-yoğurt: 5 aylıktan sonra az miktarda başlanabilir, genelde ikindi öğünü olarak verilir: (15.30-16.00), ekşi ve süzme yoğurt verilmemelidir.
Süzme yoğurdun bebeklere bir faydası yoktur. Hazır yoğurt ise canlı maya (probiotik) içermediğinden bebeğinizin bağırsaklarını ev yoğurdu kadar korumayacaktır. Günlük yoğurt öğünü iki defa olabilir. Her öğünde 3 tepeleme yemek kaşığı veya 1 çay bardağı verilebilir.
Yoğurdu, bebeğinizin 6-12 ay arası döneminde tamamlayıcı gıda olarak anne sütü veya formül mama ile birlikte vermenizde bir sakınca yoktur.
Sütaş Babymix bebeğinizin ilk yoğurdu...
Bebek ve Küçük Çocuk Ek Gıdaları Tebliği'ne uygun olarak üretilmiştir. Sütaş Babymix, anne sütü ya da devam mamasından sonra bebeğinizin katı mamaya geçişini kolaylaştıran, yüksek besleyici özellikte bir ek besindir.
8,5 aydan itibaren, öğle ya da akşam öğünlerinde, çatalla biraz ezerek, içine biraz da yoğurt ekleyerek 1-2 yemek kaşığı kadar yemesine izin verilebilir.
İlgili 33 soru bulundu
Ek gıda döneminde bebek için hazırlanılabilecek olan yoğurt anne sütünden yapılabilir. Ancak yine de yoğurdun tutmama riskine karşılık altın kadar değerli olan anne sütünün ziyan olmaması için (Eğer alerji yoksa) inek sütü, keçi sütünden yapılması önerilebilmektedir.
6-9 aylık dönemde hızla büyümeye devam eden bebekler için hayvansal protein kaynakları beslenmeye eklenebilir. Kahvaltı için tam pişmiş yumurta sarısı, sağlıklı bir protein kaynağıdır. Herhangi bir alerjik reaksiyon görülmemesi durumunda, 3-4 gün aradan sonra tekrar yumurta verilebilir.
-yoğurt: 5 aylıktan sonra az miktarda başlanabilir, genelde ikindi öğünü olarak verilir: (15.30-16.00), ekşi ve süzme yoğurt verilmemelidir.
Dolayısıyla ek gıdaya başlayan bebeklere ilk günlerde birkaç çay kaşığından fazla yoğurt yedirilmemelidir. Eğer kızarıklık, deri döküntüsü vb. alerjik belirtiler gözlemlenmiyorsa yoğurdun miktarı yavaş yavaş artırılabilir. İlerleyen aylarda ise bebeğin de isteğine göre yarım veya tam çay bardağı yoğurt yedirilebilir.
Pınar Organik Yoğurdu ekleyin. İyice karıştırın. Püre mamamız hazır. (6. ayını doldurmuş bebekler için önerilir.)
Bebeğin gece iyi uyuması için uyumadan önce muhallebi verilmesi ya da gece beslenmesinde cicibebe ilave edilmiş devam sütü / inek sütü verilmesi söyleniyor.
İçerdiği probiyotikler sayesinde sağlıklı bir sindirim sağlar. İshal, kabızlık, ülseratif kolit gibi birçok bağırsak probleminin yaşanmasını önler. Süzme yoğurt; kalsiyum, fosfat, protein ve potasyum bakımından oldukça zengindir. Hatta diğer yoğurtlara göre iki kat fazla protein bulundurur.
Süzme yoğurt yoğurdun süzülerek suyunun çıkarılması sonucu oluşan yoğurda verilen addır. Yapılan araştırmalara göre süzme yoğurt normal yoğurttan daha sağlıklı ve yararlıdır.
Ülkemizde kullanım alanı yaygın olan süzme yoğurt hem sade olarak hem de çorbalarda, soslarda, salata, tatlı, poğaça yapımında hatta bazı yörelerde yeşilbiberle birlikte fermente edilip saklanarak (turşu gibi) kullanıldığı gibi yemeklerin yanında çeşni olarak da sıklıkla tüketilmektedir.
Son yıllarda 1 yaş altı bebekler için belli başlı büyük firmalar tarafından hazır bebek yoğurtları da üretildi. Bunların tüketiminde sakınca yoktur.
Yoğurdun tadını henüz bilmeyen bebeğinize ilk önce 1 çay kaşığı kadar yoğurt tattırıp daha sonraki günlerde yavaşça arttırabilirsiniz. Evinizde hazırlayacağınız yoğurtlu meyvenin yapımında tek bir meyveyi ya da diğer çeşitli meyveleri karıştırarak uygulayabilirsiniz.
Yoğurt, sindirim sisteminin dengeli bir şekilde çalışmasında rol oynayan temel besindir. İçerdiği kalsiyum sayesinde kemik ve dişler güçlenirken A, B ve E vitaminleriyle bebeklerin gelişimini destekler. Ek gıdaya geçiş döneminde bebekler için ev yapımı yoğurt verilmesi gerekir.
Süzme yoğurt yapacağınız yoğurdunuzu direk kağıt havlulu süzeğe boşaltın ve süzmesini bekleyin. Süzülünce bir tabağa ters çevirip kağıt havluyu çıkarıp alın çok kolay ve lezzetli bir yoğurt elde edersiniz.
Elde edilen yoğurt, buzdolabında 2 C de 1 hafta saklanabilse de, bebekler için2 günde bir yenisinin mayalanmasını uygundur.
Bebeklik döneminde ağız; gerek gereksinimler, gerek doyumlar, gerek de dış çevre ile ilişki kurmakta kullanılan bir organdır. Bu sebeple 0-12 aylık dönemde bekler için vücudun en duyarlı bölge ağızlarıdır. Bebekler, küçük dünyalarında her şeyi ağızlarıyla kontrol eder, buldukları her şeyi ağızlarına alırlar.
Bebeğiniz 8 aylık olunca günde 3 ana öğün beslenmesi gerekir. Ana öğünün yanı sıra 1-3 ara öğün de olması gerekir. Bebeğinizi 3-4 saatte bir beslemeniz gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri