8 ayar altının uzun ömürlü kullanım sağlaması için özellikle üretim aşamasında içeriğine katılan kimyasallara dikkat edilmesi gerekmektedir. Herhangi birisinin ayarının yanlış yapılması ile 8 ayar altınların doğru kullanılsa dahi kararması mümkündür.
Kararma problemi olan 8 ayar altın takılarda ürün gerçekten kararmakta, kullanılmaz hale gelmekte çok kötü bir görünüm oluşmaktadır. Bu tarz kararma durumlarında ürünü satın aldığınız yerle irtibata geçerek, revizesini problem çözülmeyecek durumda ise yeni bir ürünle değiştirilmesini talep edebilirsiniz.
Ancak, 8 ayar altının kararması efsanelerinin aksine, aslında doğru değildir. Kararma, genellikle altının saflık derecesiyle ilişkilendirilen bir sorundur. Daha yüksek ayar altınlar, yani 18 veya 24 ayar altın gibi saf altınlar, daha az kararma eğilimindedir.
Karbonat ve Sirkeli Su ile Altın Parlatma
Bir kabın içerisinde 2 yemek kaşığı sirke, bir miktar su ve 2 yemek kaşığı karbonat karıştırılır. Diş fırçası bu karışıma batırılır ve altın takılar hafifçe ovulur. Takılar, ılık su ile durulanır ve bir bezle kurulanır.
Hayır kararmaz. Kullanıma bağlı olarak; kozmetikler, kimyasal ( çamaşır suyu vb.) ürünler altınlarda matlaşmaya neden olur.
İlgili 44 soru bulundu
“ 8 ayar altın satarken zarar eder miyim? ” gibi sorulara sahip altın kullanıcılarının olduğunu da görebiliyoruz. Fakat bu sorunun kesin bir cevabı ne yazık ki yoktur.
8 ayar altın, %33.3 saflıkta bir maden karışımıdır. Bu nedenle, bu ürün sıklıkla takı ve mücevher yapımında kullanılmayabilir. Ancak, bazı ülkelerde modeller gold madeni paraların yapımında kullanılır. Görkemli maden, doğada genellikle gümüş, bakır ve diğer metallerle birleşmiş halde bulunur.
Bu noktada 8 ayar altın alınır mı merak edilmektedir. 8 ayar altın içeriğinde diğer ayarlarda olan altınlara göre daha az altın bulundurmasından dolayı uygun fiyatlıdır. Ancak içeriğinde 333 milyem altın bulunmasının yanında alloy ve gümüş de bulunmaktadır.
9 Ayar altın daha çok yüzük, küpe, bileklik, kolye ve hızma yapımında kullanılır. Ayarı yüksek ürünlere göre daha uygun fiyatlı olduğu için çok tercih edilir. Alacağınız takı altının tüm avantajlarına sahip olacaktır. Ürününde herhangi bir kararma ya da solma olmayacak, suyla etkileşime girse bile bozulmayacaktır.
Dayanıklılığı ve kolay işlenebilmesi sayesinde takılarda sıklıkla tercih edilir. Ayrıca altın, havadan ve sudan etkilenmediği için kararmaz ve paslanmaz. Bu yüzden de 14 ayar altın takılar, doğru şekilde korunduklarında ve gerekli bakımlar yapıldığında ilk günkü görünümünü korurlar.
Altın aldığınızda 22, 910, 912, 916, 930 veya 933 sayılarından bir tanesi ile karşılaşıyorsanız bu altının 22 ayar olduğu anlamına gelir. 18 ayarda kullanılan rakamlar 18 ve 750'dir. 8 ayarda ise 8, 330 ve 300 sayıları kullanılır.
Pırlanta yüzüklerinin altın ayarı genelikle 14 (585) ve 18 (750) ayardır, elmas ürünler de ise genellikle 8 (333) ayar altın kullanılır. Yüzüğün altın ağırlığını da yine bütçenize göre belirleyebilirsiniz.
Baskıda yer alan rakam ve harfler, takının yapımında kullanılan altının özelliklerini anlatır. 8 Ayar altın kullanılan bir ürünün üzerinde yer alan damgada, 8, 8 K, 333 ibareleri yer alabilir. Bu ibareleri gördüğümüz bir ürünün 8 ayar altın kullanılarak üretildiğini söyleyebilmek mümkündür.
Kararmayan ve parlaklığını koruyan çelik yüzükler aynı zamanda darbelere karşı da dayanıklıdır. Sert bir malzeme olduğundan yamulma gibi olumsuzluklar yaşanmadan uzun süre kullanılabilir.
8 Ayar Tek Taş Yüzük, değerli metallerin altınla karıştırılması ile elde edilen 8 ayar altınla tasarlanan, genellikle tek taş taşıyan zarif ve şık yüzüklerdir. Bu yüzükler, özel anlarda ve günlük kullanımda tarzınızı tamamlamak için tercih edebileceğiniz mücevherlerdir.
Gram altınlar, gram altın hesapları veya sertifikalarına yatırım yapanların, altınlarını bozdurduklarında zarara uğrama olasılıkları daha düşük oluyor. Gram altının işçilik maliyetine sahip olmaması ve değerinde satılabilmesi yatırımcı açısından son derece avantajlı oluyor.
Uzun süre kullanımlar sonucu altın takılarınız kirlenerek kararabilir. Kullandığınız kozmetik ürünler, cildinizdeki yağ oranı, ter ya da vücut parfümleri gibi dış etkenler altınların kararmasını hızlandıran unsurlardan sadece birkaçıdır. Kararan takılar eski parlaklığını kaybettiği için kullanılmak istenmez.
Karbonat ve su: Karbonat ve su karışımı, altın takılarınızı temizlemek için etkili bir yöntemdir. Karbonatı su ile karıştırarak bir macun yapın ve yumuşak bir fırça kullanarak takılarınızı bu macunla temizleyin. Daha sonra takılarınızı ılık su ile durulayın ve bir bezle kurulayın.
Dolayısıyla altın çeşitleri içerisinde en değerli olanının 24 ayar altın olduğunu söylemek mümkündür. Her bir ayar altının bütününün 24'te birini ifade eder. Örneğin bir küpenin 24'te 22'si altın, kalanı gümüşten meydana geliyorsa bu küpenin 22 ayar olduğu anlamına gelir.
Yine farklı altın renkleri uygulayabilmek ve zaten oldukça yüksek olan ürün bedelinde altın maliyetini nisbeten düşürmek de bu sebeplerdendir. Elmas mücevherlerde ise genellikle 8 ayar kullanılır. Yani saf altın 24 ayar iken, yaklaşık %33 oranında saf altın içeren 8 ayar tercih edilir.
8 ayar bilezik modelleri genelde 5 gram ağırlığından oluşur.
Bu hususların en önemlisi 333 ayar altın bilekliğin kaplamasında kullanılan altının saflık değeridir. Altın kaplama 10k ile 24k arasında değişen altınlar ile yapılır. 333 ayar altın kaplamanın daha uzun ömürlü ve dayanıklı olması için 24k altından yapılmış olmasına özen gösterilmelidir.
Ürün 8 Ayar Gerçek Altındır. Ürün Orjinal Çeyrek Altın değildir. Orjinal Çeyrek Altınlar 22 Ayar Altındır. Bu ürün Çeyrek Altın benzeri 8 Ayar Baskı Çeyrek Altındır.
Beyaz Altın Yüzük Kaç Ayar Olur? Beyaz altın yüzük modelleri, ürünün tasarımına ve ölçüsüne göre 8 ayardan başlar. 14 ayar, 18 ayar, 22 ayar beyaz altın yüzükler tasarlanabilir.
Peki, alyanslar kaç ayar olmalıdır? Altın alyans ayarları 18,22 ve 24 olur. Uzun yıllar alyansınızı kullanacağınız için sağlam olmasına dikkat etmelisiniz. Bundan dolayı en fazla seçeneğe sahip olan 14 ayar altın alyans modellerini rahatlıklar tercih edebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri