Kapsam. 12.03.2023 tarihli ve 32130 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan, 7440 sayılı Kanun uyarınca yapılandırılan borçların peşin ve ilk taksitinin ödeme süresi 26.05.2023 tarihli ve 32202 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan 7300 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile 31.07.2023 tarihine kadar uzatılmıştı.
7440 Sayılı Yapılandırma Kanunu İçin Son Tarih 31 Ağustos 2023'tür.
7440 Sayılı Yapılandırma Kanununun Sağladığı İmkanlardan Yararlanmak için Son Tarih 31 Ağustos 2023.
Resmi Gazete'de 26.05.2023 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren Cumhurbaşkanı Kararı ile üye aidat borçlarının yapılandırılmasıyla ilgili başvuru ve ilk taksit ödeme süreleri uzatıldı. Üyelerimizin yapılandırmadan faydalanabilmeleri için 30 Haziran 2023 tarihi mesai bitimine Şubemize başvurmaları gerekmektedir.
2023 BORÇ YAPILANDIRMA NE ZAMAN BİTİYOR? Borç yapılandırma başvuru tarihi daha önce 30 Mayıs olarak belirlenmişti. Ancak 2023 vergi affında son başvuru tarihi uzatılarak 30 Haziran'a ertelendi.
İlgili 40 soru bulundu
SGK tarafından yapılan duyuruda, “Son ödeme tarihi 31 Temmuz 2023 olan yapılandırma, cari dönem prim borçları ve diğer her türlü borçların son ödeme süresi 3 Ağustos 2023 saat 23.59'a kadar uzatılmıştır” ifadelerine yer verildi.
BORÇ YAPILANDIRMA TARİHİ UZATILDI MI? Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi borcu, idari para cezası, SGK borçları gibi borçların yapılandırmasına ilişkin süreyi uzatıyor. 31 Mayıs 2023'te bitecek olan yapılandırma kampanyası 1 ay daha uzatılacak ve 30 Haziran'da sona erecek.
Yapılandırılan tutarların peşin veya aylık dönemlerle azami 48 aya kadar taksitler halinde ödenmesi, peşin ödemelerde ise Yİ-ÜFE oranında hesaplanan tutardan %90 indirim yapılması imkanı bulunmaktadır.
5- Yapılandırma talebinden caymak veya vazgeçmek mümkündür. Konuyla ilgili taksitlendirme yapan kuruma dilekçeyle başvurup, bu irade beyanı gerçekleştirilebilir.
Hafta başında ilk tarih de 3 Temmuz. Başvuru tarihi uzayacağı için peşin ödeme ve ilk taksit süresi de uzayacak. 30 Haziran 2023 tarihinin de 31 Temmuz tarihine uzatılması bekleniyor.
Kesinleşmiş Borçlar İçin Başvuru Başvurular; Gelir İdaresi Başkanlığı internet adresi (gib.gov.tr) veya e-Devlet (www.turkiye.gov.tr) üzerinden İnteraktif Vergi Dairesine giriş yaparak, Page 19 • Bağlı olduğunuz vergi dairenize şahsen veya posta yoluyla ya da diğer vergi daireleri aracılığıyla, yapılabilecektir.
Eğer bu ilk iki taksit belirlenen süre içerisinde ödenmezse veya sonraki taksitlerden en az dört tanesi bir takvim yılı içinde süresinde veya eksik ödenirse, yapılandırma fırsatı kaybedilmektedir.
ÖDEMELER NASIL YAPILACAK? Yapılandırılmış SGK prim borcu ödemeleri anlaşmalı bankaların internet veya mobil bankacılığı üzerinden yapılabileceği gibi şube veya ATM'lerden de gerçekleştirilebilecek.
7440 Sayılı Kanun Kapsamında Yapılandırılan Borçları Ödeme Dönemi Başladı 7440 sayılı Kanun kapsamında yapılandıran borçlar, yapılan tercihe göre peşin veya taksitler halinde ödenebilmektedir.
7440 SAYILI KANUNA GÖRE BORÇ YAPILANDIRMASI VE MATRAH ARTIRIMI/KASA VE STOK DÜZELTMESİ BAŞVURU SÜRESİ VE İLK TAKSİT ÖDEME SÜRESİ BİR AY UZATILMIŞTIR. 26.05.2023 Değerli üyemiz, Bilindiği üzere, 7440 Sayılı Kanın uygulanmasında başvuru süreleri 31.05.2023 tarihinde sona ermektedir.
İşletmede mevcut olduğu halde kayıtlarda yer almayan emtia, makine, teçhizat ve demirbaşların envanter listesi ile vergi dairelerine bildirmek suretiyle defterlerine kaydedilmesine ilişkin bildirimin ve ödemenin son günü 3 Temmuz 2023'tür.
7440 Sayılı Kanuna göre hazırlanan ödeme tablosundaki taksitlerden en az ikisi 31 Temmuz 2023'e kadar ödenmeli!
Vergi borcu yapılandırılması için başvuru süresi bir ay uzatılarak 30 Haziran 2023 olmuştu. Bu tarih tatile denk geldiği için, son başvuru süresi 3 Temmuz 2023 olarak açıklandı.
Taksitle ödeme seçeneği tercih edilmesi ve birinci taksit süresinde ödendikten sonra geri kalan taksitlerin tamamının birinci taksiti izleyen ayın sonuna kadar ödenmesi halinde katsayı alınmayacak. Ancak %10'luk peşin ödeme indiriminden yararlanılamayacak.
daha az taksit olmak üzere, süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde, ödenmeyen veya eksik ödenen taksit tutarlarının son taksiti izleyen ayın sonuna kadar, gecikme zammı ile birlikte ödenmesi halinde yapılandırma bozulmayacaktır.
Ödemeler Gelir İdaresi Başkanlığı'nın mobil uygulamasından veya internet sitesinden de yapılabiliyor. Ayrıca, anlaşmalı bankaların şubelerinden veya mobil uygulamalarından da gerçekleştirilebiliyor.
Sayın İşverenimiz/Sigortalımız; 7440 sayılı Kanun kapsamında yapılandırılan prim borcunuzun peşin veya 1. ve 2. taksit ödeme son tarihi 31 Temmuz' dur.
VERGİ AFFI HANGİ BORÇLARI KAPSIYOR? Vergi affı yapılandırma paketi; tüm vergi cezaları, trafik, askerlik, nüfus, köprü, otoyol kaçak geçiş cezaları ve daha önce hiç yapılandırma düzenlemesinde yer almayan adli para cezaları, idari para cezaları, öğrenim kredisi borçları ve destekleme primi borçlarını da kapsıyor.
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda 'Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmeleri tamamlanırken vergi affı borç yapılandırma düzenlemesi Genel Kurul'da kabul edilip Resmi Gazete'de yayımlanarak yasalaştı.
Borç yapılandırması için vatandaşlar Gelirler İdaresi Başkanlığı'nın 'ivd.gib.gov.tr' adresi üzerinden giriş yapılacak, ardından ekranda e-Devlet ile giriş yapacak. Buna tıklayarak ve e-Devlet bilgilerinizle giriş yapacaksınız. Sitedeki talimatlarla ilerleyerek başvuru yapılabilecek.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri