Sgk' ya gidip form doldurmanın yanı sıra artık e devlet sistemi üzerinden de yapılandırma başvurusu yapabilirsiniz. Videomuzda e devlet üzerinden bağkur ve vergi borcu yapılandırma başvurusu nasıl yapılır görebilirsiniz. - başvuruların 31 mayıs 2023 tarihine kadar yapılması gerekiyor.
1 - Vergi Yapılandırma ve Matrah Artırımı Ödemeleri
Vergi dairesine olan borçların ödenmesinde iki farklı yöntem kullanılabilir. Bunlar kamu bankalarının internet şubesinden ödeme yöntemi ve interaktif vergi dairesi üzerinden kredi/banka kartı ile ödeme yöntemidir.
Yapılandırılmış ya da birikmiş Bağ-Kur borçlarınızı ihtiyaç kredisi çekerek ödeyebilirsiniz. Bu ihtiyacınız için tercihinizi kolay kredi veren bankalar arasından yapmanız, başvurunuzun onaylanması konusunda avantaj sağlar.
Yapılandırma planını güncellemek veya iptal etmek isteyen sigortalıların Sosyal Güvenlik Merkezlerine müracaat etmesi gerekecektir.
Akbank, Anadolubank, Denizbank, Finansbank, Halkbank, ING Bankası, Güvence Bankası, Fortis Bank, Türkiye İş Bankası, Şeker Bankası, Tekstil Bankası, Ziraat Bankası, VakıfBank ya da Yapı Kredi gibi birçok farklı banka üzerinden ödeme imkanı bulunuyor.
İlgili 43 soru bulundu
Sgk' ya gidip form doldurmanın yanı sıra artık e devlet sistemi üzerinden de yapılandırma başvurusu yapabilirsiniz.
İnternet Şubeye giriş yaptıktan sonra sırasıyla Ödemeler - SGK - Borç Ödeme menülerine giriş yapın. TCKN / VKN / SGK Sicil No bilgisini girerek SGK borç ödemesi için online sorgunuzu gerçekleştirin.
Yapılandırılan borçların, kredi kartıyla peşin ya da taksitle ödenmesi mümkündür. Kredi kartıyla ödemeler Gelir İdaresinin gib.gov.tr internet adresinde yer alan interaktif vergi dairesi uygulamasından yapılabilecektir.
Vakıfbank, Ziraat Bankası, Halk Bank, İş Bankası, Akbank, Denizbank, Garanti Bankası ve PTT gibi bankalar da SGK yapılandırma ödemeleri için anlaşmalı bankalardır.
Buna göre 7440 sayılı Kanun kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumuna olan 2022/ Aralık ayı ve öncesi dönemlere ait borçların; Yapılandırılması için son başvuru süresi 31/5/2023 tarihinden 30/6/2023 tarihine (bu tarih dahil), peşin ve ilk taksit ödeme süresi ise 30/6/2023 tarihinden 31/7/2023 tarihine uzatılmıştır.
E-devlet hesabınıza giriş yaparak Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesine ulaşıp, sizden istenilen bilgileri eksiksiz girmeniz gerekmektedir. Bilgilerinizi girdikten sonra karşınıza borcunuzun görüntülendiği bir ekran çıkacak o sayfa üzerinden başvurunuzu yapabilirsiniz.
Sosyal Güvenlik Kurumu ve Vergi Ödemeleriniz Bankamız Aracılığıyla Kolaylaşıyor! SGK Prim ödemelerinizi Bankamız şubelerinden, ATM'lerinden, İnternet Şubesi'nden veya 444 00 00 - 0850 220 00 00 Müşteri İletişim Merkezi'ni arayarak gerçekleştirebilirsiniz.
7440 Sayılı Yapılandırma Kanununun Sağladığı İmkanlardan Yararlanmak için Son Tarih 31 Ağustos 2023.
Yapılandırılan idari para cezalarının tamamı; ilk taksit ödeme süresi içinde peşin olarak ödenirse ceza aslından %25 indirim yapılacaktır.
31.07.2023 tarihinde sigorta primi ve yapılandırma borçlarının son ödeme tarihlerinin aynı güne denk gelmesinden dolayı Kurum tahsilat sistemimizde yoğunluk meydana gelmiş ve bu sebeple 7440 sayılı Kanunda öngörülen yapılandırmanın peşin ve ilk iki taksitinin son ödeme süresi 03.08.2023 tarihine kadar uzatılmıştır.
Ziraat Mobil'den Karekodu taratarak SGK prim borcunuzu kolaylıkla ödeyebilirsiniz. 1 - Mobil Bankacılık uygulaması üzerinde Ödemeler menüsü altında SGK Prim Tahsilatları seçeneği içinde yer alan “Karekod Tara ve Öde” alanı seçilir.
Kişiler, silinen Bağ-Kur sürelerine ilişkin borçlarını beyan edecekleri kazanç tutarı üzerinden istedikleri zaman ihya edebilirler. Bunun için ihya başvuru formu ile birlikte bağlı bulundukları SGK il müdürlüklerine ya da SGK merkezlerine veya da e-Devlet üzerinden başvurmaları halinde ihya işlemi yapılabiliyor.
Borçlular taksit ödemelerini on-line olarak bankalar vasıtasıyla ve internet bankacılığı ile ödeyebilecekleri gibi SGK internet sitesinden “e-SGK-İşveren-Kart ile Prim Ödeme” menüleri aracılığıyla kredi kartı ile de ödeyebileceklerdir.
Birinci ve ikinci taksitlerin ödeme sürelerinde tam ödenmemesi ya da süresinde ödenmeyen veya eksik ödenen diğer taksitlerin belirtilen şekilde de ödenmemesi veya bir takvim yılında üçten fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi hâlinde Kanun hükümlerinden yararlanma hakkı kaybedilir.
Eğer bu ilk iki taksit belirlenen süre içerisinde ödenmezse veya sonraki taksitlerden en az dört tanesi bir takvim yılı içinde süresinde veya eksik ödenirse, yapılandırma fırsatı kaybedilmektedir.
31 Mayıs 2023: Yapılandırmadan faydalanmak için son başvuru tarihi. 30 Haziran 2023: Taksitlendirme başvurusunda bulunanlar için ilk taksitini ödemesi için son tarih. 31 Kasım 2023: İlk taksitin ödenmesinden sonra asıl alacağa ilişkin kalan borç en fazla aylık dönemler halinde 6 eşit taksite bölünecektir.
Sigorta primleri ödensin veya ödenmesin ilgili olduğu dönemde gider veya mali yet hesabına borç 361 nolu hesaba alacak kaydedilerek tahakkuk ettirilir.
Ödemelerinizi 7/24 Halkbank Dialog aracılığıyla; 0850 222 0 400 Halkbank Dialog'u arayarak 2 numaralı ''Bankacılık İşlemleri'' menüsünden 6 numaralı seçenek ile gerçekleştirebilirsiniz.
Telefon İle Bağ-kur Geriye Dönük Prim Borcu Öğrenme
ALO 170 hattı üzerinden Bağkur Geriye Dönük Prim Ödeme işlemi yapacak kişilerin sorgulama yapması mümkündür. 170 hattı arandıktan sonra yapılmak istenen işlem sesli bir şekilde söylenir. Sonrasında borçlanma ile ilgili detaylı bilgi alınır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri