7. sınıf düzeyinde verilen Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinde öğretilen bu 5 üniteden ilk ikisi 1. dönemde, son üçü ise 2. dönemde işlenmektedir.
- 7. sınıfta ezberlenecek dualar arasında Kafirun, Fil, Kureyş, Maun sureleri yer alacak. - 8. sınıfta da yine Kur'an-ı Kerim'in mesajları üzerinde durulacak, Hz. Yakub, Hz. Yusuf gibi peygamberlerin kıssaları öğrenilecek.
ÜNİTE 1 : MELEK VE ÂHİRET İNANCI
ÖĞRENME ALANI : İNANÇ KAZANIMLAR : 1. Varlıklar âlemini sınıflandırarak özelliklerini örneklerle açıklar. 2. Meleklerin özellikleri ve görevlerinin neler olduğunu belirtir.
İlgili 31 soru bulundu
2023-2024 eğitim öğretim yılında MEB tarafından uygulanacak olan 7. sınıf müfredatı belli oldu! 7. Sınıfta Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, İngilizce ve Din Kültürü olmak üzere 6 temel ders bulunmaktadır.
6.SINIF : 80 YAPRAK BÜYÜK BOY (ÇİZGİLİ VEYA KARELİ )HARİTA METOD DEFTERİ. 7.SINIF : 60-80 YAPRAK BÜYÜK BOY DEFTER. 8.SINIF : 60-80 YAPRAK BÜYÜK BOY DEFTER. GEÇEN YILDAN KALAN DEFTERLERİNDEN HERHANGİ BİRİNİ DE KULLANABİLİR.
7. sınıf düzeyinde verilen Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinde öğretilen bu 5 üniteden ilk ikisi 1. dönemde, son üçü ise 2. dönemde işlenmektedir. Aşağıda her 7. Sınıfın her iki döneminde işlenen ünitelerin içerikleri ve konu başlıkları belirtilmiştir.
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin 6. Sınıf düzeyindeki ders içerikleri, Millî Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından 2019 yılından itibaren 5 yıllığına ders kitabı olarak kabul edilmiş bulunan ders kitabı üzerinden işlenir. Söz konusu kitabın içeriğinde toplam olarak 5 adet ünite bulunur.
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi 10. Sınıfta 5 ünite başlığı altında işlenmektedir.
7. sınıflar için Nas Suresini ve anlamını açıkladık. Bu sure genelde Felak Suresi ile birlikte okunur. İki sureye ''iki koruyucu'' anlamına gelen ''Muavvizeteyn'' denmektedir. Nas ve Felak Suresini okuyanlar, Allah'a sığınarak cinlerden korunur.
Bunu sürekli okuduğumuz zaman inşallah Rabbimiz Allah bizim giriştiğimiz tüm işlerde başarılı olmamıza yardım edecek. Bu isra suresi 80. ayettir.
Anayasanın 24. maddesine göre, din kültürü ve ahlak öğretimi ilk ve ortaöğretim kurumlarında okutulan zorunlu dersler arasında yer almaktadır.
Bu düzenlemelere göre; Din Bilgisi Öğretimi'ne İlkokul programlarında “Kur'an-ı Kerim ve Din Dersleri” adı ile 2, 3, 4 ve 5. sınıflarda ikişer saat; Lise programlarının birinci devresinin 1. ve 2. senelerinde (yani bu günkü 6. ve 7. sınıflar) “Din Bilgisi” adıyla birer saat yer verilmiştir.
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi (4-8. Sınıflar) Öğretim Programı İslam dini ve diğer dinleri betimleyici yaklaşımla öğretime konu etmeyi amaçlamıştır.
Ortaokul 5.sınıf Matematik müfredatı 1. dönem ve 2. dönem toplamda 6 ünite ve 12 konudan oluşmaktadır.
4. sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi 5 ünite, 19 kazanım ve 72 ders saatinden oluşmaktadır.
TYT Din Kültürü konuları Sosyal Bilimler sorularının içerisinde yer alacaktır. olmak üzere toplam 120 soru sorulacaktır. Temel Yeterlilik Testi (TYT)'nin süresi 135 dakikadır.
MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı'nca yayımlanan yeni haftalık ders çizelgesine göre, ortaokulda din dersi, 16 saate çıkarıldı.
9. sınıf matematik konuları 2022-2023 yılında 1. dönem ve 2. dönem olmak üzere toplamda 15 tanedir. 5 ünite vardır.
7. Sınıf Dersleri
Yukarıda belirttiğimiz zorunlu dersler 33 tanedir. Geri kalan 3 saatlik ders dilimi okul yönetimi tarafından belirlenmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri