyla ülkenin dini lideri bulunuyor.
Fas'taki ana din, resmî devlet dini olarak kabul edilen İslam'dır. Resmi olarak nüfusun %99'u Müslüman ve bunların da neredeyse tamamı Sünni'dir. Fas'taki Müslümanların çoğu Sünniliğin Mâlikî mezhebindendir. Yapılan anketler, nüfusunun %80-95'inin en azından bir şekilde dindar olduğunu ortaya çıkarmıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri