75-79 KPSS ile düz memur, sağlık personeli, infaz koruma memuru, zabıta memuru, zabıt ve icra katibi, hizmetli, şoför, destek personeli, teknisyen, tekniker, veri hazırlama ve kontrol işletmeni, işçi, temizlik personeli, aşçı, kaloriferci gibi kadrolara 75-79 KPSS ile memur alımı yapmaktadır.
KPSS ortaöğretim puanı ile memurluk başvurusu yapacak adayların en az 65 puan almaları gerekmektedir.
KPSS'den 75, 76, 77, 78, 79 puan alan adaylar uzman erbaş ve astsubay alımına başvuru yapabilmektedir. Ön lisans KPSS ile POMEM'lere her sene binlerce polis alımı yapılmaktadır.
KPSS lise puanı 70 üzeri olan adaylar bu ilanlara başvuru yapabilmektedir. DİĞER İLANLAR HANGİLERİ? Bakanlıklar ve bağlı kuruluşların çoğu KPSS'den 60-70 puan alan adaylar arasından personel alımı yapmaktadır.
KPSS Puanı ile alımlar Memur ve Kamu Personeli statüsünde yapılmaktadır. Bu yönde Belediyeler genelde 60 KPSS Puanı ile, Üniversiteler 50 KPSS Puanı ile ve Bakanlıklar 60 - 70 KPSS Puanı ile alım yapmaktadır.
İlgili 23 soru bulundu
Hangi memur alımları yapılıyor? Devlet kurumlarına ön lisans mezunu adaylar arasından her sene on binden fazla memur personel asker işçi ve polis alımları yapılıyor. KPSS'den 70, 71, 72, 73, 74 puan alan adayların başvuru yapabilecekleri ilanlar var. Birçok kurum 60-70 KPSS ile personel alımı yapmaktadır.
KYK Yurt Yönetim Memuru Alımları için KPSS taban puanı 70 ve üzeri olarak belirlendi.
Belediyeler çoğunlukla açtıkları ilanlarda KPSS 60 ya da 70 taban puan şartı istemektedir. Belediyeler tarafından açılan ilanlarda Zabıta Memuru,İtfaiye Eri, Veri Hazırlama Kontrol işletmeni, Düz Memur, Büro Personeli gibi ünvanlar ile onlarca memur alımı yapılmaktadır.
TSK-MSB ve Jandarma'ya yapılacak subay astsubay alımında KPSS şartı 60 olarak isteniyor. Uzman erbaş alımında ise 50 puan şartı aranmaktadır. Yani 70 üzerie alan adaylar bu ilanlara başvuru yapabilir. Ancak alımlarda 10 kat sınırı var Alınacak sayının 10 katı kadar aday mülakatlara çağrılıyor.
Kamu belediye başkanlığı geçtiğimiz günlerde memur alımı ilanını yayınladı. Ayrılan ilk kontenjanlar zabıta ve mühendis alımı olurken 65 puan şartı getirildi. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yayınlanan bildiride genel başvuru şartları arasına KPSS'den en az 65 puan alma şartı eklendi.
Polislik KPSS önlisans puanı nedir 2023
KPSS önlisans sonuçlarının ardından Polislik KPSS önlisans puanları ile ilgili araştırmalar adaylar tarafından araştırılmaya başlandı. P3 puan türü ile polislik alımı gerçekleştiriliyor. KPSS önlisans puanı ile polislik başvurusu için adayların en az 65 puan almaları gerekiyor.
Polisliğe başvuruda bulunmak için adayların en az 60 puan almaları gerekmektedir. Ardından polis olmak için çeşitli sınavlardan geçen adaylardan, bu sınav ve mülakatlarda başarılı olanlar polis olmaya hak kazanmaktadır.
51-55 net arası ; 73- 76 arası puan getirecektir. 56-60 net arası; 76-78 arası puan getirecektir. 61-65 net arası ;78-80 arası puan getirecektir. 66-70 net arası ; 80-82 arası puan getirecektir.
Eğitim & Kariyer konusunda 438 cevap paylaştı. Herhangi bir bölümden gireceksen puanlar yüksek oluyor. En az 85-86 oluyor. Kendi bölümünden alım varsa puanlar düşebiliyor 81'lere kadar.
KPSS puan sınırı olmayan bir bölümde üniversitelerin sağlık ile normal memur alımları, Öğretmenevleri, polisevleri, kamu misafirhaneler de 50-55 puan bandında memur alımı yapıyor, Sözleşmeli öğretmenler ise KPSS'den 60 ve üzeri puan alması gerekir.
KPSS sınavına başvuru yapabilmek için ortaöğretim kurumlarından, ön lisans programlarından ve lisans programlarından mezun olmak ya da mezun olabilecek durumda olmak (son sınıf öğrencileri) gereklidir. Sınav sonrasında tercih yapabilmek için başvuru kılavuzunda belirtilen şartları yerine getirmek gerekir.
KPSS 50 PUANLA NEREYE ATANILIR? KPSS Lisans sınavından 50 veya 55 alan adaylar belediyelerin memur alımı kontenjanlarına katılabilir. Sağlık ve normal memur alımları da KPSS puan sınırı olmayan bölümler arasında yer alıyor. Jandarma sivil memur alımında KPSS 55 puan şartı bulunuyor.
70 – 75 puanla adayların başvuru yapabileceği ilan sayısı oldukça fazladır. Adalet Bakanlığı İKM, katip, mübaşir, güvenlik görevlisi, hizmetli alımlarına adaylar başvurabilir.
Bakanlıklar ve bağlı kuruluşların çoğu KPSS'den 60-70 puan alan adaylar arasından personel alımı yapmaktadır. Bu bakanlıklara 60-70 KPSS ile işçi ve memur alımları yapılmaktadır. KPSS'den 80, 81, 82, 83, 84 puan alan adaylar uzman erbaş ve astsubay alımına başvuru yapabilmektedir.
9 ) Belediye Düz Memur alımları
Belediyeler tarafından açılan memur alımlarında düz memur alımı da yapılmakta ve çoğunlukla 70 KPSS puanı şartı aranmaktadır.
2- Zabıt Katibi olabilmek için ikinci şart ise KPSS ( Kamu Personeli Seçme Sınavı ) ' den en az 70,00 puan almaktır.
Aynı zamanda infaz ve koruma memuru olarak bilinen gardiyan, KPSS puanı ile giriş imkanı veren bir meslek grubudur. Bu kapsamda lise veya denge okullardan mezun olmak ile beraber KPSS'ye giriş yapılır. Daha sonra en az 70 puan almak suretiyle başvuru gerçekleştirilir.
KPSS Ortaöğretim sınavından 70 puan almak için 40 -45 net yapmak gerekiyor. Şurada Paylaş! KPSS Ortaöğretim sınavından 80 puan almak için ise 67 – 72 arasında net yapmanız gerekir. 90 puan alabilmek için ise 87-92 arasında net yapılması gerekiyor.
Az puan almak ve atanmak mümkün olsa da azınlıkta kalan bu durumun genele vurulmaması gerekir. KPSS'de tercih yapmak için taban puan 60 olsa da bu yarışta binlerce kişi bulunur ve yüksek puan alanların şansı her zaman daha yüksek olur.
Düz Memur Ne İş Yapar? Düz memur, çalıştığı kamu kuruluşunda temel bilgisayar kullanma becerilerini gerektiren görevlerden ya da kurumun çeşitli hizmetleri sağlamak amacıyla yaptığı saha faaliyetlerinden sorumludur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri