Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

76 madde ne demek?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » 76 madde ne demek?

Madde 76- Kurumlar, görev ve unvan eşitliği gözetmeden kazanılmış hak aylık dereceleriyle memurları bulundukları kadro derecelerine eşit veya 657 Sayılı Kanunun 68 nci maddesindeki esaslar çerçevesinde daha üst, kurum içinde aynı veya başka yerlerdeki diğer kadrolara naklen atayabilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kastamonu.edu.tr

76 kuralı nedir?

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 76. maddesinde memurların bulundukları kadro derecelerine eşit veya 68. maddedeki esaslar çerçevesinde daha üst kadrolara naklen atanabilecekleri öngörülmüştür. Bu madde idareye takdir yetkisi tanıyan mevzuat hükümlerinden biridir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

10 gün işe gelmeyen memur hakkında nasıl işlem yapılır?

Buna göre, bağlı olduğu kurum tarafından kabul edilen mazereti olmadığı halde, görevine kesintisiz 10 gün süreyle devam etmeyen memurlar çekilme isteğinde bulunmuş sayılır. Keza, ücretsiz izin süresi dolduğu halde, devam eden 10 gün içinde görevine dönmeyen memurlar da görevden çekilmiş sayılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kulacoglu.av.tr

67 madde ne demek?

Madde 67 - Diğer şartları taşımakla birlikte üst derecelerde boş kadro olmadığı için derece yükselmesi yapamayan memurların kazanılmış hak aylıkları, öğrenim durumları itibariyle yükselebilecekleri dereceyi aşmamak şartıyla işgal etmekte oldukları kadroların bir üst derecesine yükseltilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: marasozluk.8m.net

Devlet memuru ek iş yaparsa cezası ne olur?

Bu cezalar, uyarma, kınama, aylıktan kesme, kademe ilerlemesinin durdurulması ve devlet memurluğundan çıkarma şeklindedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hkavukatlik.com

Türk Medeni Kanunu Madde 76 - TMK 76. Madde

İlgili 18 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Bir memur kaç yıl ceza alırsa işten atılır?

(657 sayılı kanun m.48/5). Kasten işlenen bir suçtan 1 yıl veya daha fazla hapis cezasının memuriyet görevi sırasında işlenmesi halinde, kişinin memuriyet görevi sona erer. Mahkum olunan 1 yıl hapis cezası adli para cezasına çevrildiği takdirde memuriyet engeli ortadan kalkar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

Devlet memuru ikinci bir işte çalışabilir mi?

Memurlar, mesleki faaliyette veya serbest meslek icrasında bulunmak üzere ofis, büro, muayenehane ve benzeri yerler açamaz; gerçek kişilere, özel hukuk tüzel kişilerine veya kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarına ait herhangi bir iş yerinde veya vakıf yükseköğretim kurumlarında çalışamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

64 madde ne demek?

Madde 64- Kademe; derece içinde, görevin önemi veya sorumluluğu artmadan, memurun aylığındaki ilerlemedir. Memurun kademe ilerlemesinin yapılabilmesi için bulunduğu kademede en az bir yıl çalışmış olması ve bulunduğu derecede ilerleyebileceği bir kademenin bulunması şartları aranır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuatdergisi.com

71 madde nedir?

5237 sayılı TCK'nın “Ceza zamanaşımının kesilmesi” başlıklı 71. maddesinde; ” ( 1 ) Mahkûmiyet hükmünün infazı için yetkili merci tarafından hükümlüye kanuna göre yapılan tebligat veya bu maksatla hükümlünün yakalanması ceza zamanaşımını keser. Hükmü öngörülmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

36 madde ne demek?

Madde 36- (1) Fail, suçun icra hareketlerinden gönüllü vazgeçer veya kendi çabalarıyla suçun tamamlanmasını veya neticenin gerçekleşmesini önlerse, teşebbüsten dolayı cezalandırılmaz; fakat tamam olan kısım esasen bir suç oluşturduğu takdirde, sadece o suça ait ceza ile cezalandırılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

Memur 1 gün işe gitmezse ne olur?

Bu cezaların çerçevesi, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 125. maddesinde çizilir. Kanun, mazeretsiz göreve gitmeyen kişilerin şu cezalarla karşılaşacağını belirtir: Mazeretsiz 1 veya 2 gün göreve gitmeyen memur: Bu gruptaki memurlar, aylıktan kesme disiplin cezasıyla karşılaşırlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: saglikagi.com

1 ayda kaç gün işe gelmeyen işten çıkarılır?

İşçinin işverenden veya amirinden izin almaksızın ya da haklı bir sebebe dayanmaksızın ardı ardına 2 iş günü veya bir ay içinde 2 defa herhangi bir tatil gününden sonraki iş günü, yahut da bir ayda 3 iş günü devamsızlık yapması halinde ise ihbar ve kıdem tazminatı ödemeden derhal işine son verilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

Memur kaç gün habersiz işe gelmeyebilir?

Görüldüğü üzere, memurun mazeretsiz ve kesintisiz 3 gün göreve gitmemesinden dolayı disiplin cezası aldıktan sonra bir kez daha mazeretsiz ve kesintisiz (toplam 6 gün) işine gitmemesi halinde memuriyetten çıkarılacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kapitalhukuk.com

Milli Eğitim Bakanlığı 76 madde nedir?

76.madde, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından şube müdürlüğü kadrolarına atama yapılmak üzere kullanılan istisnai bir yol olmaktan çıkarılmış, hemen hemen her yıl çok sayıda şube müdürü ataması yapılmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ogretmenlericin.com

Memurun amiri işçi olur mu?

657 sayılı Kanuna göre memur ve amir arasında hiyerarşi bulunmaktadır. Dolayısıyla, gerek sözleşmeli personel gerekse 4857 sayılı İş Kanununa tabi bir işçi personelin memur ve amiri arasında bir hiyerarşik kademeye konulması veya bir memurun amiri olması mevzuat hükümlerine aykırıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: artuklu.edu.tr

Devlet memuru ek iş yapabilir mi?

657 sayılı kanunun 28. maddesine göre memurlar ek iş yapamazlar. Buna Freelance işler de dahildir. Ancak memurlar şirket ortağı olabilir, telif hakları kapsamında ürettikleri fikri ürünlerden gelir elde edebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eleman.net

75 madde ne demek?

TCK madde 75 ile düzenlenen önödeme, bazı suçlarla sınırlı olmak üzere, yapılan soruşturma neticesinde hakkında kamu davası açılacak failin işlenen suçun cezasıyla bağlantılı olarak belirlenen parayı ödemesi halinde, fail hakkında kamu davası açılmaması ya da açılmış dava varsa davanın düşmesidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: erdemakcay.av.tr

77 madde nedir?

İnsanlığa karşı belirten suçların yer aldığı TCK Madde 77, birinci fıkrada; ”Bazı fiillerin siyasal, felsefi, ırki veya dini saiklerle toplumun bir kesimine karşı herhangi bir plan doğrultusunda, sistemli olarak işlenmesi insanlığa karşı suç oluşturur.” Şeklinde yer almaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: batur.av.tr

Trafikte 78 madde nedir?

Trafik kanununda emniyet kemeri ile ilgili olan madde 78/1-a trafik cezası maddesi olarak kodlanmaktadır. Trafik kanunu 78/1-a maddesinde emniyet kemeri bulundurulması zorunluluğu olan araçlarda emniyet kemeri bulundurmaması veya kullanmaması durumunda ceza verilmesi gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

48 madde ne demek?

CMK Madde 48 Gerekçesi

Madde, evrensel kural olan ve Anayasanın 38 inci maddesinin beşinci fıkrasında yer alan “Hiç kimse kendisini ve kanunda gösterilen yakınlarını suçlayan bir beyanda bulunmaya veya bu yolda delil göstermeye zorlanamaz.” biçimindeki ilkeyi iç hukukta yinelemektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

68 madde ne demek?

657 sayılı Kanunun 68/B maddesinde, asansör yükselme olarak da bilinen belirli hizmet süresini dolduranın bir üst dereceye atanma usul ve esasları hüküm altına alınmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

8 1 polis memuru ne demek?

Memurların hizmete başladıkları tarihlerde mezun oldukları okul, daha önceki memuriyetleri, yükseköğretimi ve askerlik hizmeti bu değerlendirmede bir kıstastır. Genel olarak memurlar göreve 9'un 1'den başlarlar. Sonrasında 9'ın 2'si, 9'un 3'ü ve devamında 8'in 1'i olarak devam ederler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

Memur sahneye çıkabilir mi?

Memurlar filmlerde oynayabilir mi, sahneye çıkabilir mi? Bu işi mesai saatleri dışında yapmak, görevini küçük düşürücü davranışlardan kaçınmak ve sosyal güvenlik ilişkisi kurmamak şartıyla memurlar dizi veya filmlerde ya da tiyatro oyunlarında rol alabiliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebetr.com

Devlet memuru istifa ettikten sonra geri dönebilir mi?

Memuriyetten adaylık dönemini tamamladıktan sonra ayrılanlar tekrar memuriyete dönmek istedikleri takdirde hem kendi kurumlarına hem de başka kurumlara memur olarak dönebilmektedir. Dikkat edilmesi gereken husus, memuriyete tekrar dönmede döneceği kadronun şartlarını taşımış olma şartının aranmakta olduğudur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sadikayabasi.av.tr

Devlet memur istemediği birimde çalıştırılabilir mi?

Bu yasal durum karşısında; 6111 sayılı Yasa'nın Resmi Gazetede yayımlandığı 25. Şubat.2011 tarihinden sonra; bir memuru kadrosunun bağlı bulunduğu birim dışında kuruluşun başka bir biriminde kadrosu dışında çalıştırılmasının yasal dayanağı yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: evrensel.net

DuyuruReklam alanı

© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT