Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

7440 Bağ-Kur borç sildirme var mı?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » 7440 Bağ-Kur borç sildirme var mı?

Bu dönem çıkan 7440 yapılandırma kanununa göre Bağ-Kur borcu sildirme maddesini göremedik sgk ya dilekçe vererek geçmiş Bağ-Kur borçlarımızı sildirebilir miyiz? Önceki yapılandırma kanunlarını aksine 7440 Sayılı Kanunda geçmiş 4/1-b BağKur sigorta primlerin silinmesi ile ilgili bir madde yer almıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebenews.com

Yeni yapılandırmada Bağ-Kur borcu silinir mi?

6183/48 inci maddesi kapsamında taksitlendirilen alacaklar yer almaktadır. Ayrıca Bağ-Kur (4/b) sigortalıları borçlarını Yapılandırma Kanunu kapsamında ödememeleri halinde 30/04/2021 tarihinden önceki prim borcu bulunan hizmetleri dondurularak, prim borçları silinecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sgk.gov.tr

7440 sayılı kanunda Bağ-Kur yapılandırma var mı?

EVET! Cumhurbaşkanı, başvuru ve ilk taksit ödeme sürelerini bir aya kadar uzatmaya yetkilidir. Son başvuru tarihine kadar talepte bulunmak kaydıyla ilk taksit ödeme süresinin sonuna kadar tahakkuk eden alacaklarda bu Kanun kapsamında yapılandırılabilir mi? EVET!

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: api.izto.org.tr

7440 Bağ-Kur yapılandırma hangi borçları kapsıyor?

Yapılandırma kanunlar vergi borçları, SGK prim borçları, trafik cezaları, idari para cezaları, taksitli borçlar gibi birçok alanda borçların yapılandırılmasına imkân sağlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.linkedin.com

7440 Bağ-Kur yapılandırma ne zaman başlıyor?

Buna göre 7440 sayılı Kanun kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumuna olan 2022/ Aralık ayı ve öncesi dönemlere ait borçların; Yapılandırılması için son başvuru süresi 31/5/2023 tarihinden 30/6/2023 tarihine (bu tarih dahil), peşin ve ilk taksit ödeme süresi ise 30/6/2023 tarihinden 31/7/2023 tarihine uzatılmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turmob.org.tr

💥 BAĞKUR AFFI VE BORÇ SİLME #torba#GSS#bağkur#sgk#keşfet#keşfetteyiz#sondakika#2023#yapılandırma

İlgili 16 soru bulundu

Soru cevap kısmı

7440 Bağ-Kur yapılandırma uzatıldı mı?

31.07.2023 tarihinde sigorta primi ve yapılandırma borçlarının son ödeme tarihlerinin aynı güne denk gelmesinden dolayı Kurum tahsilat sistemimizde yoğunluk meydana gelmiş ve bu sebeple 7440 sayılı Kanunda öngörülen yapılandırmanın peşin ve ilk iki taksitinin son ödeme süresi 03.08.2023 tarihine kadar uzatılmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sgk.gov.tr

7440 Yapılandırma peşin ödeme indirimi var mı?

Yapılandırılan idari para cezalarının tamamı; ilk taksit ödeme süresi içinde peşin olarak ödenirse ceza aslından %25 indirim yapılacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turmob.org.tr

Bağ-Kur yapilandirma nereden yapılır?

SGK yapılandırma başvurusu için süreç devam ediyor. Başvurular SGK İl Müdürlüğü/Sosyal Güvenlik Merkezinden yapılabildiği gibi e-Devlet üzerinden de gerçekleştirilebiliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Bağ-Kur ihya af kapsamında mı?

Vergi affı paketinde BAĞ-KUR'luların silinen borçlarıyla ilgili bir hüküm yer almıyor. Dolayısıyla borcunu ödeyip prim günlerini ihya etmek isteyen BAĞ-KUR'lular vergi affı paketinden yararlanamayacaklar. Ancak yapılandırma apılmadan borcunu ödeyen BAĞ-KUR'lular prim günlerini geri ihya edilecekler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

Bağ-Kur'da ihya yapılandırma var mı?

Vergi affı paketinde BAĞ-KUR'luların silinen borçlaranın yapılandırılmasıyla ilgili bir hüküm yer almıyor. Dolayısıyla borcunu ödeyip prim günlerini ihya etmek isteyen BAĞ-KUR'lular borç yapılandırmadan yararlanamayacaklar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

Bağ-Kur yapilandirma 7440 nasıl yapılır?

Sgk' ya gidip form doldurmanın yanı sıra artık e devlet sistemi üzerinden de yapılandırma başvurusu yapabilirsiniz. Videomuzda e devlet üzerinden bağkur ve vergi borcu yapılandırma başvurusu nasıl yapılır görebilirsiniz. - başvuruların 31 mayıs 2023 tarihine kadar yapılması gerekiyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.youtube.com

7440 sayılı kanunda Bağ-Kur ihya var mı?

Fakat bu yasada ihya konusunda bir düzenleme gözükmüyor. Aslında İhya şu anda da yapılabiliyor. Ama şu anda ihya yapanlar yüksek miktarlarla borçlanıyor. Yasada bağkur borcu olanlar için en büyük fayda 31.12.2022 tarihi ve öncesine ait prim borçlarının gecikme faizlerinin büyük oranda silinecek olması diyebiliriz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: youtube.com

Bağ-Kur prim borçlarına af geldi mi?

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren vergi affı paketinde Bağ-Kur prim borçlarına yapılandırma veya borçların silinmesine ilişkin bir madde bulunmuyor. Bağ-Kur prim borçlarına ilişkin son düzenleme 2021 yılında gerçekleşti.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Bağ-Kur borcumu nasıl silerim?

Birçok vatandaş SGK merkezlerine başvurarak bir dilekçe yazıp borçlarını sildirebiliyor. Bunun için verilen üç aylık süreyi de beklemeye gerek kalmıyor. Şirket ortakları da dahil tüm Bağ-Kur'lular borç sildirmeden yararlanabilecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebetr.com

Bağ-Kur borçları en son ne zaman silindi?

Son olarak 7326 sayılı Kanunla yapılan düzenleme ile 30/4/2021 ve öncesi sürelere ilişkin prim borçlarını ödememiş Bağkur'lu vatandaşların ödenmeyen sürelere ilişkin sigortalılıkları durdurulmuş ve bu sürelere ilişkin prim borçları silinmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebetr.com

Bağ-Kur borcu otomatik silinecek mi?

Kamuoyunda 24 aydan fazla Bağ-Kur pim borcu olanların borçlarının silinmesi yönündeki beklenti gerçekleşmedi. Dolayısıyla Bağ-Kur borcu olan sigortalıların hem borçlarını yeniden yapılandırmaları ve hem de taksitle ödemeleri mümkün olacak, ama borç silinmeyecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: meslektebirlik.org.tr

Geriye dönük Bağ-Kur affı var mı?

Geriye dönük Bağ-Kur borçlarına af gelmesiyle ilgili yeni bir gelişme bulunmuyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Bağ-Kur ihya borçlanması ne kadar?

En az günlük asgari ücretin yüzde 34,5'i oranında prim ödenerek ihya işlemi yapılıyor. Şimdi ihya talebinde bulunan bir kişi bir aylık ihya için 3 bin 452 lira 70 kuruş ödüyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: halkbankkobi.com.tr

4b prim borcu nasıl silinir?

Bağkur borcu sildirmek isteyen vatandaşların önce başvuru yapması gerekiyor. E-devlet üzerinden sildirme işlemi yapılmadan evvel ise Sosyal Güvenlik Kurumu'na başvuru yapılmalı. Bağkur borcu sildirme hakkı olan vatandaşlar borç sildirme işlemini online olarak e-devlet üzerinden halledebilecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: halktv.com.tr

Bağ-Kur prim borçları ne zaman silinecek?

Son başvuru tarihi 31 Mayıs 2023 olarak belirlenmiştir. 2 bin liranın altındaki borçların tamamı silinirken bu miktarın üzerindeki borçlar 12,18,24, 36 ve 48 ay taksitler şeklinde ödenebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Bağ-Kur ihya başvurusu nasıl yapılır?

Kişiler, silinen Bağ-Kur sürelerine ilişkin borçlarını beyan edecekleri kazanç tutarı üzerinden istedikleri zaman ihya edebilirler. Bunun için ihya başvuru formu ile birlikte bağlı bulundukları SGK il müdürlüklerine ya da SGK merkezlerine veya da e-Devlet üzerinden başvurmaları halinde ihya işlemi yapılabiliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

7440 ilk 2 taksit ödenmezse ne olur?

Eğer bu ilk iki taksit belirlenen süre içerisinde ödenmezse veya sonraki taksitlerden en az dört tanesi bir takvim yılı içinde süresinde veya eksik ödenirse, yapılandırma fırsatı kaybedilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberler.com

SGK 7440 borç ödeme nasıl yapılır?

Vergi dairesine olan borçların ödenmesinde iki farklı yöntem kullanılabilir. Bunlar kamu bankalarının internet şubesinden ödeme yöntemi ve interaktif vergi dairesi üzerinden kredi/banka kartı ile ödeme yöntemidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dgmusavirlik.com

7440 ilk taksit ne zaman ödenir?

Kapsam. 12.03.2023 tarihli ve 32130 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan, 7440 sayılı Kanun uyarınca yapılandırılan borçların peşin ve ilk taksitinin ödeme süresi 26.05.2023 tarihli ve 32202 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan 7300 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile 31.07.2023 tarihine kadar uzatılmıştı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pwc.com.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT