5237 sayılı TCK'nın “Ceza zamanaşımının kesilmesi” başlıklı 71. maddesinde; ” ( 1 ) Mahkûmiyet hükmünün infazı için yetkili merci tarafından hükümlüye kanuna göre yapılan tebligat veya bu maksatla hükümlünün yakalanması ceza zamanaşımını keser. Hükmü öngörülmektedir.
Madde 71- Memurların eşit dereceler arasında veya derece yükselmesi suretiyle sınıf değiştirmeleri caizdir. Bu Şekilde sınıf değiştireceklerin geçecekleri sınıf ve görev için bu kanunda veya kuruluş kanunlarında belirtilen niteliklere sahip olmaları şarttır.
76.madde aslında taşrada istihdamında güçlük çekilen, hizmetine ihtiyaç duyulan fakat kadro/dereceleri itibarıyla aşağı derecelere atanamayacak olan memurlar için düzenlenmiş bir maddedir.
Madde 67 - Diğer şartları taşımakla birlikte üst derecelerde boş kadro olmadığı için derece yükselmesi yapamayan memurların kazanılmış hak aylıkları, öğrenim durumları itibariyle yükselebilecekleri dereceyi aşmamak şartıyla işgal etmekte oldukları kadroların bir üst derecesine yükseltilebilir.
I - GENEL İDARE HİZMETLERİ SINIFI: Bu Kanunun kapsamına dahil kurumlarda yönetim, icra, büro ve benzeri hizmetleri gören ve bu Kanunla tespit edilen diğer sınıflara girmeyen memurlar Genel İdare Hizmetleri sınıfını teşkil eder.
İlgili 44 soru bulundu
GİH memuru ne kadar maaş alır 2022? GİH memuru maaşları kişinin bilgisayar tecrübesi, eğitim durumu, kademesine göre değişiklik gösterebilir. Tahmini olarak GİH memuru maaşı 9.700 TL dolaylarında başlayarak, yukarıda belirttiğimiz kriterlere göre 16.000 TL'ye kadar maaşları yükselebilir.
Madde 64- Kademe; derece içinde, görevin önemi veya sorumluluğu artmadan, memurun aylığındaki ilerlemedir. Memurun kademe ilerlemesinin yapılabilmesi için bulunduğu kademede en az bir yıl çalışmış olması ve bulunduğu derecede ilerleyebileceği bir kademenin bulunması şartları aranır.
Madde 36- (1) Fail, suçun icra hareketlerinden gönüllü vazgeçer veya kendi çabalarıyla suçun tamamlanmasını veya neticenin gerçekleşmesini önlerse, teşebbüsten dolayı cezalandırılmaz; fakat tamam olan kısım esasen bir suç oluşturduğu takdirde, sadece o suça ait ceza ile cezalandırılır.
Madde 66 – Türk Devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türktür. Türk babanın veya Türk ananın çocuğu Türktür.
657 sayılı Kanunun 68/B maddesinde, asansör yükselme olarak da bilinen belirli hizmet süresini dolduranın bir üst dereceye atanma usul ve esasları hüküm altına alınmıştır.
657 sayılı Kanunun 4/A maddesinde, “Mevcut kuruluş biçimine bakılmaksızın, Devlet ve diğer kamu tüzel kişiliklerince genel idare esaslarına göre yürütülen asli ve sürekli kamu hizmetlerini ifa ile görevlendirilenler, bu Kanunun uygulanmasında memur sayılır.
Bu ibare 1 inci derece 4 üncü kademe memur anlamına gelir.
23 Mayıs 2002 tarihi itibarıyla erkek memurların emekliliği hak edebilmesi için 25 yıllık hizmet süresini tamamlaması için gerekli olan süre iki yıl ya da iki yıldan azsa o zaman prim ödemesi gereken süre 25 yıl olarak belirlenmiştir ve tamamlaması gereken yaş 44'tür.
Buna göre, bağlı olduğu kurum tarafından kabul edilen mazereti olmadığı halde, görevine kesintisiz 10 gün süreyle devam etmeyen memurlar çekilme isteğinde bulunmuş sayılır. Keza, ücretsiz izin süresi dolduğu halde, devam eden 10 gün içinde görevine dönmeyen memurlar da görevden çekilmiş sayılır.
Madde 72 – (14/7/1965 tarih ve 657 sayılı Kanunun hükmüdür.) Sağlık ve her ikisi de Devlet memuru olan karı – kocanın bir yerde çalışmaları zarureti sebepleri dışında, Devlet memurları bulundukları görevde en az iki yıl hizmet görmedikçe yer değiştirme isteğinde bulunamazlar.
Madde 40- (1) Suça iştirak için kasten ve hukuka aykırı işlenmiş bir fiilin varlığı yeterlidir. Suçun işlenişine iştirak eden her kişi, diğerinin cezalandırılmasını önleyen kişisel nedenler göz önünde bulundurulmaksızın kendi kusurlu fiiline göre cezalandırılır.
Madde 55- (1) Suçun işlenmesi ile elde edilen veya suçun konusunu oluşturan ya da suçun işlenmesi için sağlanan maddi menfaatler ile bunların değerlendirilmesi veya dönüştürülmesi sonucu ortaya çıkan ekonomik kazançların müsaderesine karar verilir.
Hak ehliyeti. Madde 48 - Tüzel kişiler, cins, yaş, hısımlık gibi yaradılış gereği insana özgü niteliklere bağlı olanlar dışındaki bütün haklara ve borçlara ehildirler.
Memurların hizmete başladıkları tarihlerde mezun oldukları okul, daha önceki memuriyetleri, yükseköğretimi ve askerlik hizmeti bu değerlendirmede bir kıstastır. Genel olarak memurlar göreve 9'un 1'den başlarlar. Sonrasında 9'ın 2'si, 9'un 3'ü ve devamında 8'in 1'i olarak devam ederler.
TMK MADDE 527 – Mirasbırakan, Miras Sözleşmesiyle Mirasını Veya Belirli Malını Sözleşme Yaptığı Kimseye Ya Da Üçüncü Bir Kişiye Bırakma Yükümlülüğü Altına Girebilir. Mirasbırakan, miras sözleşmesiyle mirasını veya belirli malını sözleşme yaptığı kimseye ya da üçüncü bir kişiye bırakma yükümlülüğü altına girebilir.
Asaleti tasdik edilecek memurun, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 36'ncı maddesinde yer alan öğrenim durumu itibariyle memuriyete giriş derece ve kademesi üzerine aday memurlukta geçen hizmet süresi ile varsa diğer hizmetleri (askerlik v.) hizmetleri ilave edilerek yeni derece ve kademesi bulunur.
Hizmetli Ne Kadar Maaş Alır? Hizmetli olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Hizmetli maaşı 2023 verilerine göre ortalama 20.000 TL civarındadır.
İşçi veya hizmetli olan birine müdürün taktirine bağlı olarak masa başı iş verilebilir ama temizlik işi de verebilir. Hizmetli de aslında memurdur sadece sınıfı ( yardımcı hizmetler/Genrel İdari hizmetler) farklıdır. Neticede kamu çalışanı olacak. Sigortası, maaşı, tatili ve diğer hakları güvence altında olacak.
Bu kapsamda, kamu görevlilerinin maaşlarında net 8 bin 77 lira artış yapılmasına ilişkin kanun teklifinin görüşmelerine TBMM'de başlanacak. Bu düzenlemenin yasalaşması halinde aile yardımı ödeneği dahil en düşük memur maaşı 11 bin 848 liradan 22 bin 17 liraya yükselecek.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri