Adalet Bakanlığı ile CTE bünyesine yapılan zabıt katibi, icra katibi, mübaşir, infaz koruma memuru, güvenlik görevlisi, hizmetli alımlarında 70 KPSS puanı istenmektedir. KPSS lise puanı 70 üzeri olan adaylar bu ilanlara başvuru yapabilmektedir.
2023 zabıt katibi alımı için belirlenen taban puan 70 olarak açıklanmıştır. Bu puan lisan, önlisans ve ortaöğretim mezunları için ortaktır.
Adalet Bakanlığı tarafından; zabıt katipliği, cezaevi katipliği ve mübaşir pozisyonları için duyurusu yapılan sınavlara başvuracak adayların Kamu Personeli Seçme Sınavından (KPSS) 70 ve üzeri puana sahip olması gerekmektedir.
1- Adalet Bakanlığına bağlı adliyelerde Zabıt Katibi olarak çalışabilmenin ilk şartı Türk Vatandaşı olmaktır. 2- Zabıt Katibi olabilmek için ikinci şart ise KPSS ( Kamu Personeli Seçme Sınavı ) ' den en az 70,00 puan almaktır.
KPSS sınavında 60 sınırını aşan memur adayları, uygun olması durumunda sözleşmeli öğretmenlik alanlarını tercih edebilirler. Sözleşmeli öğretmenlikte sınır 60 puan ve üzeri olarak belirlenmiştir.65 puan ve üzerinde yapanlar ise Bakanlık kadrolarında yapılacak alımlarda şansını deneyebilir.
İlgili 21 soru bulundu
Bunun haricinde belediyeler başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşları 60 – 65 – 70 puanları arasında alımlar yapıyor. KPSS merkezi atama ile şimdiye kadar 60 puanla atanabilen bir aday bulunmuyor. ÖSYM merkezi atamayı en yüksek puandan en düşük puana doğru gerçekleştiriyor.
Bir önceki ilana baktığımızda neredeyse tüm Türkiye için alımların yapıldığı görülmekte olup taban KPSS'nin 70,000 ile 70,900 arasında kapattığı görülüyor.
Bu nedenle zabıt katibi alımlarında taban puanlar 70-75 arasında kapatmaktadır.
Her hâlükârda, adayların yazmış olduğu metinlerdeki yanlış yazılan kelime sayısının aynı metinde yer alan toplam kelime sayısının yüzde kırkından fazla olması veya iki ve üzeri satır ya da toplam 14 ve üzeri kelime atlanması hâlinde, aday başarısız sayılacaktır.
Katip Ne Kadar Maaş Alır? Katip olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Katip maaşı 2023 verilerine göre ortalama 23.500 TL civarındadır.
Zabıt katibi maaşları, başlangıç seviyesinde aylık brüt 15.000-19.000 TL arasında değişebilir. Kıdemli zabıt katipleri ise ortalama aylık brüt 18.000-32.000 TL arasında maaş alabilirler. Bunun yanı sıra, ek ödemeler, mesai ücretleri ve diğer özlük hakları da zabıt katibi maaşları üzerinde etkili olabilir.
Zabıt katipleri, yazı işleri müdürlüklerine bağlı olarak çalışırlar. Devlet memuru oldukları için hangi bölümden mezun olursa olsunlar, KPSS'ye girmek zorundadırlar.
1) Zabıt Katibi Alımları
Tabii her ne kadar 70 puanla başvuru yapılabiliyor olsa da bu alımda alım sayısının 20 Katı aday klavye sınavına çağrılmaktadır ve bazen bu kapsama girmeyen adaylar 70 puanla sıralamaya giremeyebilirler. Fakat 73-75 puana sahip bir aday daha şanslıdır.
Birçok açıktan alım yapan kamu kurumu genellikle minimum 70 puan şartı arıyor. KPSS Ortaöğretim sınavından 70 puan almak için 40 -45 net yapmak gerekiyor. Şurada Paylaş! KPSS Ortaöğretim sınavından 80 puan almak için ise 67 – 72 arasında net yapmanız gerekir.
Hükümlüler, kamu haklarından mahrum olanlar, sağlık sorunu olanlar, yaş şartını karşılamayanlar ve diğer koşulları yerine getiremeyenler zabıt katipliği pozisyonuna başvuru yapamazlar.
İnfaz koruma memurluğu başvurusunda KPSS şartı aranıyor. KPSS önlisans sonuçlarının belli olmasıyla beraber istenen taban puanların belli olması gerekir. Gardiyanlık taban puanları KPSS önlisans için en az 70 olması gerekir.
Zabıt kâtipliği klavye sınavında başarılı olmak için en az 90 net kelime yazmanız gerekmektedir. Ancak her geçen yıl zabıt kâtipliğine başvuran aday sayısı artmakta olduğundan artık 90 net kelime başarılı olmak için yetmemektedir. Bu nedenle başarılı olmak için en az 110-120 net kelime yazmanızı tavsiye etmekteyiz.
İlanlara göre 8 bin 647 infaz koruma memuru, 5 bin 461 zabıt katibi, 2 bin 429 mübaşir, 1590 koruma ve güvenlik görevlisi olmak üzere çözümleyici, destek personeli, istatistikçi, mühendis, mütercim, mütercim tercüman, programcı, teknisyen, tekniker, fizyoterapist, sosyal çalışmacı, psikolog, işaret dili tercümanı, ...
Yazdığınız kelime sayısına göre en fazla %40 oranında hatalı kelime yazma hakkınız var. Ama bu sizi mutlu etmesin ne kadar az yanlış yazarsanız o kadar iyi. En az 90 kelime yazmak da kurtarmayabiliyor. Çünkü alınacak kişi sayısının 3 katı mülakata kalıyor.
Katip olabilmek için herhangi bir on parmak şartı aranmamaktadır. Katiplik için aranan en büyük şartlardan biri adayın bilgisayar veya daktilo sertifikasına sahip olmasıdır. Eğer aday geçmiş öğrenim yıllarında bilgisayar dersi aldı ise ve bu dersi başarıyla geçtiyse bunu ispat etmek zorundadır.
Sınava katılma hakkını elde edemeyen başvuru sahiplerine herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır. Uygulama sınavı, sınavı yapacak sınav kurulu ya da sınav biriminin bulunduğu adliyelerde 9 Haziran 2023 Cuma günü başlayacaktır.
KYK Yurt Yönetim Memuru Alımları için KPSS taban puanı 70 ve üzeri olarak belirlendi.
POMEM, İçişleri Bakanlığı, KYK gibi alımlarda bazen 60 puan şartı istense de Adalet Bakanlığı alımları, belediye alımları, zabıta, itfaiye eri alımlarından 70 puan şartı istenebilmektedir.
Kamu kurumları genellikle 70 puan bandında memur alım şartı ekliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri