Eğitim Uzmanı (Seviye 6) kuruluş hedefleri doğrultusunda çalışanların mesleki ve bireysel yeterliliklerini geliştirmek amacıyla kuruluş içi eğitim sistemini kuran ve uygulayan nitelikli kişidir.
SEVİYE 6: Bir iş veya öğrenme alanında sorgulayıcı bakış açısını kapsayacak şekilde İLERİ DÜZEYDE kuramsal, metodolojik, olgusal bilgiye ve UZMANLIĞINI GÖSTEREN ileri düzeyde becerilere sahip olma yetkinliği.
Belge Yöneticisi (Seviye 6) iş sağlığı ve güvenliği, çevre koruma ve kalite gereklilikleri çerçevesinde belge yönetim sistemini kurgulayarak sistemin uygulamalarını düzenleyen nitelikli kişidir.
İş ve Meslek Danışmanı (Seviye 6), genellikle ofis ortamında görev yaptığı için mesleki hastalık, kaza ve yaralanma riski azdır. Bununla birlikte kuruluşun farklı bölüm ve birimlerinde çalışması gerektiğinde veya seyahat gerçekleştirdiğinde, çalıştığı mekânın riskleriyle karşı karşıya kalabilir.
İş Sağlığı ve Güvenliği, Çevre Koruma, Kalite, Çalışma Mevzuatı ve Mesleki Gelişim birimi İş ve Meslek Danışmanı Seviye 6 Revizyon 3 yeterliliğinin A1 birimidir, bu birim toplam 1 adet teorik sınavdan oluşmaktadır. Tehlike ve risk kavramlarını ve birbiri ile ilişkisini tanımlar.
İlgili 18 soru bulundu
Müşteri ile iletişiminin nasıl olacağı, ikna kabiliyeti ve iletişimine dikkat edilerek yeterli görülmesi halinde belge verilmektedir. Seviye 5 Mesleki yeterlilik belgesi gayrimenkul alım satımı yapılabilmesi ve emlak ofisi açılabilmesi için bir zorunluluk haline getirilmiştir.
31 Ağustos 2020 tarihinden itibaren belgesi olmayan kişiler emlak ofisi açamayacaklardır. Seviye 5 belgesi alabilmeniz için bizden almış olacağınız emlakçılık sertifikası ile MYK tarafından belirlenen kurum veya kuruluşlara başvuru yaparak alabilirsiniz.
4 seviye mesleki yeterlilik belgesi, mesleki yeterlilik seviyeleri uygun olan mesleki yeterlilikte kendini geliştirmiş kazanımlarını güçlendirmiş deneyimlerini artırmış kişilerin bulunduğu seviyedir.
TYÇ, seviye tanımlayıcıları aracılığıyla tanımlanan 8 farklı seviyeden oluşmaktadır. Seviyeler, 1'den 8'e doğru sıralanmakta, kolaydan zora ve basitten karmaşığa doğru ilerlemektedir.
Bu seviyeler, en temel öğrenme seviyesinden (seviye 1) en üst düzey öğrenme seviyesine kadar (seviye 8) geniş bir alanı kapsamaktadır. AYÇ, hayat boyu öğrenmeyi geliştirmeye yönelik bir araç olarak, yüksek öğrenimin yanı sıra, genel ve yetişkin eğitimini, mesleki eğitim ve öğrenimi içermektedir.
Eğitim Uzmanı (Seviye 6) genellikle ofis ortamında çalışır. Çalışma ortamının havalandırma- ısıtma-soğutma sistemlerini içeren, yeterli aydınlatma sistemine sahip, ergonomik ofis araç ve gereçleri ile donatılmış, gerekli iletişim imkânlarını sunan altyapıya sahip olması gerekir. kullanılarak çalışılır.
Eğitim Uzmanı (Seviye 6) Mesleki Yeterlilik Belgesini elde etmek isteyen adaylar yeterlilik birimlerinde tanımlanan teorik ve performansa dayalı sınavlara tabi tutulur. Adayların yeterlilik belgesini alabilmeleri için, yeterlilik birimlerinde tanımlanan sınavlardan başarılı olmaları gerekir.
Yönetim Danışmanı (Seviye 7), gerektiğinde saha çalışması da yapmakla birlikte, genellikle gürültüden uzak, sakin bir ofis ortamında çalışır. Görevlerini yaparken hizmet verdiği bireyler, çalıştığı kuruluşlardaki yönetici ve diğer personel ve meslektaşları ile iletişim halindedir.
Eğitim açısından, İş ve meslek danışmanı olmak isteyen kişilerin psikoloji, sosyoloji, insan kaynakları veya benzer alanlarda bir lisans ya da yüksek lisans derecesine sahip olması gerekir. Danışmanlık eğitimi almış olmak da tercih sebebidir.
İş ve meslek danışmanlığı eğitimi, iş arayanların veya kariyer değiştirmek isteyenlerin iş ve meslek seçimlerine yönelik bilgi ve beceriler kazandırmak için verilir ve iş arayanların veya kariyer değiştirmek isteyenlerin iş ve meslek seçimlerine yönelik bilgi ve beceriler kazanmalarını amaçlar.
Bu yeterliliğe ait öğrenme kazanımları, eğitim kurumları gibi örgün ve yaygın öğrenme ortamlarında edinilebildiği gibi işbaşında ve serbest öğrenme ortamlarında bağımsız olarak da edinilebilmektedir. Bu yeterliliğe sahip kişi; İş sağlığı ve güvenliği ile çevre koruma önlemlerini açıklar.
Ustalık belgesi almak için başvuru yapılacak olan meslekte 3 senelik veya daha fazla meslek lisesi eğitimi almış kişiler. Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından verilmiş olan ve 4. seviye yeterlilik belgesine sahip kişiler.
Mesleki yeterlilik belgesi; metal, inşaat, otomotiv, elektrik/elektronik, enerji, ulaştırma, lojistik ve haberleşme, hazır giyim, deri gibi sektörlerdeki meslekleri icra edebilmek için zorunlu hale gelen bir tür sertifikadır. Bu sertifikanın MYK tarafından onaylanmış olması gerekmektedir.
TQUK 3. Seviye Eğitim ve Öğretim Sertifikası (QCF), öğretmek veya eğitmek konusunda öğrencileri çok çeşitli bağlamlarda hazırlayan, başlangıç niteliğinde bir öğretme yeterliliğidir. Öğrencilerin bir öğretmenlik pozisyonunun olması gerekmediği için bu kurs, uygulama bakımından bir yeterlik geliştirmemektedir.
İş ve görev tanımı
İnşaat İşçisi (Seviye 2) , iş sağlığı güvenliği konusunda bilinçli hareket eden ve inşaatlarda çalışabilecek alt yapıya sahip kişidir.
Çıraklık Eğitimi süresi tüm meslek dalları için 4 yıldır. Çırak öğrenciler; 11. Sınıfın sonunda Kalfalık sınavlarına girerler,başarılı oldukları takdirde Kalfalık Belgesi, 12. Sınıfın sonunda Ustalık sınavlarına girerler,başarılı oldukları takdirde Ustalık Belgesi almaya hak kazanırlar.
Sözlü sınavda başarılı olmak için en az 80 puan almak şarttır. (3) Sözlü sınav sonuçları sınava girenlere üç gün içinde yazılı olarak bildirilir.
Genel Ücret tarifesi için tıklayınız. MESLEKİ YETERLİLİK BELGE ÜCRETİ 01.01.2023 İTİBARİYLE 300 ₺ DİR.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri