Bu sizin en alt limitiniz olmalı. LGS'de sözel bölümde 50, sayısal bölümde ise 40 soru olmak üzere 90 soru sorulmaktadır. Yani Günlük çözeceğiniz en alt limit soru sayısı 90'dır. Ama ideal olan 120-150 arası soru çözmenizdir.
Öğrencimizin soru çözme alışkanlığı oturduktan sonra kazanımlarda ilerleyecek ve yeni konularda da yol kat edecektir. Peki, bütün konularını pekiştirmiş bir öğrencimiz günde kaç soru çözmeli? Bununla ilgili bir ortalama verecek olursak, öğrencilerimizin günde 180 ile 240 arası soru çözmesinde fayda var.
Hedefiniz iyi bir lise ise her gün sınavda çıkacak soru sayısının en az iki katını (180 soru) çözmeniz uygun olacaktır. Unutmayın; çok soru değil hatalarını gösteren kaliteli soru çözmeniz daha önemli. Yaptığınız her yanlış sizi sınavda yapabileceğiniz hatalardan kurtarır.
Mesela sınava hazırlık sürecine yeni giren bir öğrenci gün içerisinde 50 soru çözerek başlayabilir. Ancak sınava yaklaştıkça bu günlük 200 hatta 300 soruya çıkmalıdır.
LGS öğrencisinin bir günü, düzenli ders çalışma, soru çözme ve dinlenme ile geçmelidir. Sabah: Uyandıktan sonra yataktan kalkıp güne zinde bir şekilde başlamak için birkaç dakika egzersiz yapın. Kahvaltınızı yapın ve güne enerjik bir şekilde başlayın.
İlgili 30 soru bulundu
Performansımızın etkilenmemesi için de sınava son 1 ay kala yapacaklarımızı çok iyi belirlemeliyiz. Sınav Son 1 Ayda Kazanılır! LGS' ye son 1 ay kala altın değerinde bir zamandır. Çünkü sınav son 1 ayda kazanılır.
TEOG'dan LGS'ye geçiş dönemini hatırlayacak olursak, orta düzey soruların çoğunlukta olduğunu söylemek mümkün. Tabii ki aralarında kolay veya zor sorular da bulunabilir fakat LGS'nin yerine gelecek yeni sistemin orta düzey sorulardan oluşacağı, tamamıyla zor ya da kolay sorulardan meydana gelmeyeceği ifade edilebilir.
Geriye kalan yaklaşık 300 puanı da öğrenci sınavda yaptığı netlere göre almaktadır. LGS'de tüm soruları doğru olarak cevaplayan bir öğrenci 500 tam puan alırken; tüm soruları yanlış cevaplayan bir öğrenci 100 puan, hiçbir soruyu cevaplamayan bir öğrenci ise yaklaşık 200 puan (taban puanı) almaktadır.
Günlük çözülmesi gereken soru sayısı kişiden kişiye ve sınava kalan süreye göre değişse de bu sayı en az 50-60 civarında olmalıdır. Soru çözmek, çocuğunuzun öğrendiklerini pekiştirmesini ve hız kazanmasını sağlar.
İşte öğrencilerin sınava sağlıklı bir şekilde hazırlanabilmeleri için uykuda dikkat etmesi gerekenler: Öğrenciler günde ortalama olarak 7-8 saat civarı uyumalıdır. Eğer öğrenci yaklaşan bir sınav nedeniyle yeteri kadar uyumadıysa, uyku borçlarını mutlaka ödemelidir. Uykudan önce kahve tüketilmemelidir.
Her Gün 20 Sayfa Kitap Okumak
Kitap okuma LGS başarısında ders çalışmak kadar değerlidir. Onun için LGS'ye hazırlanan öğrencilerimizin her gün 20-30 sayfa kitap okumaları önerilmektedir.
Liselere Geçiş Sınavı'nda (LGS) başarılı olmanın ilk koşulu planlı ve programlı çalışmak. Sınava hazırlanmaya 5. sınıfta başlanması ve dört yıllık bir program yapılması öneriliyor.
LGS'ye hazırlanan öğrenciler her gün en az LGS'de karşılaşacağı kadar yani 90 soru çözmelidir. Çözülen soru sayısı zamanla artırılmalıdır. Konu çalışmayı bitirmiş, tüm konuları öğrenmiş olan adaylar soru çözümüne daha fazla vakit ayırmalıdır. Bu öğrencilerin günde 180 – 240 arasında soru çözmesi gerekmektedir.
| LGS başvuru takvimi tarihi belli oldu mu? 2024 LGS Liselere Geçiş Sistemi (LGS) Merkezi Sınavı 02 Haziran 2024 Pazar Günü Yapılacaktır.
Türkiye genelinde yapılan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında ilimizden 16 öğrencimiz 500 tam puan alarak birinci oldu. Adana'da yaklaşık 37 bin öğrencinin ter döktüğü LGS'ye giren öğrenciler arasından sınavda tüm sorulara doğru cevap veren 16 öğrencimiz Türkiye birincisi oldu.
lgs'de 400. puan almak için hangi dersten kaç net yapmalıyız. bakalım türkçe'de 20 soru çıkmakta. yaklaşık 17 net yapmamız gerekmektedir.
Sözel ve Sayısal olmak üzere iki oturum halinde yapılan sınavda öğrencilere toplam 90 soru soruldu. Sınav eski Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in "Deprem nedeniyle bu yıl öğrencileri çok zorlamayacağız" yönündeki açıklamalarına uygundu. Sınav son yılların en kolay LGS'si olarak değerlendirildi.
Millî Eğitim Bakanlığı, 2013–2014 eğitim-öğretim yılından itibaren uygulanan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınav sisteminin kaldırıldığını, yerine ise 5 Kasım 2017 tarihinde, Liselere Geçiş Sistemi'nin (LGS) getirildiğini açıkladı.
SON DAKİKA HABERİ: Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, LGS kapsamındaki merkezi sınavın 2 Haziran 2024 Pazar günü yapılacağını açıkladı.
Milli Eğitim Bakanı Selçuk, liselere yeni eğitim modeline ilişkin, "Bu sistemin ilk sınavı, 2024 yılında yapılacak." dedi.
Bazı öğrencilerin kafasında LGS'de devlet 100 puan veriyor mu gibi bir soru oluşmuş durumda. Ancak LGS'de böyle bir durum kesinlikle söz konusu değildir. Katsayıları farklı olan soruları cevaplayarak kendi puanınızı kendiniz belirliyorsunuz. Bu durumda LGS için devlet ek puan vermiyor diyebiliriz.
Kaçmak Yerine Ne Yapabileceğimize Bakmalıyız. LGS' de hiç matematik yapmadan ortalama bir liseye girmek için diğer derslerin tamamına yakınını yapmamız gerekecektir. Bu durumda matematik yapmadan sözel bölüm ve fen dersinin hepsini yaparsak alabileceğimiz maksimum puan 400 olacaktır.
LGS'de Devlet 100 Puan Veriyor Mu? Hesaplamaların titizlikle yapıldığı LGS Sınavı'nda devlet tarafından 100 puan verilmesi gibi bir durum söz konusu değil.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri