6225 nitelik kodu bazı kadrolara başvuracak adayların MEB Bilgisayar İşletmeni Sertifikası ya da MEB onaylı Bilgisayar Programcısı Sertifikası veya MEB Onaylı Bilgisayar Analist Programcı Sertifikası almış olmalarını gerektirir.
Bilgisayar işletmenliği sertifikası, kamuda ya da özel sektördeki belli iş pozisyonları için gereklidir. Bilgisayar işletmeni olarak kamuda çalışmak için MEB onaylı bilgisayar işletmenliği sertifika programına katılmak gerekir.
Üniversitede istenen niteliklere ilişkin alınmış dersleri gösteren transkript belgesi deneyim olarak sayılmayacak olup sertifika ya da referans mektubu yerine geçmez.
Bu maddelere göre transkript ile bunu belgelendirebilirseniz yetecektir. Kısaca: herhangi bir sınıfta herhangi bir dönemde bilgisayar ile ilgili bir ders aldığınızıı transkript ,karne veya okul yönetimince onaylı bir belge ile ispatlamanız halinde bu kodu kullanabilirsiniz.
bilgisayarla ilgili bir bölümde okuduysanız geçer. bilgisayarla ilgili bir bölüm değil ama,okuduğunuz bölümde bilgisayar dersi varsa geçmez. o şekilde kabul etmezler.açıköğretim fakültesi içinde yer alan bir bölümde okutulan bilgisayar dersi ,bilgisayar sertifikası içn geçmez.
İlgili 18 soru bulundu
6225 nitelik kodu bazı kadrolara başvuracak adayların MEB Bilgisayar İşletmeni Sertifikası ya da MEB onaylı Bilgisayar Programcısı Sertifikası veya MEB Onaylı Bilgisayar Analist Programcı Sertifikası almış olmalarını gerektirir.
Kamu personeli alımlarında 160 Saatlik Meb Onaylı Bilgisayar sertifikası olarak talep edilen sertifika bu sertifikadır. Bu sertifikaya sahip bir birey temel bilgisayar kullanımı, ofis programları kullanımı ve internet kullanım bilgisine sahiptir.
sertifika sahibi olmak şartı yer alması halinde, mesleki öğrenimi olanların ayrıca bu mesleklerle ilgili sertifika sahibi olmaları şart değildir." ifadesi yer almaktadır. Buna göre, bilgisayarla ilgili bölüm okuyanların 6225 kodu için sertifika almalarına ihtiyaç yoktur.
Öğrenimi sırasında zorunlu/ortak/seçmeli bilgisayar dersini alanlar ve bu hususu resmi olarakbelgeleyen adaylar MEB' dan Onaylı Bilgisayar İşletmeni Sertifikasına Sahip Olmak niteliğinesahip olarak değerlendirilecektir. Tercihinizi yapmadan önce Genel Başvuru şartlarına göz atmanızı öneririm.
6225 nitelik kodu: "MEB onaylı Bilgisayar işletmenliği sertifikasına sahip olmak" şartını içermektedir. Bilgisayar işletmenliği kadrosu için KPSS'den en az 70 almak ve sertifikaya sahip olmak önemlidir. Bununla beraber bilgisayar işletmenliği sertifikasına sahip olmak ile bilgisayar dersi almak, aynı anlama gelir.
Hayır sertifikaların bir zamanaşımı ya da geçerlilik süresi yoktur. Ömür boyu geçerlidir.
Bilgisayar Sertifikası, Bilgisayar İşletmenliği Sertifikası olarak da bilinen Temel Bilgi Teknolojileri Sertifika Programımız uzaktan eğitim yöntemiyle verilmekte olup Adalet Bakanlığı katiplik alımı için bilgisayar sertifikası şartını sağlamanız için önem arz etmektedir.
Çağımızın vazgeçilmezi bilgisayarı kullanmak ve MEB onaylı sertifika almak için kurumumuzu arayınız. Bilgisayar İşletmenliği Mili Eğitim Bakanlığınca hazırlanan yaygın ve uzaktan eğitim olarak verilen 120 saat eğitim programıdır.
Kurs sonunda herhangi bir belge veriliyor mu? Evet, Her kursun sonunda Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilmektedir. Sınavlardan geçmek için notun en az kaç olması gerekmektedir? Sınavlardan geçmek için notun en az 45 puan olması gerekmektedir.
e-Devlet uygulaması içinde Millî Eğitim Bakanlığı sayfasında yer alan 'Yaygın Eğitim Sertifika Belgesi Sorgulama' ekranından belgeye ulaşılabilmektedir. Bu belge ile tüm vatandaşlarımız hayat boyu öğrenme kurumlarından aldıkları kurs bitirme belgelerine e-Devlet Kapısı uygulaması sayesinde ulaşabileceklerdir.
Vatandaşlar devlete bağlı kurumlardan aldığı sertifikaları ise e-Devlet sistemi üzerinden sorgulayabiliyor. Özellikle devlet üniversiteleri ve özel üniversitelerden almaya hak kazanılan sertifikalar ve halk eğitim merkezlerinin verdiği sertifikalar e-Devlet'te görülebiliyor.
ÖSYM tarafından açıklanan KPSS başvuru kılavuzunda 6225 nitelik kodu ile bilgisayar sertifikası şartı bulunmaktadır.
meb onaylı ve 160 saat yeterli.nerden alırsan al. bütün üniversitelerin bilgisayar dersleri malesef sayılmıyor.
Bilgisayar işletmeni olmak için üniversite programları arasında yer alan Bilgisayar Programcılığı Bölümü okunmalıdır. Ancak lise mezunu olan ve henüz üniversite okumamış kişiler de Bilgisayar İşletmenliği Sertifikası alarak bu mesleği icra edebilir.
bilgisayar kullansanız bile,düz memur kadrosunda istenmez. memurluktan veri haz.kont. işl.kadrosuna geçmek için istenir ama. Nitelik kodlarında özellikle bilgisayar işletmeni istemedilerse gerek yok.
MEB Onaylı Bilgisayar İşletmenliği Eğitimini 160 saatlik uzaktan eğitim ile alabilirsiniz. Bu eğitimin sınavları Milli Eğitim Bakanlığınca 2 ayda bir yapılmaktadır. Her öğrencinin beş defa sınava girme hakkı vardır. Eğitimi tamamladıktan sonra gireceğiniz MEB sınavı 2 bölümden oluşmaktadır.
MEB onaylı Yazılım Geliştirici sertifikası, MEB'e bağlı eğitim kurumlarında 320 saat eğitimi tamamlayıp, MEB gözetiminde merkezi sistemle yapılan teorik ve uygulama sınavından başarılı olan kişilere verilir. Sertifika ile birlikte katılımcılara Transkript verilecektir.
İlgili sertifika sorgulama ekranına gidin ve istenilen sertifika numarasını girin. Ardından sertifikalarınız görünecektir. e-Devlet üzerinden almak istediğiniz sertifikanın detaylarını gidin. Dosyayı indir seçeneğine tıklayarak e-Devlet üzerinden sertifika alabilirsiniz.
Bilgisayar İşletmenlik Sertifikası öncelikle Bilgisayar bildiğinizi ispatlayabileceğiniz tek sertifikadır. Kamuda görevde yükselmede istenilen bu sertifika aynı zamanda birçok bölüme başvuru sırasında zorunlu tutulmaktadır.
En az ilkokul/ilköğretim okulu mezunu olmak. 2. 13 yaşını tamamlamış olmak. Kurs süresi toplam 163 ders saatidir. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 31.08.2016 tarih ve 65 sayılı kararı ile kabul edilen öğretim programı uygulanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri