7.sınıf hem akademik müfredat açısından hem de LGS' ye hazırlık açısından çok önemli. Eğer çok iyi bir lise hayatı kuruyorsak, hedefimizde iyi puanlar almak varsa; evet 7.sınıftan LGS' ye yavaş yavaş hazırlanabiliriz.
LGS sınavı zorluk düzeyi yüksek bir sınav olduğu için LGS'ye hazırlanan ve yüksek hedefi olan öğrenciler 8.sınıftan önce de çalışmaya başlamalıdır.
Liselere Geçiş Sistemi kısa adı ile LGS'ye ilköğretim okullarında öğrenim gören 8. Sınıf öğrencileri girmektedir. Bu sınava giren 8. sınıf öğrencileri yüzde 70 sınav puanı, yüzde 30 diploma notuyla liseye yerleştirilecek.
Liselere Geçiş Sınavı'nda (LGS) başarılı olmanın ilk koşulu planlı ve programlı çalışmak. Sınava hazırlanmaya 5. sınıfta başlanması ve dört yıllık bir program yapılması öneriliyor.
Öğrenciler ve velileri yakından ilgilendiren açıklamada, MEB 2022 LGS Konuları 'nda herhangi bir değişiklik olmayacağını açıkladı. İki oturumdan oluşan LGS'de iki oturumda aynı gün içerisinde yapılacak. 2024 LGS sınavında adaylar sadece 8.Sınıf işlenen konulardan da sınavda sorumlu olacaklardır.
İlgili 31 soru bulundu
Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla 8'inci, 7'nci ve 6'ncı sınıflardaki yılsonu başarı puanı üstünlüğüne bakılır. 📢 Kısaca, okul başarı puanı (OBP) yüksek olan öğrencilerin, yerleştirme işlemlerinde öncelikli olduğunu söyleyebiliriz.
MEB, 2023 LGS sınavıyla ilgili şu bilgileri verdi; 1 milyon 30 bin 195 öğrencinin girdiği LGS kapsamındaki merkezi sınava katılım oranı %82 olarak açıklandı. Sınava katılan 562 öğrenci tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı.
TEOG'dan LGS'ye geçiş dönemini hatırlayacak olursak, orta düzey soruların çoğunlukta olduğunu söylemek mümkün. Tabii ki aralarında kolay veya zor sorular da bulunabilir fakat LGS'nin yerine gelecek yeni sistemin orta düzey sorulardan oluşacağı, tamamıyla zor ya da kolay sorulardan meydana gelmeyeceği ifade edilebilir.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: Liselere yeni eğitim modelinin ilk sınavı 2024 yılında yapılacak.
4 Haziran'da yapılacak LGS'de 2. dönem konularının olmayacağını, özellikle bölgede zor günler geçiren çocuklar düşünülerek bu kararın alındığını söyleyen Bakan ÖZer, LGS'de soruların zor olmayacağını söyledi.
Günde ortalama 60 ile 100 arasında soru çözmeliyiz.
Stresimizi dengede tutmayı sağlar ve kendimize olan güveni yükseltir. Sınav öncesi prova yapmanızı sağlayarak, hata yapma riskimizi azaltır. Bunun için günde 60 ile 100 soru arasında soru çözmeye özen göstermeliyiz.
LGS sınavına girmeyen öğrenciler liseye yerleşebilir. LGS sınavına öğrencilerin tercih edebilecekleri liseler bulunuyor. LGS sınavına girmese dahi lise okumak zorunlu olduğu için sınava girmeyen öğrenciler okul puanlarıyla liselere yerleştirilecekler.
Liselere Geçiş Sistemi (LGS), Türkiye'de Millî Eğitim Bakanlığı tarafından 2017-2018 eğitim öğretim yılı ile uygulanmaya başlanan ve her yıl yapılan liseye geçiş sınavı sistemidir.
LGS sınavı liselere geçiş için önemli bir adımdır. Bu sınavda başarılı olmuş bir öğrenci iyi bir lisede okuma şansı yakalar. Ayrıca üniversite sınavlarındaki başarı yüzdelerine de okuduğunuz lise büyük bir rol oynar. Bu açıdan da LGS sınavı son derece önemlidir.
Performansımızın etkilenmemesi için de sınava son 1 ay kala yapacaklarımızı çok iyi belirlemeliyiz. Sınav Son 1 Ayda Kazanılır! LGS' ye son 1 ay kala altın değerinde bir zamandır. Çünkü sınav son 1 ayda kazanılır.
Saat 11.30'da başlayacak matematik ve fen bilimlerinden toplam 40 sorunun yöneltileceği sayısal oturumda ise öğrencilere 80 dakika süre verilecek. Uzmanlar, LGS'ye bir iki gün kala ders çalışma işinin bitirilmesi gerektiğini belirtiyor.
MEB 2023 LGS ful yapanlar henüz belli değil. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) LGS 2023 sınav sonuçlarını açıkladı. 1 milyon 30 bin 195 öğrencinin girdiği LGS kapsamındaki merkezi sınava katılım oranı %82 olarak açıklandı. Sınava katılan 562 öğrenci tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı.
Cevaplama işlemini erken tamamlamış olsalar bile, adaylar sınavın ilk 90 dakikası ve son 15 dakikası içinde sınav salonundan dışarı çıkarılmayacaktır.
En zor lgs hangi yıl sorusunun cevabı herkes için değişse de, 2022 yılında yapılan lgs sınavının Türkçe sorularının oldukça zor olduğu dile getirilmektedir.
LGS'de sadece 8. sınıf konularından 1. dönemi dahil olacak, 2. dönemi dahil olmayacak. Bu yıl LGS'ye girecek öğrencilerimiz 2. dönem konularından, YKS'ye girecek öğrencilerimiz ise 12. sınıfın 2. dönem konularından sorumlu tutulmayacaktır." ifadelerini kullandı.
Birinci Oturum Sözel Alan; Türkçe 20 soru, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük 10 soru, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 10 soru, Yabancı Dil 10 soru olmak üzere toplam 50 soru, İkinci Oturum Sayısal Alan; Matematik 20 soru, Fen Bilimleri 20 soru olmak üzere toplam 40 soru şeklinde olacaktır.
Fethiye Gazi Ortaokulu öğrencisi Ecrin Koyuncu, Göcek Deniz Temiz Ortaokulu öğrencisi Yasemin ARMAĞAN, Menteşe Özel Yönelt Ortaokulu öğrencisi İdil Gündoğan, Özel Ortaca Final Ortaokulu öğrencileri Alparslan Erdem Çoban ve Rüya Buse Bayar, LGS'de 500 tam puan alarak şampiyonlar arasına adını yazdıran öğrenciler oldu.
Sınav sorularının kolay olması ve 2. dönemden soru çıkmaması sonucu, 562 birincisi çıkan 2023 LGS' de, tercih dönemi işkenceye dönüştü.
Türkiye genelinde yapılan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında ilimizden 16 öğrencimiz 500 tam puan alarak birinci oldu. Adana'da yaklaşık 37 bin öğrencinin ter döktüğü LGS'ye giren öğrenciler arasından sınavda tüm sorulara doğru cevap veren 16 öğrencimiz Türkiye birincisi oldu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri