Mühendislik okuyanların derecesi 8 di. Memurlar her yıl bir kademe alır. Normal şartlarda 3 kademeyi tamamlayan, yani üç yıl çalışan memur bir derece alır. Kademeler küçüktün büyüğe doğru (1-2-3) çalıştığı yıl kadar alır.
Ayrıca mesleği ile ilgili doktora yaptığından söz konusu fıkra gereğince master dolayısıyla bir kademe ilerlemesinden yararlandığı için (doktora dolayısıyla) hakkında iki kademe ilerlemesi uygulanarak intibakı 8/1'e yapılarak göreve bu derece kademeden alınacaktır.
Kadro derecesi kişinin maaşını etkileyen faktörlerden biri. Devlet memurlarının maaşı girdikleri kadroya göre değişiklik gösterir. Maaş hesaplamaları kıdem ve kadro derecesine göre yapılır. Tazminat da kadro derecesi içerisinde ayrı bir kalem olarak yer alır.
1.Derece, Kademe ve Terfi kavramları neyi ifade etmektedir? - Derece; memurun öğrenim durumu ve hizmet yılları itibarı ile bulunmakta olduğu müktesebi ifade eder. Kadro derecesi ise atanılmış ve/veya işgal edilmekte olan kadronun karşılığı olarak devletin tahsis etmiş olduğu rakamı/dereceyi ifade eder.
Her yıl 1 tane kademe ilerlemesi yapılır. 3 yılın sonunda ise 1 derece ilerlenir. Derece dik, kademe ise yandır. Master ve doktora yapanlar 1. derece ve 1. kademe uygulamasından yararlanacaklar.
İlgili 28 soru bulundu
Liseyi bitirenlerin giriş derecesi 13, giriş kademesi 3, yükselebilecek derecesi 3, yükselebilecek kademe son kademedir. Lise dengi mesleki veya teknik öğrenimi bitirenlerin giriş derecesi 12, giriş kademesi 2, yükselebilecek derecesi 3, yükselebilecek kademe son kademedir.
Mümkün olmasına mümkün ama bunun da bazı şartları var: - 1 inci dereceli kadrolardan ek göstergesi 5300 ve daha yukarıda olanlar için en az 12 yıl, - 1 inci ve 2 nci dereceli kadrolardan ek göstergesi 5300'den az olanlar için en az 10 yıl, - 3 üncü ve 4 üncü dereceli kadrolar için en az 8 yıl, hizmetiniz olmalı.
Mühendislik okuyanların derecesi 8 di. Memurlar her yıl bir kademe alır. Normal şartlarda 3 kademeyi tamamlayan, yani üç yıl çalışan memur bir derece alır. Kademeler küçüktün büyüğe doğru (1-2-3) çalıştığı yıl kadar alır.
maaşa gelince; bekarsanız 1250 TL civarında maaş alacaksınız... evli ve çocukluysanız, çocuk yardımı ile 20-25 TL fazla alırsınız...
Kadro derecesi; Memurun görev unvanı ile direkt bağlıdır. Memur için kadro derecesi 5, veri hazırlama kontrol işletmeni için kadro derecesi 3, Teknisyen Yardımcısı için kadro derecesi 5, Şef için kadro derecesi 3, Şube Müdürü ve üst unvanlar için kadro derecesi 1 gibi.
Örneğin göreve yeni başlayan bir öğretmen 4 yıllık lisans mezunu ise 9/1'den (DokuzaBir ya da 9. derece 1. kademeden) başlar. Eğer 5 yıllık lisans mezunu ise 9/2'den başlar. Soldaki rakam dereceyi ifade eder. Sağdaki rakam ise kademeyi ifade eder.
Kadro derecesi, 657 sayılı DMK'ye tabi kadrolu memurların hepsi bir derece içinde çalışırlar. Memuriyette 1-15 arası dereceler bulunmaktadır. En düşük kadro derecesi 15 ve en yüksek derece 1'dir. Her üç yılda bir derece verilerek derece yükselmesi yapılır.
CEVAP: 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 36 ncı maddesinin Ortak Hükümler başlıklı (A) bendinde sınıfların öğrenim durumlarına göre giriş ve yükselebilecek derece ve kademeleri belirtilerek önlisans ve lisans mezunu memurların 1 inci derecenin son kademesine kadar yükselebilecekleri hüküm altına alınmıştır.
İki yıldan az süreler dikkate alınmaz. Son sekiz yıl içinde herhangi bir disiplin cezası almayan memurlara, aylık derecelerinin yükseltilmesinde dikkate alınmak üzere bir kademe ilerlemesi uygulanır.
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda tanımlanan ve memurların kıdemlerini ortaya koyan puanlama sistemine kademe ve derece adı verilmektedir. Buna göre İki yıllık üniversiteden mezunlar, 10. derece ve 2. kademeden göreve başlarlar ve en çok 1. dereceye kadar yükselebilirler.
Şimdi, sözleşmeliden kadroya geçişte maaş farkı araştırılıyor. Buna göre vekil hemşire, vekil imam ve sözleşmeli sanatçıların maaşları artacak. Vekil kadrodan asil kadroya geçenlerde 4 bin liraya kadar artış olacak. Sözleşmeli sanatçıların maaşlarının 10 bin 311 TL artarak 22 bin 921 TL'ye yükseleceği belirtildi.
En yüksek Devlet memuru, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanıdır. En yüksek Devlet memuru olan Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanına, Başbakanlık Müsteşarına, mülga mevzuat hükümlerinde kadrolarına bağlı olarak öngörülmüş mali ve sosyal hak ve yardımlar kapsamındaki ödemeler aynı usul ve esaslar çerçevesinde yapılır.
"En düşük aylıktan sonra kademe kademe bütün memurların sınıflarına, görevlerine, unvanlarına göre ayrıca evli, çocuklu olup olmadığına göre oransal bazda yüksek oranda artışların olacağını söyleyebiliriz. Memur maaşlarına yapılacak zam oranı doğrudan doğruya memur emeklilerine de yansıyacaktır.
http://ckysweb.saglik.gov.tr/personelgorevyeri/ adresinden yeni kimliklerle Seri numarasını bilgisi ile kadro yeri bilgilerinize ulaşabileceğiniz ekran bulunmaktadır.
CEVAP: 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 36 ncı maddesinin Ortak Hükümler başlıklı (A) bendinde sınıfların öğrenim durumlarına göre giriş ve yükselebilecek derece ve kademeleri belirtilerek önlisans ve lisans mezunu memurların 1 inci derecenin son kademesine kadar yükselebilecekleri hüküm altına alınmıştır.
Bakan Işıkhan, kanunla kamu çalışanlarına iki kez ilave 1 derece verildiğini belirterek, “Memurların ve diğer kamu görevlilerinin disiplin suçları, yüz kızartıcı suçlar hariç affedilmiştir.
İstihdam edilecek sözleşmeli personel bakımından Devlet Memurları Kanunu'nun 4B maddesi 3+1 modeline göre yeniden düzenlenecek. Düzenleme yürürlüğe girdikten sonra kamuya giren sözleşmeli personel, 3 yıl görev yaptıktan sonra memur kadrolarına atanacak.
Bu ibare 1 inci derece 4 üncü kademe memur anlamına gelir. Bu derecelendirme, ortaokul üstü 1 yıl mesleki veya teknik öğrenimi bitirenler içindir.
657 sayılı Kanunun 76 ncı maddesi uyarınca devlet memur isteği ile kurumunda yer alan Kazanılmış hak aylık derecesinin 3 alt derecesindeki memur kadrolarına atanması mümkün bulunmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri